Šiške mogu biti jedan od raznovrsnijih stilskih izbora, kojim se može oživjeti izgled brojnih žena. Da bi prijelaz u svijet šiški klijenticama bio što lakši, predstavljamo 3 stvari o kojima vaše klijentice trebaju jako dobro promisliti prije nego se odluče za taj veliki stilski korak.


1. Bez panike i strpljivo – šiške trebaju određeno vrijeme da na klijenticama počnu izgledati savršeno!

Sigurno ste to već doživjeli. Klijentici ste ispunili želju i napravili joj šiške, a ona vam se nakon 2 tjedna vratila nervozna i nesretna u salon jer nikako ne izgledaju tako dobro kod kuće kao što su izgledale kada ste ih vi stilizirali. Brojne žene u tim slučajevima odustaju od šiški jer jednostavno nemaju dovoljno strpljenja i ne dozvole svojoj kosi dovoljno vremena da se vlasište prilagodi novom stilu. Ako su klijentice dugi niz godina nosile kosu raspodijeljenu po sredini glave, onda će šiške na početku biti pravi šok za njihovo vlasište, način rasta vlasi i njihovu teksturu. Klijenticama objasnite da je kod ovakvih stilskih promjena potrebno biti strpljiv, a najvažnije je da si klijentice kod kuće uzmu malo vremena i usvoje par trikova kojima će moći uspješno stilizirati vašu frizersku kreaciju i nakon odlaska iz vašeg salona!  

2. Šiške je potrebno svakodnevno stilizirati!

Neka digne ruku onaj koji poznaje klijentice koje znaju da iza svakog trenda stoje sati i sati edukacija i stiliziranja! U vrijeme društvenih mreža, gdje se čini da je sve moguće postići na lak način i bez previše muka, na vama je da na želju svojih klijentica da im napravite šiške odgovorite – Može se, ali samo ako ste spremni posvetiti se svaki dan njihovu stiliziranju. To znači barem 10 minuta ranije buđenje prije posla (u slučaju kiše barem 20 minuta), a ponekad će kosa jednostavno biti snažnija od njihovih ruku i neće im dozvoliti da naprave frizuru koju su zamislile!  U brojnim će vas  slučajevima nakon ovakvih jutarnjih frustracija klijentice zvati i kod vas rezervirati svoj hitni termin. Podsjetite klijentice na to koliko često trebaju kod vas šišati šiške i napraviti rezervaciju svih usluga koje će od vas trebati u sljedeća 2 mjeseca. 

3. „Šiške koje želite nisu šiške koje možete i nositi.“

Pravilo broj 1: Svakim svojim radom trebati istaknuti lice klijentice u  njegovu najboljem svjetlu. Pravilo broj 2  za postizanje savršene frizure glasi: „Pogledaj pravilo broj 1.“ Brojne klijentice žele frizure kakve vide u časopisima i pritom pogrešno ocjenjuju njihovu prikladnost za vlastito lice ili stil. Ako klijentica ima tanku i finu kosu, onda je iz nje vrlo teško napraviti guste šiške u stilu šezdesetih godina. Klijentice s divljim kovrčama isto trebaju biti spremne na to da iznimno kratke, Sassoon-šiške jednostavno nisu za njih.  

Donosimo vam i nekoliko prijedloga za stiliziranje šiški koje će oduševiti vaše klijentice:

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK