elle-kosa-kao-iz-editorijala1Na HAIRSTYLE NEWS 2013 u Rovinju, modni magazin Elle je priredio radionicu o stylingu kose za modna snimanja.

Piše: Saša Joka


U sklopu 10. izdanja vodećega regionalnoga frizerskog festivala Hairstyle News 2013 svoju kreativnu radionicu održao je i hrvatski ELLE na čelu s Milenom Maršić iz zagrebačkog salona Glamour. Na radionici su sudjelovali i ostali stalni članovi Elleova modnog tima – fotograf Mladen Šarić, vizažistica Simona Antonović, modni urednik i stilist Ellea Saša Joka i njegov asistent Mihael Martinec, dok je ulogu modela vrlo uspješno ponijela mlada Ivana Cetina iz pulske agencije Tijara.

Radionica ‘Styling kose u modnom editorijalu’ prikazala je tri dramatične promjene frizura, uz prateće promjene odjeće i modnih dodataka, te polaznicima dočarala mogućnost transformacije unutar jedne tematske modne priče. Kako je Elleov tim tih dana na rovinjskim plažama snimao naslovnicu i modni editorijal na temu miksanja printova u ‘gypsy’ stilu, upravo je to bio lajtmotiv radionice.

Prva dva looka prikazuju dvije sasvim različite perike – prva kovrčava u stilu 50-ih kakvu je nosila Elizabeth Taylor, druga u obliku savršeno ošišanog i zaglađenog boba s nemarno raščupanim zatiljkom, dok je za treći look Milena Maršić od kose modela i višebojnih umetaka složila kreaciju s različitim pletenicama kao i na našem editorijalu s manekenkom Anom Marijom Cajner. Upravo je ta frizura privukla najviše pozornosti polaznika radionice, koji su zbog složenosti prepleta i kombinacije različitih tekstura kose na tom stylingu mogli dobiti najbolji uvid u magične sposobnosti Mileninih ruku.

Kako bi prikazali čitav proces izrade modnog editorijala za Elle te naglasili važnost usklađivanja svih kreativnih elemenata – od izrade frizura do stilističkih kombinacija – svaki look pratile su promjene odjeće i modnih dodataka, da bi konačni rezultat ovjekovječio neponovljivi Mladen Šarić, improviziranim mini-snimanjem koje je uz polaznike radionice privuklo i brojne medije.

Brojna pitanja i bujica zanimljivih komentara polaznika potvrdili su uspješnost ove prve Elleove radionice, a rezultate izrade našeg mini-editorijala podijelili smo s vama na ovoj stranici.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK