Fotografije: Salon International

Salon International se trijumfalno vratio svom održavanju u londonskom ExCeLu. Od 16. do 18. listopada, kroz tri dana namijenjena frizerskoj inspiraciji, održane su zanimljive edukacije i druženje frizera uz mnoštvo kupljenih proizvoda. Bila je to ujedno i prilika za proslavu kako bi se obilježilo ponovno okupljanje britanskih frizera i prateće industrije nakon 18 mjeseci bez održavanja velikih događanja.

“Bilo je predivno vratiti se u ExCeL na našem najvećem frizerskom događanju”, rekla je Jayne Lewis-Orr, izvršna direktorica časopisa Hairdressers Journal. “Tako smo ponosni na sve koji su sudjelovali na ovogodišnjem Salon Internationalu, od timova na pozornicama do brendova na sajmu, što su se okupili i omogućili nam ovaj fantastičan show. Od praktičnih i korisnih poslovnih savjeta do inspirativnih frizerskih kreacija, ovogodišnji događaj bio je prepun ideja kako bi se salonima i frizerima moglo pomoći ne samo da se vrate na najbolji način, već da i kreativno i poslovno napreduju. Veseli nas što smo se ponovo uspjeli okupiti i jedva čekamo poželjeti svima dobrodošlicu i sljedeće godine uz još veći i bolji show.”

Sajamska događanja

Brendovi su, kao i uvijek, bili u središtu događanja, s mnoštvom vodećih proizvođača koji su se okupili kako bi podijelili svoje najnovije inovacije i upoznali frizere s novim proizvodima. Bilo je za svakog ponešto, od revolucionarnih profesionalnih alata s najnovijim tehnologijama do svakodnevnih potrepština u salonima. Sajam je frizerima pružio savršenu priliku da se opskrbe i saznaju informacije koje će im pomoći u njihovom poslovanju.

Najbolji frizeri nikada ne prestaju učiti, zbog toga je edukacija uvijek u fokusu Salon Internationala. Na pozornicama HJ, Modern Barber i Color Stage održavale su se besplatne edukacije koje su pokrivale sve, od tehnika bojanja koje štede vrijeme i donose novac do avangardne frizerske umjetnosti kreirane da inspirira.

Seminari na velikoj pozornici

Za one koji su zaželjeli više edukacije, Salon International seminari pružili su priliku da pogledaju nastupe timova Mahogany, Patrick Cameron, Sassoon Academy and Toni&Guy. Ovi seminari dali su frizerima priliku da se upoznaju s najnovijim tehnikama u šišanjima, bojenju i stylingu te im dali nove ideje za njihov kreativni i komercijalni salonski rad.

Poslovna edukacija za vlasnike salona

Nakon problema koje su gotovo sve struke pa tako i frizerska pretrpjeli zbog zatvaranja tijekom prošle godine, serija Business Live edukacija bila je nešto što su vlasnici salona jedva dočekali. Bile su to edukacije s relevantnim temama, praktičnim idejama i savjetima te stručni paneli koji su pokrivali teme o održivosti struke, mentalnom zdravlju frizera, kao i uvidi u pokretanje poslovanje, zapošljavanja mladih te vođenja i održavanja motiviranog tima.

Foto galerija sa sajamskih pozornica

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK