Hairstyle News s ponosom predstavlja nastup Eldina Nuhića iz Akademije na Velikoj pozornici Festivala! U svom premijernom nastupu Akademija želi proširiti granice zanatskog umijeća oblikovanja kose te doseći ono umjetničko. Njihova misija je jednostavna: na jedinstven način povezati umjetnost, zanat, modu i tehnologiju. Očekujte neočekivano i dozvolite da vas povedu na putovanje u svijet neobuzdane mašte.

Eldin Nuhić je jedno od najmarkantnijih imena bosanskohercegovačke frizerske scene, a povodom njegovog nastupa predstavljamo kratki intervju s njim. Oduševite se njegovim jedinstvenim pogledom na frizerstvo, a u subotu, 6.7.2019. uživajte u njegovom spoju frizerskih vještina, tehnologije i umjetnosti.


Umjetnost & frizerstvo – kako se po vama ove dvije kreativne industrije nadopunjavaju te jedna drugu inspiriraju?

Danas je nemoguće pričati o frizerskom zanatu bez da istaknemo i njegovu povezanost s umjetnošću. Zapravo su umjetnost i frizerski zanat postali neodvojivi u ovom smislu. I to s razlogom. Mi frizeri moramo se potruditi našoj struci vratiti zasluženi sjaj i upravo stoga sve više pažnje stavljamo na frizerstvo kao umjetnost kreiranja kose.

Tko su vaši frizerski uzori?

Kada sam tek počeo raditi želio sam imati požrtvovnost i osjećaj za detalje koje je imala moja mama, želio sam naučiti komunicirati s ljudima poput mog majstora Smaje koji me je učio, a kasnije sam otkrivao jedan novi svijet, svijet oblika, svijet oštrih linija, svijet igre u kojem me je svojom tehnikom najviše inspirirao Vidal Sassoon. Volim pratiti i rad Guida Palaua, ali i mnogih drugih frizera. Iznimno mi je drago da ove godine na Hairstyle Newsu nastupa i jedan od mojih idola, Christophe Gaillet.

Recite nam nešto o sebi što bi moglo druge iznenaditi.

Nitko ne zna da sam zapravo prilično sijed i da još uvijek čuvam svoju prvu poslovnu vizitku koju sam napravio sa 19 godina.

Gdje pronalazite inspiraciju za inovacije u radu?

Inspiracija se pronalazi posvuda, a najviše u svakodnevnom životu. Inspiriraju me razgovori s ljudima, a naravno jedan od većih izvora inspiracije su mi i putovanja diljem svijeta. Frizerstvo je pomalo neobična profesija jer zahtijeva puno vještina od nas, ne samo frizerske. Mi frizeri trebamo stalno istraživati svijet oko nas jer je upravo to što nas okružuje glavni izvor informacija za naš rad. Brzina života, trendovi, moda … Na kraju se sve te informacije odražavaju u našem radu i zadovoljnim klijentima.

Na Hairstyle Newsu se predstavljate showom The Art of Hair Crafts. Koje su glavne okosnice vaših frizerskih kreacija i što je ono što želite prenijeti posjetiteljima Hairstyle Newsa?

Bitno mi je da svojim showom naglasim važnost povezivanja frizerstva i umjetnosti kreiranja kose s modernom tehnologijom. Mislim da se tu skriva budućnost našeg zanata, a na svima nama je da promoviramo važnost frizerstva na svim platformama, pa i u medijima. Zato je moj moto da je zdrava kosa uvijek najveći trend i tu filozofiju želim podijeliti sa posjetiteljima Hairstyle Newsa. Osim toga, želim pokazati kako je frizerstvo stalno povezano s drugim industrijama i zanatima – kao frizeri stalno trebamo nuditi klijentima personalizirano iskustvo i tražiti ravnotežu između frizure i individualnog stila klijenta. Tu se skriva naše majstorstvo koje se usavršava cijeli život. Pozivam kolege da nam se pridruže i uživaju u našem slavlju frizerske profesije!

Za detaljni pregled Stručnih seminara i kupovinu ulaznica
molimo da kliknete na Program ili Ulaznice.

Najnovije vijesti o Hairstyle News festivalu pratite na našem web portalu i na našim društvenim mrežama:

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK