Trevor Sorbie

Fotografije: Jon Bradley


“Za svakog ponešto” bio je slogan ovogodišnje prezentacije Trevor Sorbie Academy na Salon Internationalu gdje su se predstavili s čak 5 mini-kolekcija! One odišu igrom kontrasta tekstura i boja, a pritom predstavljaju nekonvencionalan artistički glas članova njihove Akademije.


Inspiracija za najnovije kolekcije Trevor Sorbie Academy

Članovi Trevor Sorbie Academy u svojim najnovijim kolekcijama dokazuju da je inspiracija svuda oko nas, a sve što trebamo jest širom otvoriti oči. Međunarodni kreativni direktor Tom Connell za svoju je mini-kolekciju, nazvanu Variations on a theme, inspiraciju pronašao u glazbi rock-grupe Artic Monkeys te interijerima barova američkog Las Vegasa sedamdesetih godina. Članovi Akademije zadužni za avangardnije stilove, predstavili su kolekcije Vermilion i Details. Vermilion je inspirirana vječno intrigantnom crvenom bojom i načinima prilagođivanja avangardnijih izgleda za rad u salonu. Kolekcija Details inspirirana je pak cvijećem, stvarajući igru pletenica prikladnih za sve koji u svoje svečane frizure žele unijeti dašak avangarde. Ostale članove njihovog umjetničkog tima inspirirali su motivi iz prirode, boje i oblici oluje, što se u njihovim frizerskim kreacijama moglo vidjeti u kombiniranju najrazličitijih tekstura kose. Ipak, veliko finale seminara pripalo je Benu Bradleyju, čovjeku koji je za svoju frizersku kreaciju inspiraciju pronašao u najrazličitijim tehnikama bojenja iz svijeta umjetnosti.

Trevor Sorbie


Tople nijanse vibrantnih boja za stvaranje glamuroznih efekata u kosi

“Ono što najviše volim je kombinirati različite tehnike, stilove frizura, motiva i boja koji na papiru nikako ne idu zajedno. No, tu se za mene otkriva čarolija frizerstva, a to je način za njihovo kombiniranje i stvaranje pritom nečeg novog, a što je ujedno i nosivo,” objašnjava Tom Connell. U fokusu kolekcija narančaste su nijanse, topli sepia tonovi i intenzivne crvene boje. Na kraćim frizurama možemo uživati u igri kontrasta različitih tonova boja, a duže frizure obojene su u vibrantne crvene nijanse koje su elegantnim stilovima dodale dašak glamuroznosti.

Trevor Sorbie


Igra kontrasta različitih dužina i tekstura

Najnovije kolekcije Trevor Sorbie Academy posvećene su nekonvencionalnom kombiniranju stilova, različitih dužina i tekstura kose. Frizure kombiniraju francuske kovrče s razbarušenim slojevitim šišanjem britvom u stilu grunge-subkulture, no posebnu pažnju zaslužuju i njihove razbarušene pixie frizure koje su dokazale kako se ljepota konačnog izgleda skriva u preciznosti šišanja. Posebno inspirativne su i njihove avangardne kreacije koje odišu brojnim idejama za stvaranje salonskih, svečanijih frizura. U fokusu su bile i duže frizure sa staklenim odsjajem, visoki konjski repovi i dramatično valovita kosa, na koje su članovi Trevor Sorbie Academy tehnikom šivanja dodavali brojne pletenice u obliku cvijeća te vibrantne pramenove kose, stvarajući tako predivne editorijalne efekte.

Trevor Sorbie

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK