Fotografije: ACT Hair Event; Salon International


ACT Hair Event sprema se za svoje drugo izdanje!

Prošle se godine u boemskom Covent Gardenu u Londonu prvi put održalo frizersko događanje ACT Hair Event, posvećeno frizerskom umijeću i znanju uspješnih mladih frizerskih timova. Zahvaljujući velikom oduševljenju posjetitelja organizatori su odlučili ponovo organizirati ACT Hair Event, a kao posebnog gosta najavili su velikana frizerskog svijeta, gospodina Trevora Sorbiea! Ovo događanje, koje će se održati 13. listopada s početkom u 18.30 u dvorani Hellenic Centre, posjetiteljima nudi zaista jedinstvenu priliku da u intimnoj atmosferi slušaju savjete majstora frizerstva, uživaju u nastupima nekih od najboljih budućih frizerskih nada po njegovu izboru, a za posjetitelje se sprema i premijera dokumentarnog filma posvećenog Sorbievom životu i karijeri!

Životna je priča Trevora Sorbiea legenda isprepletena pojedinostima koje inspiriraju generacije i generacije frizera. Njegovo je ime već više od 50 godina sinonim za frizersku izvrsnost i beskompromisnost, njegov rad govori sam za sebe, a njegovi bivši učenici danas su vodeća frizerska imena. Kvalitetu njegova rada prepoznala je i britanska kraljica, koja ga je odlikovala za frizerska postignuća. Nakon pet desetljeća profesionalnog života na najvećim svjetskim pozornicama odlučio se povući te se posvetiti samo radu svojih salona i humanitarne fondacije, koju je pokrenuo prije desetak godina. Na veliko iznenađenje i oduševljenje svih 2017. godine odlučio se vratiti na pozornice Salon Internationala, a njegov se povratak na pozornice nastavlja i ove godine!

Na događaju nastupit će i renomirana ZGAT Academy. „Iznimna nam je čast biti dio ovog eventa i djeliti pozornicu s velikanom svjetskog frizerstva kao što je Trevor Sorbie. Predstavit ćemo dio zadnje ZGAT Academy kolekcije ‘Perception’, koja se uklapa i u priču samog eventa, jer u njoj preispitujemo svakodnevne emocije i pokušavamo doprijeti do mračnih i teških emocija te ih pretvoriti u nešto predivno. Broj ulaznica je ograničen, pa ih nabavite na vrijeme! Bit će to divna večer uz predivne frizerske radove i definitivno uvijek zanimljivog Trevora Sorbiea”, kazala je Ivana Špicer iz ZGAT Academy.

Događanje ACT Hair Event u vrlo je kratkom vremenu postalo frizerska stanica u jesenskim kalendarima velikog broja frizera, a događanje ima i humanitarnu notu – sva prikupljena sredstva bit će donirana fondaciji My New Hair, mreži od nekoliko stotina frizerskih salona, čija je misija educiranje frizera u profesionalnom stiliziranju perika za osobe koje pate od gubitka kose uslijed bolesti. „Fondacija My New Hair nudi ono što suvremeno liječenje često zaboravlja – individualno stilizirane perike, maksimalno prilagođene ženama i njihovim osobnostima. Kad ženama vratimo njihove frizure koje izgledaju prirodno, one se opet mogu osjećati ženstveno. Siguran sam da im to u teškim trenucima bolesti daje više samopouzdanja za suočavanje s teškim izazovima. Ljudi rijetko zahvaljuju svojim frizerima, ali sreća i zahvalnost tih žena vrijede više od novca“, kazao je tom prilikom Trevor Sorbie.


ULAZNICE

ACT HAIR EVENT

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK