Međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013, koji se održao od 5. do 7. travnja u hotelu Lone u Rovinju, na spektakularan način je proslavio svoj jubilarni deseti rođendan! Pod generalnim pokroviteljstvom Schwarzkopf Professionala, festival je ove godine okupio više od 50 renomiranih frizerskih edukatora iz Velike Britanije, Italije, Francuske, SAD-a, Austrije, Srbije, Slovenije i Hrvatske koji su na brojnim modelima predstavili frizerske trendove za nadolazeće sezone. Na festivalu je sudjelovalo i više od 1500 frizerskih profesionalaca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije kojima su se predstavili i brojni izlagači s ponudom profesionalnih frizerskih proizvoda i usluga.

Ovaj veliki regionalni frizerski spektakl otvorila je vjerna prijateljica Hairstyle Newsa – voditeljica i glumica Iva Šulentić, koja je brojne sudionike i posjetitelje uvela u osebujan svijet frizerskog glamura, ljepote i mode.

Na ovogodišnjem Hairstyle Newsu nastupile su respektabilne svjetske frizerske zvijezde: Jean-Baptiste Mazella, John Santilli, Dove Palmer, Eric Bachelet, Laetitia Guenaou i Richard Thompson

Na ovogodišnjem Hairstyle Newsu nastupile su respektabilne svjetske frizerske zvijezde: Jean-Baptiste Mazella, John Santilli, Dove Palmer, Eric Bachelet, Laetitia Guenaou i Richard Thompson

Na stručnim seminarima u velikoj kongresnoj dvorani pred brojnim frizerima iz regije ove je godine nastupilo šest vrhunskih timova. Schwarzkopf Professional se predstavio s kolekcijom Essenstial Looks Buzz nadahnutom kreacijama s međunarodnih tjedana mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu, a Indola Professional tim je predstavio svoju najnoviju kolekciju Streetstyle inspiriranu svjetskim modnim blogerima. Glamurozne i moderne bob frizure za nadolazeću sezonu oduševljenim je posjetiteljima otkrila Laetitia Guenaou ambasadorica za L’Oréal Professionnel. „Frizure su bogatog volumena, ali s puno fleksibilnosti, nježnosti u pokretu te neodoljivog pariškog glamura. Bob je trend frizura za ovu sezonu, dok će duge kose odisati izrazitom lepršavošću“ poručila je publici ova internacionalna frizerska zvijezda. Atraktivne prezentacije imali su i frizerski timovi – La Biosthetique sa svojim hrvatsko/slovenskim timom; ZGAT Academy s kolekcijom PXL koja spojem preciznih tehnika šišanja, bojenja kose i ljudske individualnosti stvara sinergiju modernističke čistoće i kreativnog eksperimentiranja te Mič Styling Academy art tim koji se predstavio s Flair kolekcijom jedinstvenih nijansi i elegantnih plavih boja.

hairstyle-news-2013-4

Look&Learn seminar Richard Thompson “High Visibility” By Alfaparf

U sklopu niza Look&Learn seminara britanski frizerski dvojac Mazella&Palmer je svojom novom kolekcijom Koda demonstrirao osnovne postulate frizerstva – linije, gradiranje i slojevito šišanje kose usklađeno s tri osnovna geometrijska oblika – krugom, kvadratom i trokutom, dok je Matrix Adria tim predstavio kolekciju Feel the Rhytm inspiriranu glazbom i čarobnom paletom živahnih boja. Poseban gost ovogodišnjeg festivala je bio John Santilli, frizer koji je 60-tih godina prošlog stoljeća zajedno s Vidal Sassoonom sudjelovao u stvaranju njegove akademije. On je zajedno s Amirom Bečirevićem predstavio legendarne Sassoonove modele frizura te su zajedno ispričali mnoge zanimljive priče i anegdote iz tog vremena. S nadasve kreativnom kolekcijom High Visibility by Alfaparf nastupio je britanski frizerski genijalac Richard Thompson, osnivač poznate londonske akademije Mahogany. U njegovom se frizerskom umijeću isprepliću precizne linije šišanja kreirane uz slojevite tehnike bojanja kose. Pozornicom su prošetali i modeli s glamuroznim frizurama za crveni tepih pod vodstvom Erica Bacheleta i J Beverly Hills hrvatskog tima.

hairstyle-news-2013-5

Ivica Pavlačić – poslovni seminar

Na poslovnim seminarima nastupili su brojni predavači i uspješni frizeri koji su iz svog dugogodišnjeg iskustva okupljenim frizerima otkrili tajne uspješnog frizerskog poslovanja. Na poslovnim seminarima nastupili su: Ivica Pavlačić, Darko Purkert, Luka Brkić, Davor Perman, Aleksandra Oparov, Mark Butcher i Jean-Baptiste Mazella. A u sklopu službenog programa održan je i okrugli stol na kojem su Ivica Zanetti, predsjednik hrvatskog Ceha frizera, i Mitja Sojer, predsjednik Upravnog odbora slovenske sekcije frizera, zajedno s drugim uvaženim govornicima raspravljali o važnim pitanjima u poslovanju i položaju hrvatskih i slovenskih frizera u EU, o fiskalizaciji u frizerskom poslovanju te o novom hrvatskom Zakonu o obrtu.

Renomirani modni urednik magazina ELLE Saša Joka i poznata zagrebačka frizerka Milena Maršić održali su inspirativnu radionicu Styling kose u modnom editorijalu. U njihovom kreativnom timu nastupili su i modni fotograf Mladen Šarić te vizažistica Simona Antunović. „Za izradu vrhunskog modnog editorijala najvažniji je timski rad eksperata – od vizažista, stilista i frizera do modela i fotografa, koji bi trebao osmisliti što više promjena izgleda unutar jedne modne priče“ pojasnio je Saša Joka, dodavši da je bitan „…doprinos svakog od sudionika koji svojim znanjem i detaljnom razradom ideja stvaraju jedinstvenu kreaciju.“

hairstyle-news-2013-2Posebna ovogodišnja poslastica za sve goste Festivala je bila frizerska revija Tribute to Vidal Sasssoon – cjelovečernji program u sklopu kojeg su domaći i inozemni frizerski eksperti odali počast ovom geniju koji je revolucionirao svijet frizerstva, mode i umjetnosti. Na toj spektakularnoj večeri nastupili su: Jean-Baptiste Mazella, Dove Palmer, John Santilli, Amir Bečirević, Vladimir Vukobrat, Metod Tasič te članovi frizerskih akademija: Idea Academy, Mi Hair Academy, Mič Styling Academy i ZGAT Academy. Voditelj programa je bio frizer Stevo Pavlovič.

Kao i uvijek dosad, Festival je naglasio umjetničku i kreativnu komponentu frizerskog posla te potrebu frizera za stalnom inspiracijom i edukacijom. Festival je opet istakao nužnost komunikacije frizera s njihovim službenim predstavnicima te potrebu zajedničkog rješavanja problema koji opterećuju frizersku struku. Cjelokupan program seminara i sajma bili su snažna inspiracija i motivacija frizerskim profesionalcima. Radujemo se našem idućem proljetnom susretu 2014. godine po prvi put u Rijeci!

FOTOGRAFIJE | Stefano Fiorentin

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK