Cutting Edge

Fotografije: Cutting Edge arhiva


Sa željom da rasplamsaju maštu posjetitelja, na velikoj pozornici premijernog izdanja beogradskog Cutting Edge događanja nastupili su ZGAT Academy, Stevo Hair Academy i Fringe. Dugogodišnji prijatelji Hairstyle News Festivala predstavili su tako u Kombank dvorani, jednoj od najvećih u Beogradu, svoje najnovije kolekcije, a mnogobrojne posjetitelje razveselili su i brojnim savjetima koje su ovi frizerski majstori nesebično podijelili s prisutnom publikom.

Kako smo doznali od organizatora, njihova je misija bila pripremiti nezaboravno iskustvo koje će posjetitelje s neočekivanom ljepotom predstavljenih frizerskih kreacija još dugo inspirirati. “Cutting Edge događanje stvorili smo sa željom inspiracije frizera. Željeli smo za njih stvoriti prostor u kojem promatrajući rad izabranih frizerskih majstora mogu iznova otkriti svoju ljubav prema preciznom šišanju te koliko je za rušenje pravila zapravo potrebno apsolutno savladati temelje frizerstva. Ovim smo događanjem posebno htjeli inspirirati mlade frizere koji tek započinju svoje frizerske karijere. Nadamo se da smo im pokazali malo drugačiji svijet te ih motivirali da se i dalje nastavljaju educirati,” rekao je tom prilikom Dejan Kostić, organizator i član akademije Fringe.


Stevo Hair Academy na beogradskoj pozornici s kolekcijom posvećenom influencericama

Influence[r] je najnovija kolekcija Stevo Hair Academy, inspirirana 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća, oblikovana u duhu sadašnjih trendova moderne žene, koja odražava eleganciju, ženstvenost, slobodu kretanja kose i sofisticiranost nijansi boja. Šišanje kose je precizno i geometrijsko, dužina kose personalizirana, a boje u fokus stavljaju fuziju toplih blond tonova, bakrenih, pastelnih i crvenih nijansi. Frizerskom majstoru se na pozornici kao poseban gost pridružio i Ivan Vukčević, frizer iz Crne Gore.

 

ZGAT Academy po prvi put u Beogradu

Tražili su utočište za svoju kreativnost, a pronašli su ga upravo u kosi. U Beogradu su Mario Mesarić i Ivana Špicer iz ZGAT akademije predstavili kolekciju Perception. Kolekcija je to koja spaja nadrealne koncepte i kompozicije s romantikom, tugom i avanturom, čineći da se tamne emocije i bolna iskustva pretoče u nešto predivno. ZGAT stvara smislenu vezu s gledateljem, pokazujući da su emocije univerzalne i da gledatelj, čak i u najmračnijim vremenima, nije sam.

 

Fringe predstavio svoju najnoviju kolekciju Wallpaper

Ljubav, strast, uzbuđenje, radost. Emocije su to koje osjećaju dok rade s kosom, istražujući forme, eksperimentirajući oblicima i tehnikama boje i šišanja. Fringe akademija kroz kolekciju Wallpaper predstavlja i tehnike rada, ali i priču o svim stvarima koje su inspirirale članove akademije. Njihova je tajna zapravo jednostavna: da bi bili potpuno predani onome što rade, umjesto da to nazivaju poslom radije to zovu igrom.

 

Izabrane backstage fotografije modela

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK