Fiskalna blagajna

Fotografije: Neosalon; Petar Santini; Kristijan Ribarić
Promo


Krenuli ste u potragu za fiskalnom blagajnom i sa svih strana skaču ponude koje u sebi sadrže „samo za xx kuna mjesečno“ ili „najpovoljniji mjesečni najam/prodaja“ i slično.

Uz kvalitetnu podršku, brzinu i jednostavnost rada, cijena je također jedan od bitnih faktora pri odluci o kupnji fiskalne blagajne pa se iz tog razloga često komunicira u svim oblicima oglasa, neovisno o vrsti medija.

Cijena koja se komunicira prema potencijalnim korisnicima je ona „vidljiva“ i odnosi se na cijenu ili ratu za najam/kupnju same fiskalne blagajne. U većini slučajeva je vrlo jasno definirana i na vama je samo da provjerite sadrži li u sebi PDV.

Fiskalna blagajna

Neosalon se, zahvaljujući svojoj jednostavnosti u svakodnevnom korištenju i poslovanju, u vrlo kratko vrijeme profilirao u omiljenu fiskalnu blagajnu među salonskim uslužnim djelatnostima.

No, kada se govori o „nevidljivoj“ cijeni, tu su stvari malo kompliciranije. Nevidljiva cijena u sebi obuhvaća neke dodatne usluge koje su usko vezane za samu blagajnu, ali se ne odnose direktno na nju. To su tzv. „nevidljivi“ troškovi koji se odmah u startu ne komuniciraju i u prvom redu obuhvaćaju:

  • postavljanje blagajne
  • zamjenski uređaj
  • podršku
  • back-up podataka (zaštitnu kopiju)
  • ugovornu obvezu
  • najam blagajne

Kada donosite odluku o kupnji blagajne, gornje faktore morate obavezno uzeti u obzir i jasno iskomunicirati s ponuđačem. Neki ponuđači nude obilnu a neki vrlo škrtu pomoć u postavljanju blagajne, kod nekih ponuđača oprema koju kupite vaše je vlasništvo a kod nekih plaćate najam dokle god koristili blagajnu i nije je moguće kupiti, neki ponuđači svoje fiskalne blagajne vežu uz ugovornu obvezu od 12 ili 24 mjeseci, ali ima i onih koji su prepoznali nefleksibilnost takve ponude pa nude svoje blagajne bez ugovora.

Čak i kada kupite fiskalnu blagajnu, bit ćete obvezni plaćati mjesečno održavanje sustava pa provjerite kretanje cijena na tržištu i u tom segmentu – primjerice, naplaćuje li se održavanje i tijekom nekorištenja blagajne što je osobito bitan podatak za sezonce.

Fiskalna blagajna

“Neosalon smo razvili kako bismo vlasnicima salona olakšali papirologiju, administraciju, komunikaciju, organizaciju i slično, te kako bi se oni mogli prepustiti svom primarnom poslu. Misija nam je da ljudi rade ono što vole. Baš poput nas.”

U svakom slučaju vodite računa o vidljivo istaknutim cijenama, ali i o „skrivenim“ troškovima kako biste u skladu sa svojim potrebama, djelatnošću i ciljevima odabrali najbolju blagajnu za sebe i dobili najjasniju vrijednost uloženog/dobivenog.

Uz Neosalon fiskalnu blagajnu možete dobiti cjelovitu pomoć oko pripreme blagajne za rad, blagajna postaje vaše vlasništvo, u cijeni usluge održavanja uključena je dostupnost zamjenskog uređaja u zakonskom roku od 48 sati, telefonska i email podrška i kontinuirana izrada zaštitne kopije podataka, a sve to bez ugovorne obveze.

Za više informacija: https://www.neosalon.hr/cjenik/

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK