London | 14. – 16. 10. 2017.
Fotografije: Salon International 2017


Trevor Sorbie, legenda britanskoga frizerskog svijeta, kojim se inspiriraju i brojni hrvatski frizeri, nakon višegodišnje se pauze vratio na veliku pozornicu Salon Internationala! „Čast mi je biti tu. Vrlo sam nervozan, ali vjerujem da će današnji show biti poseban. Zajedno sa svojim timom odlučio sam vam pokazati sve ono što nas inspirira – želimo da upoznate naš način rada, da vidite kako nas inspirira sve što nas okružuje, te tako probudite svoju maštu u radu u salonima”, kazao je na početku svog nastupa Trevor Sorbie.

Inspiracija je bila glavna tema njihova nastupa, a kome bolje vjerovati po tom pitanju nego majstoru Trevoru Sorbieju? „Kada sam se ujutro probudio, rekao sam si da je ovo moj zadnji nastup. No danas sam toliko uživao da nisam više siguran je li to istina. Nikad ne reci nikad”, kazao je Trevor Sorbie po završetku njihova nastupa.

U prvom se dijelu showa Trevoru Sorbieu na pozornici pridružio njegov umjetnički direktor, Tom Connell, kojega mnogi uspoređuju s legendama frizerskog svijeta kao što su Eugene Souleiman, Angelo Seminara i  Vivienne Mackinder (svi su oni nekadašnji naučnici i suradnici Trevora Sorbiea). Tom Connell je tako publici prezentirao frizuru za koju je inspiraciju dobio nedavno u vlaku, promatrajući nepoznatu ženu kako je šalom sakrila kosu mokru od kiše. Kako je kazao Sorbie, inspiraciju možemo pronaći svuda oko sebe. „Frizerstvo ponekad može biti i dosadno. Zato želim da budete kreativni. Želim da stalno osjećate ljubav prema svom zanatu – želim da sutra idete na posao inspirirani i uzbuđeni što ste u salonu!”

Posjetitelji su, naravno, mogli uživati i u avangardnim frizurama koje su pomicale granice između svijeta mode i umjetnosti. Tako je Mai Ha, članica art teama Trevora Sorbiea, publici predstavila frizuru na koju je  nalijepila papiriće u obliku trokuta, te tako stvorila dramatičnu teksturu. Kako je kazala, pri svom stvaranju bila je inspirirana couture kolekcijama nizozemske modne dizajnerice Iris Van Herpen. Njoj se na pozornici pridružila i edukatorica Tizianna di Marcelli, koja je oduševila publiku svojom frizurom, inspiriranom umjetničkim radom američkog umjetnika Jacksona Pollocka. 


Pročitajte i:

TREVOR SORBIE Kolekcija Eclection


SALON EXHIBITIONS
TREVOR SORBIE

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK