Vrućine su ovog ljeta konačno na vrhuncu, pa je iznimno važno da klijentice u vrijeme kad uživaju u suncu znaju kako ispravno štititi i njegovati kosu. Predstavljamo kratak vodič za ljetnu njegu kose, koji, preporučujemo, podijelite sa svojim klijenticama i osigurate da vaš rad i u ovim danima mami osmijehe na njihovim licima.


Klor – neprijatelj broj 1 svakog tipa kose.

Pa tko ne voli vruće ljetne dane provoditi na bazenu sa svojom ekipom? Klor je vrlo vjerojatno posljednja stvar o kojoj razmišljamo kada idemo na bazen, ali on može ozbiljno oštetiti kosu. Svaki put kad zaronimo u bazen, klorirana voda uklanja s kose sva prirodna ulja, koja su važna za njezinu hidrataciju. Zato je vrlo važno da nakon plivanja isperemo kosu vodom, a na to pogotovo trebaju pripaziti oni s obojenom kosom!

Sol, pijesak i more – to je ono što nam čini ljeto savršenim! Ali ne i kosi.

Ljeti vrućina izvlači vlagu iz kose, vjetar je isušuje, morska sol je čini lomljivom, a sunčeve zrake mijenjaju boju. Prije izlaganja suncu i kupanju preporučuje se kosu zaštititi profesionalnim frizerskim proizvodima s blago kiselkastim pH, koji sadržavaju UVA i UVB filtere. Blage kiseline zatvaraju kutikulu kose i onemogućuju njezino otvaranje pod utjecajem soli. Prije kupanja se može za dodatnu zaštitu na kosu nanijeti i regenerator, koji će spriječiti dehidrataciju vlasišta. Bojena je kosa posebno “ranjiva” jer UV zrake oštećuju njezinu već oslabljenu proteinsku strukturu te izbljeđuju boju. To posebno vrijedi za crvene i plave nijanse.

Kako koža tako i kosa treba kratku i jednostavnu njegu nakon sunčanja.

Kako bismo izbjegli ispucane vrhove i sačuvali sjaj kose, osim svakodnevne zaštite kose od jakog sunca, njega kose jednako je važna. Dubinska hidratacija ono je što će vašoj kosi biti potrebno nakon dana provedena na suncu. Potrebno je svakodnevno nanošenje regeneratora s dubinskim djelovanjem, a u kozmetičkim torbicama pronađite mjesta i za maske koje hrane kosu i održavaju je u ravnoteži cijelog ljeta.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK