TREVOR SORBIE I FRIZERIFotografije: Trevor Sorbie arhiva; Tribu-te Show; Vivienne Mackinder arhiva; Angelo Seminara arhiva
Razgovarao: Denis Pucelj


Utjecaj Trevora Sorbiea na globalnu frizersku industriju je zaista izniman. Razgovarali smo s njegovim nekadašnjim studentima i bliskim suradnicima Vivienne Mackinder i Angelom Seminarom te ih zamolili za izjave o Trevoru Sorbieu kao njihovom mentoru i učitelju.

Vivienne Mackinder

Vivienne Mackinder je 1990. godine napustila London i preselila se u Sjedinjene Američke Države gdje je postala međunarodna umjetnička direktorica Trevora Sorbiea. Danas živi i radi u Americi te je osnivačica i vlasnica poznatog internetskog portala za online edukaciju hairdesignerTV.com i jedna je od ikona svjetskog frizerstva.

Vivienne Mackinder

Vivienne Mackinder

 Kako je bilo raditi s Trevorom Sorbiem?

Istinski sam zahvalna Trevoru Sorbieu jer sam zahvaljujući njemu ja postala to što jesam. Pažljivo sam pratila svaki potez njegovih ruku koje su s lakoćom lebdjele kroz kosu. Trevor bi krenuo od neke jednostavne ideje, a zatim bi njegove ruke stvorile od toga nešto čudesno. Njegova skromnost, znatiželja i želja za poučavanjem su beskrajne. Na pozornici je bio uvijek zabavan, vješt i pun šarma te je publiku oduševljavao svojom strašću, kreativnošću i preciznim tehnikama. Jednostavno on je neodoljiv, on je frizerska ikona. Njegova plemenita životna priča, artistička vizija i karijera inspiriraju frizere svih generacija. Ovaj frizerski velemajstor zaslužuje našu duboku zahvalnost.


Pročitajte i:

Trevor Sorbie – Legenda koja je zauvijek promijenila frizerstvo

Trevor Sorbie – Frizure koje su postale ikone


Angelo Seminara

Angelo Seminara se frizerstvom bavi od svoje jedanaeste godine, a od 1995. godine postaje član tima Trevora Sorbiea. Tijekom godina postao je međunarodni kreativni direktor njegovog tima, a svoju samostalnu karijeru započeo je 2010. godine. Danas je umjetnički direktor za brand Davines te slovi za jednog od ponajboljih svjetskih frizera.

Angelo Seminara

Angelo Seminara

Kako je bilo raditi s Trevorom Sorbiem?

Petnaestogodišnji rad s Trevorom jedno je od mojih najznačajnijih životnih iskustava. On je utjecao na svjetsku frizersku industriju te je bio mentor mnogim danas svjetski poznatim frizerima. Privilegiran sam jer sam radio s njim, zauvijek ću mu biti zahvalan na svemu, a bio mi je i poput oca. Njegovo frizersko umijeće me dovelo do spoznaje da istinski kreativni možemo biti samo kada ovladamo svim tehnikama i kada steknemo dovoljno samopouzdanja da krenemo dalje i napravimo nešto novo i svoje. Trevor me naučio i da nikad ne činim kompromise te da uvijek slijedim svoju ideju, bez obzira koliko se ona činila neostvarivom. Stvari se ne završavaju uvijek tamo gdje se čini da bi mogle završiti.

Na koja ste svoja dostignuća iz tog vremena posebno ponosni?

Najviše mi znači prvo dobivanje titule Britanskog frizera godine. To je izuzetno prestižna titula jer je dodjeljuju kolege iz frizerske struke i ona je najznačajniji profesionalni kompliment kojeg mi frizeri možemo dobiti. U isto se vrijeme osjećate počašćenim, ali i poniznim, a ja sam nakon tog prvog puta tu titulu osvojio još dvaput.

Što biste savjetovali mladima frizerima koji žele učiti od onih najboljih?

Imajte golemu strast za frizerskim poslom te neizmjernu motivaciju da postanete najbolji. Kad gledate majstore frizerstva na djelu, budite poput spužvi koje upijaju sve što vide, a potom vjerujte u svoje mogućnosti i vježbajte, vježbajte, vježbajte. Budite usredotočeni na svoj rad i cilj, zabavljajte se i nikada ne gubite vjeru u sebe.

Što mislite ima li Trevor Sorbie neku tajnu uspjeha?

Trevor Sorbie je stvorio iznimno uspješan frizerski imperij čije su uporište dvije temeljne stavke: tehnička izvrsnost i postavljanje najviših frizerskih standarda. Trevor Sorbie od svih koji za njega rade i koji predstavljaju njegovu tvrtku očekuje najviše i najbolje bez ikakvog kompromisa. Mene je nadahnulo njegovo postizanje uspjeha fokusiranjem na ta dva navedena principa koja su mu donijela svjetski uspjeh.

VIVIENNE MACKINDER
ANGELO SEMINARA

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK