Fotografije: ACT Hair Event


Povodom prvog izdanja ACT Hair Event-a predstavljamo intervju s organizatorom Michaelom Pitsillidesom (Slate Hair, UK). 

Čestitke za uspješno prvo izdanje događanja ACT Hair. Zašto ste se odlučili za organizaciju ovog događanja?

Željeli smo stvoriti događanje u kojem se mogu predstaviti mlade i talentirane frizerske nade i legende iz svijeta frizerstva. Tako se publika može upoznati s raznovrsnima stilovima frizera i uživati u međusobnom dijeljenju iskustva. Ove godine smo tako na pozornicu pozvali legendarnog Christophera Brookera. Njegovi opisi frizerstva u šezdesetima sve su nas zaista nadahnuli. Mislim da su i radovi mlađih frizera koji su nakon njega stali na pozornicu pokazali koliko je to desetljeće relevantno za današnje frizerstvo.

Čime ste se vodili dok ste birali timove u programu? Zašto ste se odlučili i za suradnju sa ZGAT Academyem?

Svi pozvani frizeri poznati su po svom jedinstvenom stilu rada i vjerujem da su među najboljima u svojima područjima. A svi mi slijedimo put Christophera Brookera jer jedino uz dobro poznavanje tih tehnika rada možemo unaprijediti frizerstvo i stvarati nešto novo. U prošlosti smo se često okretali državama zapadne Europe kada smo željeli pronaći nekoga sljedećega velikog frizera. No sad je došlo do promjene – za trendove i nove tehnike zaslužni su frizeri iz drugih država, koje možda nisu tradicionalno najslavnije frizerske zemlje. Zato smo i pozvali ZGAT – jer oni su trenutno jednostavno među najboljima!

Kako je došlo do odluke da prihod od ulaznica donirate organizacijama namijenjenim istraživanju liječenja artritisa?

Kakav je život nas frizera kada odjednom ostanemo bez mogućnosti da stvaramo svojim rukama? Zbog toga smo željeli da s ovim događanjem pomognemo frizerima koji su zbog artritisa izgubili sposobnost izražavanja sebe na način na koji su to nekada mogli i kao što mi to možemo.

ACT Hair Event pokazao se odličnom prilikom za druženje s kolegama frizerima. Zašto su ovakva događanja važna za frizersku struku?

Atmosfera na događanju je bila iznimna – osjećao sam divnu energiju frizera iz publike, koji su uživali u druženju sa svojim kolegama iz različitih dijelova svijeta. Zajedno smo dijelili jednu misiju – da se inspiriramo, a pritom i ujedinimo te zajedno pomognemo frizerima koji trebaju pomoć. Svake ćemo godine tako iskoristiti ACT Hair Event za prikupljanje novca za različite humanitarne svrhe. Želimo da se sve više govori o problemima koji otežavaju život frizera i pritom želimo pokazati kako je snažna frizerska zajednica.

Na događanju smo mogli vidjeti i veliki broj frizera iz Hrvatske i šire regije. Što biste im voljeli poručiti?

Najprije bih im se htio zahvaliti što su došli; njihovo veselje i strast za frizerstvom zaista je diglo atmosferu u prostoru. Ponosan sam što smo u publici imali frizere iz različitih dijelova svijeta. Ono što nam je zajedničko jest strast prema tome što radimo – svi zajedno želimo biti najbolji što možemo, a pritom i s kolegama dijeliti tehničko znanje i frizersko umijeće.


Pročitajte i:

ACT HAIR EVENT ZGAT Academy na posebnom humanitarnom događaju u Londonu

PROSINAC U SALONIMA Uspjeh započinje dobrim marketinškim planom [1.dio]

PROSINAC U SALONIMA 3 ideje za povećanje prodaje profesionalnih frizerskih proizvoda u vašim salonima za vrijeme blagdana

PROSINAC U SALONIMA Savjeti za uspješan prosinac

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK