PROMO


Davines grupa, specijalizirana za profesionalne proizvode za kosu i kožu, otvorila je svoje novo sjedište u blizini Parme. Davines selo, projektirano od arhitektonskog studia Mattea Thun & Partners, predstavlja najopipljiviju realizaciju vrijednosti ljepote, održivosti i dobrobiti koji upravljaju obiteljskom tvrtkom koju vodi Davide Bollati.


Davinesovo selo simbol same duše Davinesa

Davinesovo selo simbol same duše Davinesa, a ujedno i njihovo sjedište, ilustrira koncept održive ljepote koja se slijedi snažnom predanošću i strašću, San pretvoren u stvarnost u kojoj ovaj brend u središte stavlja dobrobit ljudi koji ovdje rade i predstavlja mjesto gdje etika i estetika koegzistiraju u skladnoj ravnoteži.

Transparentnost, lakoća, priroda, održivost, zajednica i blagostanje ključne su riječi koje karakteriziraju projekt i pronalaze izraz kroz cjelokupni plan: vrsna i održiva tehnička i građevinska rješenja, te drvo i staklo kao dominantni materijali.

Davinesovo selo izgrađeno je na površini od 77.000 četvornih metara, a na 20 % površine nalazi se kompleks koji obuhvaća prostore namijenjene uredima i obuci, laboratorij za istraživanje i razvoj, proizvodni pogon, skladište i veliki središnji staklenik koji funkcionira kao restoran te kao zajednički radni prostor.

Davines selo razvijeno na temelju koncepta „talijanskog doma“

Preostali prostori, na više od 6 hektara, dodijeljeni su zelenim površinama različitog tipa, uključujući i znanstveni botanički vrt u kojem se uzgajaju neke biljne vrsta koje se koriste u kozmetičkim formulama.

Razvijena na temelju koncepta „talijanskog doma“, struktura Davines Sela reinterpretira na suvremen način arhetipove tipičnih stanova talijanskih ruralnih područja.

Uredi, područja za obuku i laboratoriji podsjećaju na oblik mnogih dvoetažnih kuća raspoređenih oko dva središnja dvorišta, kako bi naglasili obiteljske korijene tvrtke i prenijeli osjećaj dobrodošlice, intimnosti i zajednice.

Posebnost Davines sela je velika staklena zgrada smještena u središtu kompleksa – staklenik kojeg karakterizira moderan i prozračan arhitektonski stil. To je prostor za druženje te je ujedno i pulsirajuće srce života s barom i restoranom.

Održivost u Davines selu

Novo sjedište Davinesa integrira održivu energiju, smanjenje otpada, optimizaciju prirodnih resursa i uštedu neobnovljivih resursa. Energija koja se koristi za potrebe Davinesovog sela u potpunosti dolazi iz obnovljivih izvora. Organski otpad iz restorana koristi se u vrtu, ali na učinkovitiji način nego kroz tradicionalno kompostiranje: zahvaljujući sustavu za dehidraciju, sav organski otpad se ponovno koristi kako bi oplodio zelene površine.


Istinska ljepota Davinesa na 16. Hairstyle Newsu

Francesco Ferri, Davinesov međunarodni voditelj edukacija, predstavit će najnoviju kolekciju koju je kreirao njihov umjetnički direktor Angelo Seminara. Wild kolekcija predstavlja spoj iskonske snage koju posjeduje svaka žena te vremena u kojem ona živi i djeluje. To je žena koja osluškuje svoju intuiciju, ali je istovremeno snažna te dominira svijetom prilagođavajući ga sebi.

Osigurajte svoje mjesto na Davinesovem seminaru na Velikoj pozornici Festivala i u subotu, 6.4.2019. izbliza provjerite kako izgleda njihova najnovija kolekcija s potpisom inovativnog Angela Seminara!

Za detaljni pregled Stručnih seminara i kupovinu ulaznica
molimo da kliknete na Program ili Ulaznice.

Najnovije vijesti o Hairstyle News festivalu pratite na našem web portalu i na našim društvenim mrežama:

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK