SALON INTERNATIONAL 2016London | 14. – 16. 10. 2017.
Fotografije: Salon International 2017


Sassoon Academy nastavlja sa svojom lojalnošću vrijednostima koje tu frizersku kuću čine jednom od najvažnijih u svijetu – frizersko umijeće i savršeno svladavanje frizerskih tehnika. Polaznici seminara mogli su uživati u geometrijskim linijama i preciznosti šišanja renomiranih edukatora Sassoon Academya. U vrijeme kad trend individualnosti postaje samo još snažniji, došlo je, kako su edukatori kazali sami, vrijeme da se vratimo educiranju o tehnikama i da razumijemo kako iza svake dobre frizure stoji savršeno geometrijsko znanje i preciznost šišanja.

„Kosa mora biti prilagođena klijentu. Trebamo se sve više fokusirati na osobnost klijenta i više slušati kakvu boju i frizuru želi on, a ne mi. Prikladnost frizure ne zavisi samo od toga kakav oblik lica ima klijent, nego i od toga kako se on nosi s tom frizurom i kako ona nadopunjuje njegovu osobnost. Najbolji frizeri koje ja poznajem bez iznimke imaju tehničko znanje i kreativnost, ali ono što ih razlikuje od drugih njihova je razina empatije. Morate se povezati s osobom koja sjedi na frizerskoj stolici i znati s njom komunicirati”, rekao je tom prilikom Mark Hayes, međunarodni kreativni direktor Sassoon Academya.

Ta je filozofija kulminirala u njihovoj najnovijoj kolekciji, nazvanoj Jejeune. U njoj možemo naći mnoštvo nekonformističkih izgleda, koje vodi princip eklekticizma u modi i osobnom stilu klijenta. S ovom se kolekcijom Sassoon vraća majstorstvu bojenja kose. Kako je kazao Edward Darley, britanski direktor bojenja u Sassoon Academyu, „vrijeme je da idemo dalje od tehnika ombré i prostoručnog bojenja kose te da se opet vratimo geometriji i preciznosti bojenja kose. Konačni rezultat može ispasti fluidan i nedovršen, ali za to je potrebno veliko znanje o geometriji frizura.”


Pročitajte i:

Sassoon Academy – Kolekcija Jejeune


SALON EXHIBITIONS
SASSOON ACADEMY

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK