London | 14. – 16. 10. 2017.
Fotografije: Salon International 2017


Patrick Cameron s najnovijom je kolekcijom Easy Classics dokazao zašto ga frizerska struka diljem svijeta zove majstorom stiliziranja duge kose. „Više od 60% klijenata u salonu ima dugu kosu, zato je iznimno važno da su frizeri dobro upoznati s najnovijim tehnikama i trendovima stiliziranja duge kose. U kolekciji Easy Classics predstavljam 10 elegantnih stilova, koji će zadiviti salonske klijente i koje će frizeri moći brzo svladati“, kazao je Patrick Cameron nakon svog showa na pozornici Salon Live.

Kolekcija Easy Classics modernizira klasične frizerske stilove (poput npr. bouffant-frizure, koju je nosila Brigitte Bardot). Čak kod četiri frizure iz najnovije kolekcije u fokusu je klasični rep, a on ih je u samo nekoliko poteza i dodatka učinio iznimno elegantnima, pri čemu je pokazao i to da trend pletenica i mohawkfrizura ostaje popularan i u 2018. godini.

U drugom dijelu showa Patrick Cameron posvetio se prikazu svečanijih frizura. U fokusu su bili glamurozne chignon-frizure i punđe, inspirirane legendarnim filmom Breakfast at Tiffany’s. Majstor stiliziranja duge kose za publiku je spremio i jedan poseban trik. Kako kaže, sam je sebi postavio izazov da stvori svečanu frizuru u što manje vremena. I za samo 15 sekundi iz duge je kose modela, koristeći spužvu kao umetak, uspio napraviti jednostavnu, a odvažnu punđu, koja omogućava mnoštvo brzih izmjena za različita stiliziranja. Kako je kazao Patrick Cameron, ova frizura je savršen izbor za mladenke koje nakon vjenčanja i za vrijeme zabave žele opušteniji izgled.

Jayne Lewis-Orr, Izdavačica i glavna urednica HJI

„Patricka frizeri obožavaju jer zaista uživaju u njegovu stilu educiranja i u njegovu društvu. On je majstor edukacije, a i majstor nastupa na najvećim svjetskim frizerskim pozornicama. U njegovu je radu uvijek prisutan element lakoće i slobode, ali neka vas to ne prevari – iza jednostavnosti izgleda njegovih frizura stoji ogromno znanje i puno vremena provedenog u usavršavanju tehnika“, kazala je Jayne Lewis-Orr, izvršna direktorica Salon Internationala.

 


Pročitajte i:

PATRICK CAMERON Kolekcija Easy Classics


SALON EXHIBITIONS
PATRICK CAMERON

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK