NOISELondon | 15. 10. 2016.
Fotografije: Saeho Kim


NOISE 2016. je po peti put zaredom glasnoćom i entuzijazmom oduševio sve prisutne. Organizator događaja je Richard Ashforth, osnivač Saco akademije, kojeg smo ove godine mogli vidjeti i na Hairstyle News festivalu. NOISE je i ove godine svoje posjetitelje držao u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka. Informacije o mjestu događanja i sudionicima oprezno su objavljivane nekoliko tjedana ranije na facebook stranicama, dok su posljednji detalji otkriveni tek nekoliko sati prije samog početka događanja. Ove je godine organizator odlučio održati ovaj drski underground događaj u dvorištu palače kraljice Elizabete – u klupskim prostorijama Instituta za suvremenu umjetnost (Institute of Contemporary Arts).

Noise 2016.

Richard Ashforth, osnivać NOISE događaja

Noise zadire u prostor apsolutne kreativnosti, no nije nam cilj utjecati na uličnu modu. Radi se jednostavno o vježbi iz kreativne slobode. Želimo spojiti ljude iz različitih frizerskih smjerova te vidjeti što će se dogoditi na pozornici. Slikovito rečeno, treba samo sve baciti na zid i vidjeti što će se uhvatiti. Noise 2016. je opet bio nevjerojatno uzbudljivo iskustvo, a dodatni šarm dalo mu je ekskluzivno mjestu održavanja. Zahvaljujem se svim čudesnim frizerima koji su nastupili, događaj je bio potpuno rasprodan i mnogi su nažalost ostali pred vratima. Sljedeće godine dođite ranije i osigurajte svoje mjesto na ovom neobičnom događanju.

Pravila su i ove godine bila ista:
„Slobodnih 15 minuta da učinite nešto s kosom,“
kazao je Richard Ashforth.

ZGAT ACADEMY

Na jednom od najvažnijih okupljanja vrhunskih frizerskih kreativaca iz cijelog svijeta, predstavio se i ZGAT Academy. Rad Ivane Špicer i Marija Mesarića svojom je tehničkom preciznošću i detaljno isplaniranim scenskim nastupom oduševio posjetitelje i Richarda Ashfortha. 

Ivana Špicer, menadžerica ZGAT akademije je kazala: „ZGAT tim je ponosan što je bio sudionik ovogodišnjeg Noise događanja. Pozornicu smo dijelili s velikim imena svjetske frizerske scene koje smo i upoznali. Drago nam je da je prepoznat naš rad, ovo je za nas veliko priznanje i osjećamo se predivno. Predstavili smo se s dijelom zadnje kolekcije – RH, a modele smo odabrali i pripremili u Londonu. Ovo je bilo potpuno novo iskustvo i moramo priznati da nikada nismo radili ništa slično. Obično frizeri nastupaju u tihim bijelim prostorijama s opuštajućim sjedećim mjestima, dok je Noise zamišljen kao alternativni underground koncert. Noise je „nabrijan“: odvija se u noćnom klubu, pozornica je u potpunom mraku, glazba je glasna, a publika vrišti i pije pivo. Svaki izvođač nastupa 15 minuta i osjećate se poput neke underground grupe koja svira koncert. Energija u prostorima za pripremu je opijajuća jer su tamo s vama frizerski umjetnici koji svoj posao rade sa strašću i isijavaju energiju. Iza nas je uspješna godina, a ovo je bio savršeni završetak 2016. godine.“ 

Na pozornici ovog događaja predstavili su se i ovi međunarodno poznati frizeri i timovi: SACO akademija s Richardom Ashforthom, Tim Hartley i Tyler Johnston iz Velike Britanije, Jaga Hupalo iz Poljske, Creademic s Markom Andersonom iz Danske i X-presion iz Španjolske.

SACO Academy (Velika Britanija)

Događanje je otvorio Richard Ashforth i njegova Saco akademija. Oni su publiku oduševili svojima prepoznatljivim pixie frizurama neobičnih boja.

 

Jaga Hupalo (Poljska)

Slijedila je ikona poljskog frizerstva Jaga Hupalo, koja je imala dramatičan nastup na kojem je predstavila avangardne frizure.

 

Tyler Johnston (Velika Britanija)

Tyler Johnston, miljenik poznatih britanskih osoba (Victoria Beckham), je u svom drugom nastupu na Noise-u pokazao kraće bob frizure s izvanrednim modnim oblikovanjem.

 

ZGAT Academy (Hrvatska)

Nakon njega, svojih su 15 minuta imali Ivana Špicer i Mario Mesarić iz ZGAT Academy. Publici su prezentirali savršeno izbalansirane frizure čistih linija te su potvrdili svoju reputaciju traženih frizerskih edukatora.

 

CREADEMIC (Danska)

Mark Anderson je sa svojim Creademic timom iz Copenhagena predstavio njihovu Rebel kolekciju koja se poigrava s dramatičnim završnim oblikovanjem bob frizura.

 

 

X-PRESION (Španjolska)

Slijedio je španjolski frizerski tim X-presion koji je na pozornicu donio pravi dim. Frizuru svog muškog modela posuli su pepelom i na njega stavili suhi led te time izazvali pravi spektakl.

 

Tim Hartley (Velika Britanija)

Posljednji sudionik je bio Tim Hartley, frizerska legenda i nekadašnji međunarodni kreativni direktor Sassoon akademije, koji je svojima frizurama izazvao društvene norme.

NOISE FB

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK