Fotografije: Shutterstock


Zašto ste postali frizer? Kada ste postali sigurni da je to zanat za vas? Možda ste već u djetinjstvu voljeli uređivati svoje prijatelje ili lutke, a mnogi od vas su prirodno vrlo kreativne osobe, kojima frizerstvo nudi mogućnost stvaranja i razvijanja vlastitih ideja. U Uredništvu smo se odlučili predstaviti 5 razloga zašto postati frizer. Nadamo se da će oni inspirirati kako mlade frizere tako i iskusnije da nastavljaju razvijati našu predivnu struku.

1. Frizerstvo je zanat koji vam cijeli život nudi mnogo mogućnosti.

Tracey Hughes, svjetski poznata edukatorica, kaže ovako: „S uspješno završenim obrazovanjem i stalnim educiranjem tijekom karijere dobivate zanat za cijeli život, a frizerstvo vam može pružiti sjajne prilike. Kroz rad s klijentima i učenjem o tome što komunikaciju čini uspješnom te kroz povezivanje s kolegama rastemo kao osobe. A upravo to čini našu industriju jedinstvenom – to je ono što naša industrija podučava više od drugih.”

2. S frizerstvom možete proputovati svijet.

Sve dok ste izvrsni u tome što radite, uvijek ćete imati priliku raditi gdje god vas vaše putovanje odvede.

3. Frizerstvo vam može nuditi dobru zaradu.

Mnogi ljudi postanu frizeri jer je to ono što vole, a prečesto zanemare činjenicu da se od frizerstva može i dobro živjeti. Odlučite koju zaradu želite imati i nađite salon koji će vam, uz vaš uspješan rad, moći to i ponuditi. Budite dobra konkurencija svojim kolegama i investirajte u stalno educiranje.

4. Upoznat ćete divne ljudi.

Kao frizer svakodnevno ćete upoznavati mnoštvo različitih ljudi. Na konferencijama i festivalima dobivat ćete odlične prilike da sa svojim kolegama podijelite vlastita iskustva i, naravno, dobijete njihove savjete koji vam mogu pomoći u karijeri.

5. Kao frizer dobit ćete priliku razvijati svoje vještine komuniciranja, a pritom ćete i otkrivati poslovne mogućnosti svijeta frizerstva.

Da biste bili uspješni, trebate svladati puno vještina – trebate poznavati osnove psihologije, a pritom i znati organizirati svoje vrijeme i, naravno, svoje financije. Frizerstvo nudi brojnim frizerima i  mogućnosti za razvoj svojih drugih ambicija – tijekom karijere mnogi se više usmjere na poslovanje salona, a neki se više posvete stvaranju avangarde i educiranju kolega frizera. Kamo god da vas kao frizera put odvede, znajte da ćete trebati biti vješti na mnogim područjima. 


Pročitajte i:

PROSINAC U SALONIMA Uspjeh započinje dobrim marketinškim planom [1.dio]

PROSINAC U SALONIMA 3 ideje za povećanje prodaje profesionalnih frizerskih proizvoda u vašim salonima za vrijeme blagdana

PROSINAC U SALONIMA Savjeti za uspješan prosinac

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK