London | 14. – 16. 10. 2017.
Fotografije: Salon International 2017


Okupivši vodeća imena svjetske frizerske industrije, Salon International i ove je godine svojim posjetiteljima ponudio mogućnost upoznavanja s najnovijim frizerskim trendovima i profesionalnim proizvodima.

Vikend na Salon Internationalu obilježili smo i zajedničkom fotografijom nekih od hrvatskih frizera i frizera iz regije, s kojima smo se nakratko podružili na festivalu. Ovom se prilikom uredništvo Hairstyle Newsa zahvaljuje svima i poručuje – vidimo se i sljedeće godine!

Salon International jedno je od najvažnijih frizerskih događanja, na kojem frizeri iz cijelog svijeta pronalaze inspiraciju i upoznaju se s novim frizerskim trendovima kao i najnovijim profesionalnim frizerskim proizvodima. Ovo događanje uživa dugogodišnju tradiciju – u njegovom 44. izdanju predstavilo se više od 250 izlagača s ponudom od više od 400 profesionalnih frizerskih brendova.

Kako poručuju organizatori, ovogodišnji Salon International posjetilo je 40.219 posjetitelja iz 60 zemalja, koji su mogli uživati u nastupima renomiranih frizerskih timova na čak 5 pozornica! Posebno upečatljiva bila je i galerija – HJ’s British Hairdressing Awards, koju je sponzorirao Schwarzkopf Professional. U njoj su posjetitelji prvi put vidjeli kolekcije nominiranih britanskih frizera za prestižne nagrade British Hairdressing Awards za 2017. godinu.


Ovogodišnje izdanje Salon Internationala bilo je posvećeno brojnim natjecanjima frizera, a najveće između njih zasigurno je bilo Wella International TrendVision. Na njemu su se natjecali finalisti iz čak 44 države, a na glamuroznom proglašenju pobjednika organizatori su dodijelili i nagradu za životni rad legendarnoj Annie Humphreys, nekadašnjoj direktorici bojenja u Sassoon Academy.


Posebno je bio zanimljiv i bogat program edukacija, koji se održavao na nekoliko sajamskih pozornica: HJ Stage, Salon Live i Salon Seminar. Na velikoj pozornici Salon Live vrhunski su timovi kroz 75-minutne nastupe prikazali svoje najnovije kolekcije: Sassoon Academy predstavio se kolekcijom Jejeune, Toni&Guy kolekcijom Futurewise, Patrick Cameron kolekcijom Easy Classics, a Trevor Sorbie kolekcijom Eclection. Posjetitelji Salon Internationala imali su priliku uživati i u look&learn seminarima britanskog frizerskog tima Mahogany i izbliza se upoznati s njihovom kolekcijom Curve-Linear.

Ovogodišnje izdanje Salon Internationala posebnim je nastupom legendarnog Trevora Sorbiea i njegova art tima oduševilo učesnike seminara Salon Live. Na pozornice se vratio nakon više od 10 godina pauze, a njegov je povratak dokazao da je ovaj frizerski maestro i dalje jedno od najvažnijih frizerskih imena u svijetu.

Oduševila je i pozornica HJ’s Legends Lounge, na kojoj su frizerske legende (Lee Stafford, Charles Worthington, Errol Douglas, Andrew Collinge i Beverly C) kroz razgovor s urednicom magazina HJ podijelili svoja bogata profesionalna iskustva s publikom. „Iza nas je još jedan vikend pun adrenalina, u kojem su nas neki od najboljih frizerskih timova, akademija i brendova oduševili svojim najnovijim kolekcijama i ponudama frizerskih proizvoda. Ove smo godine zabilježili najveći posjet u posljednjih nekoliko godina, što nam je iznimno drago. Salon International i dalje ima samo jednu misiju – na jednom mjestu združiti frizere iz cijeloga svijeta koji obožavaju britansku frizersku industriju. Čast nam je da frizeri prepoznaju važnost ovakvih događanja – njihova lojalnost i stalna želja za napretkom omogućava i razvoj Salon Internationala,“ kazao je Mark Moloney, predstavnik organizacijskoga tima Salon International.


 

SALON EXHIBITIONS

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK