Hairstyle News s ponosom predstavlja nastup ZGAT akademije na Velikoj pozornici Festivala! Žongliranjem, rastavljanjem i ponovnim sastavljanjem oblika stvaraju se nove, samostalne slike. Budući da neprekidno tragaju za „savršenim“ tretmanom kose, članovi ZGAT akademije polako postaju alkemičari koji svakodnevne materijale pretvaraju u umjetničko zlato, dokazujući kako sve ovisi o načinu promatranja stvarnosti.

Povodom njihova nastupa na Hairstyle Newsu predstavljamo kratki intervju s Ivanom Špicer i Mariom Mesarićem iz ZGAT akademije. U nastavku saznajte što su s nama podijelili, a u nedjelju 7.4. iskoristite priliku da među prvima u svijetu vidite KK, najnoviju ZGAT kolekciju.


Već dugi niz godina nastupate na Hairstyle Newsu. Sjećate li se svog prvog nastupa i kakav je on bio?

Ivana Špicer: Naš prvi nastup bio je prije točno 11 godina kada se Hairstyle News održavao u Opatiji. Predstavili smo se kolekcijom “Individual”. Nismo mogli ni sanjati da će nas taj prvi nastup dovesti ovdje gdje smo sada. Sjećam ga se kao da je bilo jučer i mogu reći kako apsolutno ništa ne bih mijenjala. Za cijeli tim koji je tada stajao na pozornici to je bilo jedno nezaboravno, sretno iskustvo.

Talent, sreća i praksa. Kako vi vidite njihovu povezanost i kako utječu na uspjeh frizera?

Mario Mesarić: Talent je urođena kvaliteta koja nam pruža mogućnost da na inteligentan način nešto postignemo. Talent je uzaludan ako ga se kontinuirano ne koristi. Kašnjenjem na posao i izbjegavanjem obaveza ne možete očekivati dobar rezultat, a to svakako može utjecati i na dugoročnost, odnosno opstanak tima. Težak posao, čelična volja i žestoka odlučnost nadmašit će talent ukoliko talent izbjegava naporno raditi. “Marljivost je majka sreće.” (B.F.)

Završite rečenicu. Tajna savršene bob frizure skriva se u …

Mario Mesarić: Savršeni bob čini kvalitetna izvedba. Poštivanje prirodnog rasta kose i prirodne teksture uvelike pridonosi kvalitetnoj izvedbi. Pazeći na položaj škara, napetosti pri začešljavanju kose te na pravilan položaj glave klijenta dobivamo čistoću linije i samog oblika.

Što čini savršen tretman kose za kojim težite?

Ivana Špicer: Savršeni tretman je tretiranje kose sukladno njenoj teksturi i prirodnom rastu, tretiranje s poštovanjem i nježno, dozvoljavajući kosi da diše. Tada kosa vraća istim tretmanom i oblik biva najsavršeniji mogući.

Koji Wella Professionals proizvod najviše koristite u vašem salonu i zašto?

Ivana Špicer: Zaljubljeni smo u Wella Professionals Elements leave in. To je proizvod iz nove prirodne linije, vrlo blagi regenerator koji se ne ispire. Koristimo ga prije šišanja, tijekom šišanja, a čak ga ponekad koristimo i na suhoj kosi. Nakon njega kosa je podatna te se njome lako manipulira. To je definitivno proizvod broj 1 u Zgat-u!

Na Hairstyle Newsu predstavljate se s kolekcijom KK. Koje su glavne okosnice najnovije kolekcije i što je ono što želite prenijeti posjetiteljima Hairstyle Newsa?

Mario Mesarić: Novu kolekciju stvarali smo inspirirani nestvarnim i kreativnim fotografijama iznimno talentirane tajvanske umjetnice Yung Cheng Lin i radovima japanskog suvremenog umjetnika Kensuke Koike, nadaleko poznatog po izvanrednim vještinama izrade kolaža.
Budući da neprestano tražimo “savršenu” obradu kose koja bi nas u konačnici dovela do izuzetnog rezultata, polako postajemo alkemičari koji koriste svakodnevne materijale i pretvaraju ih u umjetničko zlato, čime pokazujemo da sve ovisi o našoj točki promatranja stvarnosti i načinu na koji ju doživljavamo.

Za detaljni pregled Stručnih i kupovinu ulaznica
molimo da kliknete na Program ili Ulaznice.

Najnovije vijesti o Hairstyle News festivalu pratite na našem web portalu i na našim društvenim mrežama:

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK