Hairstyle-News-2014-1U Rijeci, gradu kulture i dobre glazbe u kojem je karneval peto godišnje doba, 22. i 23. ožujka 2014. godine održan je i Hairstyle News festival. Rijeku su tog vikenda preplavili frizerski stručnjaci, predstavnici vodećih frizerskih akademija te predstavnici profesionalnih brendova u regiji. Hrvatski kulturni dom u Rijeci bio je centar vrhunskih frizerskih revija, inspirativnih edukativnih seminara, nevjerojatno motivirajućih i inovativnih ideja te zanimljivih tehnika najvećih regionalnih frizerskih umjetnika.

RIJEKA | 22. – 23. 3. 2014.
Fotografije: Stefano Fiorentin


Ovogodišnji stručni i look&learn frizerski seminari oduševili su svojim inovacijama i predstavljanjem novih kolekcija u duhu velikih svjetskih revija s glamuroznim modelima. Posjetitelji festivala su bili frizeri iz svih zemalja regije koji su htjeli učiti i stručno napredovati, a na Hairstyle Newsu su imali fantastičnu priliku učiti od vrhunskih edukatora i njihovih timova. Tijekom dva festivalska dana na velikoj je pozornici, pred do posljednjeg mjesta ispunjenom dvoranom, nastupilo osam vrhunskih timova koji su se predstavili sa svojim najnovijim kolekcijama: Revlon Professional, Kemon, Indola, Idea Academy, Schwarzkopf Professional, Keune, ZGAT Academy i Subrina Professional. A na maloj pozornici održana su tri izvanredno posjećena look&learn seminara slovenskih frizerskih timova: Mič Styling, Hairdreams i Stevo Hair Academy. U sklopu programa održana je i radionica o frizerskim salonima na internetskim društvenim mrežama.

Stručni seminar Indola

Stručni seminar Indola

Kako bi dodatno inspirirali frizere i odali počast najboljima u frizerskoj struci, Hairstyle News je u večernjem programu predstavio i regionalne frizerske ikone poput: Aleksandra Demića i Ratka Šobotu iz Beograda, Amira Bečirevića i Milu Višnjić iz Zagreba, Mehmeda Šabića iz Sarajeva, Mihaele Žavbi iz Domžala i Zorana Vukčevića iz Podgorice. Oni su svojim umijećem oduševili sve prisutne te su se svi složili da je to bila večer kada su se otvoreno iskazivale emocije prema frizerskoj profesiji.

regionalne frizerske ikone poput: Aleksandar Demić i Ratko Šobota iz Beograda, Amir Bečirević i Mila Višnjić iz Zagreba, Mehmed Šabić iz Sarajeva, Mihaela Žavbi iz Domžala i Zoran Vukčević iz Podgorice

Regionalne frizerske ikone: Aleksandar Demić i Ratko Šobota iz Beograda, Amir Bečirević i Mila Višnjić iz Zagreba, Mehmed Šabić iz Sarajeva, Mihaela Žavbi iz Domžala i Zoran Vukčević iz Podgorice

U službenom festivalskom programu održan je i okrugli stol na temu: „Obrazovanje za frizersko zanimanje“, na kojem su uvaženi gosti iz Hrvatske i Slovenije razgovarali o budućnosti frizerske struke u regiji. Tom prilikom doneseni su zaključci o tome što je sve potrebno učiniti kako bi se frizerska struka uspješno razvijala i ti zaključci su proslijeđeni svim važnijim institucijama u Hrvatskoj.

Okrugli stol na temu: „Obrazovanje za frizersko zanimanje“

Okrugli stol na temu: „Obrazovanje za frizersko zanimanje“

U sajamskom dijelu festivala predstavilo se 27 izlagača s ponudom profesionalnih frizerskih proizvoda i usluga koje se mogu naći na hrvatskom tržištu. Frizeri su mogli usporediti cijene i kvalitetu proizvoda te po sajamskim cijenama nabaviti odabrane proizvode.

Sajamski dio festivala

Sajamski dio festivala

Svi timovi, izlagači i frizeri složili su se u jednom – frizerska struka i edukacija ne mogu jedno bez drugoga. Zato je i ovogodišnji Hairstyle News festival bio mjesto za učenje novih tehnika šišanja i bojenja kose, širenje inspiracije i novih ideja te za upoznavanje i razmjenu iskustva frizerskih umjetnika iz cijele regije.

Bogat stručni program privukao je na festival brojne posjetitelje, pa se u Rijeci nije mogao naći slobodan smještaj, a ni ulaznica za seminare više nije bilo. Radujemo se ponovnom susretu 2015. godine, kada će Hairstyle News ponovno nadahnuti kreativan rad i uspješno poslovanje mnogih frizera.


 

Poslovni seminari 

Stručni seminari 

Look&Learn seminari


SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK