London | 15. 10. 2017.
Fotografije: ACT Hair Event


Ove se godine u boemskom Covent Gardenu u Londonu održalo i jedno novo frizersko događanje – ACT Hair Event. Kako kažu organizatori, ACT Hair Event posvećen je frizerskom umijeću i znanju uspješnih mladih frizerskih timova, a ono ima i poseban humanitarni značaj. Prikupljeni novac od prodaje ulaznica doniran je organizacijama koje pomažu ljudima koji su oboljeli od artritisa – bolesti koja često otežava život i karijeru mnogih frizera.

Na ovom događanju nastupili su i Ivana Špicer i Mario Mesarić (ZGAT Academy), koji su nakon prošlogodišnjeg nastupa na kultnom događaju NOISE i ove godine dobili priliku da oduševe globalnu frizersku publiku u Londonu. „Rad ZGAT Academya  predstavlja nešto novo u frizerskoj industriji i pritom ruši norme. Jako ih poštujem, pogotovo jer su globalno uspjeli u svijetu frizerstva, a dolaze iz jedne male zemlje kao što je Hrvatska. Oni su trenutno među najvećim talenatima u frizerstvu – zaista su posebni i njihova je predanost radu jedinstvena“, kazao je Michael Pitsillides, direktor edukacija Slate Hair, organizator događanja ACT Hair Event. 

Program je povezivao legendarni Christopher Brooker, nekadašnji art-direktor Sassoon akademije, koji je u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća zajedno s Vidalom Sassoonom pisao frizersku povijest i stvarao nezaboravne frizerske kreacije. Christopher Brooker bio je desna ruka legendarnog Vidala Sassoona u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, a zaslužan je za frizerske stilove kao što su Firefly, Brush i Thatch. U osamdesetima se povukao iz frizerske industrije, a sada živi sam u vili u jednom francuskom selu. S publikom je na ACT Hair Eventu podijelio brojne anegdote iz svoje karijere, a i mnoštvo savjeta, za koje vjerujemo da su mnogi u publici bili zahvalni.

„Bilo je predivno sudjelovati na ACT Hair Eventu, koji se održao tijekom vikenda Salon Internationala. Poziv za sudjelovanje primili smo početkom rujna ove godine. Odmah smo odlučili da je to događaj koji ne želimo propustiti. Sav novac skupljen od karata otišao je u fond za brigu o ljudima koji su oboljeli od artritisa. To je bolest o kojoj se malo govori, a naša je struka jedna od ugroženijih skupina koje obolijevaju od artritisa. Samim time to je zvučalo kao nešto čijim dijelom želimo biti i dati svoj doprinos u dobrotvornoj akciji. Dan pripreme započeo je već u 8 ujutro. Nevjerojatna energija prožimala je cijeli dan i nastup. Osim same pripreme naših modela od neprocjenjive su važnosti bili razgovori i dijeljenje iskustava s ostalim sudionicima. Učvrstili smo već postojana prijateljstva i na popis dodali još par novih te uza sve to učinili dobro djelo. Klub je bio rasprodan! Ovo nevjerojatno iskustvo bilo je obogaćeno još jednim detaljem: prije samog početka programa shvaćamo da su prvi redovi popunjeni frizerima iz Hrvatske. Velika je čast nastupati na ovakvom događaju, ali usto imati podršku „od doma“, od prijatelja, kolega iz Hrvatske neprocjenjivo je. Srca su nam puna i zahvaljujemo svima koji su nas došli podržati. Hvala, ekipo, volimo vas”, tom prilikom kazala je Ivana Špicer iz ZGAT Academyja. 

 


Na ovom događanju nastupile su frizerske akademije koje nastupaju diljem svijeta i od kojih u budućnosti puno očekujemo. To  su: Slate Hair Education (UK), Frank Taylor (UK), Senzi (UK), Kingly Hair Group (USA), Menspire & Josh Lamonaca (UK), Mohawk Hair Group (Cipar) i ZGAT Academy (HR).

  


Pročitajte i:

[INTERVJU] MICHAEL PITSILLIDES “ZGAT su trenutno jednostavno među najboljima!”

PROSINAC U SALONIMA Uspjeh započinje dobrim marketinškim planom [1.dio]

PROSINAC U SALONIMA 3 ideje za povećanje prodaje profesionalnih frizerskih proizvoda u vašim salonima za vrijeme blagdana

PROSINAC U SALONIMA Savjeti za uspješan prosinac

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK