London | 14. – 16. 10. 2017.
Fotografije: Salon International 2017


Kolekcije britanskoga frizerskog tima Mahogany poznate su po tome da svake godine pomiču granice u svijetu bojenja i friziranja kose. Za 2018. godinu na Salon Internationalu predstavili su kolekciju Curve-Linear, koja se na iznenađenje i oduševljenje frizerske struke malo odmiče od njihovih klasičnih frizura. Kolekcija Curve-Linear naime predstavlja frizure koje u fokus stavljaju prirodnu teksturu kose i fluidnost u njezinu pokretu. Tai Walker, direktor bojenja u timu Mahogany, kazao je: „Ove su frizure svakako tehnički iznimno zahtjevne. Iako ih češće vidimo u svijetu mode, htjeli smo s ovom kolekcijom pokazati kako ih možemo prilagoditi i ponuditi i klijentima u salonu.”

Kolekcija Curve-Linear inspirirana je stilovima istinitih britanskih ikona kao što su arhitektica Zaha Haid, umjetnik Sir Henry Moore i glumica Joanna Lumley. U najnovijoj kolekciji možemo vidjeti širok spektar boja – od takozvanih bellini-plavuša (nijansa breskve i svjetlijih boja) do tamnijih boja i nijansi ugljena. Linije frizura slave individualnost modela – šiške i bočni dijelovi frizura namjerno su različitih dužina, tako da se dobije opušteniji izgled, koji pruža mnoštvo mogućnosti stiliziranja. 

Jayne Lewis-Orr, Izdavačica i glavna urednica HJI

„Mahogany voli dramu u kosi i to su dokazali i ove godine sa svojom predivnom kolekcijom”, kazala je Jayne Lewis-Orr, izvršna direktorica Salon Internationala.

 


Pročitajte i:

MAHOGANY Kolekcija Curve-Linear


SALON EXHIBITIONS
MAHOGANY

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK