ZGAT Academy

Fotografije: Mario Mesarić; ACT Hair Event arhiva


“Zašto smo pozvali ZGAT? Jer su oni trenutno jednostavno među najboljima,” kazao nam je Michael Pitsillides, organizator događanja ACT Hair Event (Slate Hair, UK). Njihov marljivi, dugogodišnji rad, stalno pomicanje vlastitih granica i edukacije diljem svijeta odveli su ZGAT Academy do brojnih svjetskih frizerskih pozornica, no ovogodišnji ACT Hair Event za njih ipak predstavlja novo posebno dostignuće. Naime, njihov je rad iz prvog reda pažljivo promatrao legendarni Trevor Sorbie, počasni gost ACT Hair Eventa! Životna je priča Trevora Sorbiea legenda isprepletena pojedinostima koje inspiriraju generacije i generacije frizera. Njegovo je ime već više od 50 godina sinonim za frizersku izvrsnost i beskompromisnost, njegov rad govori sam za sebe, a njegovi bivši učenici danas su vodeća frizerska imena. Na ACT Hair Eventu premijerno je predstavljen dokumentarac o njegovom životu i frizerskoj filozofiji, a za njega je zaslužan Tom Connell, umjetnički direktor Trevor Sorbie Academy. Na ovogodišnjem ACT Hair Eventu, uz Trevora Sorbieja i ZGAT Academy, nastupili su i Gianni Scumaci te Slate Hair Education (zajedno s Mohawk Hair Studiom).

Događanje ACT Hair Event u vrlo je kratkom vremenu postalo nezaobilazna frizerska stanica u jesenskim kalendarima brojnih frizera, a kako i ne bi kad događanje ima i humanitarnu notu. Naime sva prikupljena sredstva doniraju se fondaciji My New Hair, mreži od nekoliko stotina frizerskih salona čija je misija educiranje frizera u profesionalnom stiliziranju perika za osobe koje pate od gubitka kose uslijed bolesti. „Fondacija My New Hair nudi ono što suvremeno liječenje često zaboravlja, a to su individualno stilizirane perike, maksimalno prilagođene ženama i njihovim osobnostima. Kada ženama vratimo njihove frizure koje izgledaju prirodno, one se opet mogu osjećati ženstveno. Siguran sam da im to u teškim trenucima bolesti daje dodatno samopouzdanje za suočavanje s brojnim izazovima. Ljudi rijetko zahvaljuju svojim frizerima, ali sreća i zahvalnost tih žena vrijede više od novca“, kazao je tom prilikom Trevor Sorbie.

ZGAT Academy na događanju predstavio ‘Perception’

ZGAT Academy na događanju je predstavio i dio zadnje kolekcije ‘Perception’, kolekcije koja se savršeno uklopila u priču samog eventa jer se u njoj isprepliću nadrealne kompozicije s emocijama romantike, tuge i avanture, nastojeći tako bolne emocije pretvoriti u nešto predivno. “Već smo drugu godinu zaredom nastupili na ACT Hair Eventu. Ono što nas oduševljava oko tog događanja je nesebičnost organizacijskog tima kojom se predaju njegovoj organizaciji. Osim što smo nastupom dobili priliku podržati humanitarnu svrhu događanja, iznimno nas je razveselila i prilika da osobno upoznamo Trevora Sorbieja. Neopisiv je osjećaj upoznati svoje idole. Naša očekivanja vezana uz njega bila su opravdana. Trevor Sorbie je naravno veliki profesionalac, što dokazuje i njegova dugogodišnja karijera, no iznenadio nas je i kao veoma ugodan sugovornik, uvijek spreman za šalu. Nakon toliko godina u svojoj profesiji on je još uvijek pun ljubavi prema onom što radi, pun ideja za nove frizerske avanture. Ovom prilikom zahvaljujem se i dragim kolegama frizerima u Fudge studiju i nevjerojatnim koloristicama Sophie Dale i Tracey Hayes zahvaljujući kojima su naše kreacije zaista zablistale na ovoj važnoj pozornici,” ispričala je za Hairstyle News Ivana Špicer iz ZGAT Academy.

 


Predstavljamo video-intervju s Trevorom Sorbiejem!

Zavucite se pod toplu dekicu i uživajte u njegovim inspirativnim savjetima!

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK