BE HUMAN Hair Show

Fotografije: Saša Matić


Svi znamo da je frizerski posao mnogo više od samog friziranja, jer najvažniji dio frizerskog posla je pomagati ljudima da njihov život bude ljepši. Sigurni smo da ne postoji frizer koji nije nekada nastupio na nekom humanitarnom frizerskom događanju. Humanitarni karakter frizerstva došao je do izražaja i na humanitarnom događanju BE HUMAN Hair Show koje se održalo 22. 1. 2017. godine u Podgorici.

BE HUMAN HAIR SHOW-108

Na ovom posebnom frizerskom događanju prikupljeno je 10 265 eura za liječenje djece oboljele od karcinoma (NVO Fenix Crna Gora – Udruženje roditelja djece oboljele od dječjeg karcinoma). Organizatori događanja su bili: Kuća mode i ljepote Zoran, NVO Budi human i KIC Budo Tomović, a na velikoj su pozornici nastupili priznati frizeri iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Francuske i Srbije. Oni su zajedničkim snagama pripremili i izveli ovo uspješno humanitarno frizersko događanje koje će još dugo inspirirati publiku.

Predsjednica NVO Fenixa Dijana Stojanović zahvalila se kolegama frizerima i rekla kako će prikupljena sredstva biti upotrijebljena za rekonstrukciju dječje hematoonkologije Instituta za bolesti djece.

Publici su svoje majstorije predstavila dva tima: Champions tim i podgorički Barber tim, a kao posebni gosti događanja nastupili su: Lidija Filipović (Grude), Duško Radović – Bajlo (Kotor), Ivan Vukčević (Podgorica), Duška Bogataj (Beograd), Perica Ivanovski (Skoplje) i Mirsad Agić (Pariz).

Članovi Champions tima: Dragan Andrejić, Eldin Krivošić, Marko Marković i Miloš Koborski oduševili su publiku avangardnim frizerskim stilovima, a najzamjećenija su bila dva modela: dama u dugoj haljini napravljenoj od crne kose te model s ukrasom na glavi u obliku srca i imitacije vatre.

Slijedili su performansi Perice Ivanovskog iz Makedonije, Mirsada Agića iz Francuske i Lidije Štokić iz Hrvatske. Publika je bila oduševljena njihovom profesionalnošću i upečatljivim frizurama kreiranim posebno za ovu priliku. 


Ivan Vukčević
iz Crne Gore inspirirao je publiku svojim maštovitim nastupom. On je na pozornici iza bijelog platna šišao djecu, a na kraju su se svi zajedno pojavili ispred platna te su djeca slovima u rukama poslala poruku: Be human.
 

 

Barber tim u sastavu: Dragan Marković, Alen Demirović, Davor Pejović i Veljo Stevanović je publiko oduševio povratkom u dobra stara vremena kada su ulicama šetala gospoda u frakovima. Potom je ispred improvizirane brijačnice najprije prošetala lijepa i elegantna dama u retro stilu, a nakon toga dama u crnoj kožnoj jakni i trapericama s mobitelom u ruci koja nas je vratila u suvremeno tehnološko doba. 

 

Duško Radović – Bajlo, frizer s umjetničkim srcem iz Kotora, zadivio je publiku svojom autentičnom energijom i završnim stiliziranjem svojih modela na sceni. U nastupu mu je pomogla glumica Kristina Stevović koja je duhovito dočekivala modele i divila se njihovim frizurama i haljinama.

 

Nakon njega nastupio je Stipe Filipović iz Bosne i Hercegovine koji je prezentirao avangardne umjetničke frizure na muškim i ženskim modelima. 

Stevo Pavlović se predstavio kratkim, ali izrazito efektnim Haircouture showom koji je osmislio prigodom proslave 20. godišnjice svoga ljubljanskog salona. 
Stevo copy
Večer je završila nastupom vrhunske frizerske umjetnice i majstorice svečanih frizura Duške Bogataj iz Srbije. Ona je zajedno s kolegicama Zoranom Vukčević i Ljubicom Bulatović prikazala cjelovito stiliziranje poznatih žena iz crnogorskog javnog života – voditeljice glavnog dnevnika, vrhunskih sportašica, pjevačica i voditeljica te svjetski uspješnih modnih kreatorica. Njihov nastup je uključivao mnoštvo savjeta za friziranje i šminkanje, što je oduševilo sve prisutne u dvorani.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK