Merlin X2

Fotografije: Merlinka
Promo


Poslovni programi za salone mogu se uvelike razlikovati, ali ako program koji koristite nema nekih ključnih elemenata, nedostajat će vam veliki potencijalni prihod i zarada. Vrijedan programski sustav za upravljanje poslovanjem trebao bi biti moćan, inteligentan i pružiti vam alate potrebne za rast vašeg poslovanja. Također bi vam trebao pomoći u olakšavanju svakodnevnih zadataka radeći za vas uz davanje raznih izvještaja i izračuna, tako da se Vi možete usredotočiti na dobrobit svojih klijenata. Evo par važnih funkcija koje bi vam vaš salonski program trebao ponuditi.


Brza i jednostavna knjiga narudžbi 

Narućivanje i uređivanje narudžbi te postavljanje obveza i odsutnosti zaposlenika trebalo bi biti brzo i jednostavno. Ne želite izgubiti klijenta jer ne možete pronaći sljedeću dostupnu prazninu za traženi termin ili željenog davatelja usluga. Online naručivanje također bi trebalo biti dostupno kako bi vaši klijenti mogli rezervirati termine putem bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu, uz trenutnu vremensku integraciju u vaš program za upravljanje salonom kako bi knjiga narudžbe bila sinhronizirana u trenutku. Prijavom na online portal za rezervaciju termina, klijenti mogu provjeriti vaš dostupni raspored s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku kako bi na licu mjesta pregledali otvorene dostupne termine i rezervirati željene usluge u željeno vrijeme s željenim zaposlenikom.

Izvještaji i ključni pokazatelji uspješnost rada salona

SRU ili sistem ranog upozorenja jedan je od važnijih čimbenika u poslovanju i često se zanemaruje. Ključni pokazatelji uspješnosti su specifični brojevi koji vam govore što se događa u vašem poslovanju i omogućuju vam donošenje ciljanih strateških odluka za poboljšanje rada salona, kao što je ponovno narućivanje kroz pokazatelja učestalosti posjeta. Merlin X2 ima mogućnost praćenja posjeta i navika klijenata, prodaje proizvoda, rast zaposlenika i sl. Detaljnom analitikom možete dobiti preged postotka maloprodaje i izvršenih usluga ili zasebno a svakog klijenta.

Merlin X2

Merlin X2

Omogućuje iznimno korisničko iskustvo klijentima

Bez obzira na veličinu vašeg poslovanja, izvrsna usluga klijentima trebala bi biti glavni prioritet vašeg salona. Izvrsna korisnička usluga može povećati lojalnost klijenta, količinu novca koju potroši svaki klijent i koliko često se klijent vraća u vaš salon. I najvažnije – sretni klijent će najvjerovatnije preporučiti vaše usluge prijateljima. Tehničke datoteke unutar kartice klijenta čuvaju formule boja klijenta po datumu bojanja, kao i njihove korištene usluge i kupljene proizvode. Ovakva vrsta evidencije pomaže vam povećati profitabilnost jer vam omogućava da se pripremite za svakog klijenta unaprijed, što može dovesti do personaliziranijih savjetovanja i boljeg ukupnog iskustva klijenta u salonu.

Prilikom naplačivanja Merlin X2 program pronaći će dostupne termine koji će se otvoriti za zakazivanje sljedeće posjete klijenta. Veća je vjerojatnost da će klijent ponovo rezervirati termin pružajući mu dva ili tri određena otvorena datuma i vremena u trenutku naplaćivanja i odlaska klijenta iz salona.

Aktivni marketing

Slanje e-pošte cijeloj bazi podataka, to jest svim klijentima stvar je prošlosti. Pomoću ugrađenih marketinških filtera unutar Merlin X2 programa imate mogućnost filtriranja klijenta po određenim ili željenim segmentima i navikama klijenta. Na primjer, možete filtrirati klijente koji rade samo određene usluge. Jednom kada spremite filter, nećete to morati ponovo. To će vam uštedjeti vrijeme i vaš ciljani marketing putem e-pošte postati će mnogo učinkovitiji. Personalizirajte svoju poruku i pozovite klijente imenom te im slobodno kažite: „Nedostajete nam!“. Ciljano vratite klijente u vaš salon.

Merlin X2

Merlin X2

Fleksibilan sustav lojalnosti klijenta

Programi lojalnosti klijenata potiču vaše klijente na kupnju proizvoda i usluga jer mogu zaraditi bodove koji će se koristiti kao sredstvo plaćanja ili dodatni popusti. Te zarađene bodove kasnije možete iskoristiti ciljano ili za usluge ili za maloprodaju ili oboje. Sustav vjernosti je u potpunosti prilagodljiv, ovisno o posebnosti koju vaš salon odabere za promociju. Na primjer, klijentu možete dati 10 bodova za isprobavanje nove usluge ili za prvu posjetu salonu ili za preporuku novog klijenta, što bi moglo biti jednako kao i novčana nagrada od 10 kn. Ovaj je sustav visoko učinkovit u povratku klijenata i povećanju vašeg prihoda. S Merlin X2 programom klijente možete jednostavno nagraditi za preporuke ili isprobavanje novih usluga. Osim što svoje klijente nagrađujete bodovima, svoje vjerne klijente možete nagraditi i besplatnim uslugama ili proizvodima ili čak poklon karticom.

Jednostavno upravljanje skladištem i proizvodima

Sustav upravljanja proizvodima u vašem salonu trebao bi biti u mogućnosti narućivati, održavati i analizirati stanje proizvoda. Ne bi li bilo sjajno kada bi vaš sustav upravljanja proizvodima automatizirao postupak naručivanja preporučujući koje proizvode naručiti na temelju najbolje prodavanih ili prema određenim minimalnim i maksimalnim zalihama prilagodljivim za svaki mjesec u godini? Merlin X2 je jedan od rijetkih softverskih programa na tržištu koji ima pametnog čarobnjaka za upravljanje skladištem. Uz to taj pametni čarobnjak za upravljanje skladištem kroz praćenje zaliha može kreirati narudžbe za potrebne proizvode koje će se dobavljačima poslati e-poštom jednim klikom na gumb. Nećete više morati pozivati svog dobavljača i usmeno diktirati koje proizvode želite narućiti! Ujedno čarobnjak kroz narudžbu odmah priprema i primku za ulaz proizvoda u vaše skladište.

Bez obzira na veličinu vašeg poslovanja, izvrsna usluga klijentima trebala bi biti glavni prioritet vašeg salona.

Vrhunska sigurnost

Svi smo čuli priče o prijevari i krađi podataka zbog ranjivih programskih sustava. Zato Merlin X2 program ima sofisticirane sigurnosne funkcije kojima se određuje dozvoljena razina pristupa. Ovaj sustav omogućuje vam da zaključate svaku pojedinu funkciju programa ili određene podatke, poput izvoza klijenta, usluga i ostalih podataka. Sustav ima tri osnovne razine pristupa podacima kroz brončani, srebrni i zlatni kljuć te četvrta najviša siguronosna razina kreirana za vlasnika salona. Kroz dnevnik aktivnosti prati se svaki korak u programu, omogućujući potpunu sigurnost i odgovornost za podatke.

Podrška prema potrebi

Večina tvrtki može ponuditi savršen proizvod ili uslugu, ali je beznačajna ako ta tvrtka ne može pružiti izvrsnu podršku. Merlin X2 ima uvijek dostupnu podršku kako bi vam pomogli da najbolje iskoristite svoj sustav upravljanja salonom.


Odgovara li vaš trenutni program svim tim područjima? Tražite program koji će vam pomoći da sve to učinite?

Program za upravljanje u vašem salonu trebao bi biti vaš najbolji zaposlenik te imati cjelokupni marketinški alat i ponuditi vam prijedloge i rješenja na osnovi financijskih analiza. Trebao bi sadržavati ažuriranja za nove značajke, točno pratiti podatke o klijentima i biti specifično prilagođen za vaš salon.

Uz to, on bi trebao proaktivno i ciljano pratiti navike klijenata, ponuditi sustav lojalnosti klijentima i upravljati vašim zalihama proizvoda. Konačno i vrlo važno, vaš sustav upravljanja salonom trebao bi pružati neusporedivu sigurnost u skladu s GDPR-om, jer bi podaci vaših klijenata trebali biti dobro zaštićeni.

Ako vaš trenutni program za vođenje vašeg salona ne čini sve to, razmislite o Merlin X2 jer on je više od programa. Merlin X2 je kompletan sistem za upravljanje salonom. 


Za više informacija obratite se na:

Ikosoft podrška i prodaja

047/414-520 Ured

098/192-44-44 Ivica Pavlačić

info@ikosoft.com.hr

 

ivica.pavlacic

@merlinkafrizerskisalon

 
Najnovije objave pratite na:

 

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK