PIŠE:

Sanja Varlaj, dipl. oec, NLP Practitioner i business coach
Savjetovanje uslužnih djelatnosti i edukacija
Kontakt: imajuspjesansalon@gmail.com | Facebook: Imaj uspješan salon

Screen Shot 2016-01-12 at 14.29.46

Nakon 12 godina rada u frizerskoj industriji nebrojeno sam puta slušala pitanja i davala savjete o otvaranju vlastitog salona. Često sam s budućim vlasnikom/vlasnicom određivala prioritete, održavala neformalne coachinge na temu straha od nepoznatog, rješavala dileme „otići ili ostati“, „ići samostalno ili ne“ te bodrila mlade ljude da vjeruju i uvjeravala ih da zaslužuju uspjeh. Ponekad su mi postavljali pitanja na koja ni sama nisam znala odgovor i to ne zbog težine pitanja, već zbog toga što je pitanje bilo „krivo“. Da, dobro ste pročitali, krivo pitanje!

Npr.: „U dilemi sam koje ime dati salonu kako bih napravila dobar logo?“ ili „ Koje boje da budu radne površine: crne ili bijele?“ Dragi moji, kada krećete u vlastiti posao, zadnja stvar koja bi vam trebala oduzimati vrijeme je izgled loga ili boja stolaca u salonu! To nije nevažno, ali nije ni najvažnije za uspješan posao. Bit ću još slikovitija: to je kao da se spremate za osvajanje zlatne medalje na olimpijskim igrama, a najviše vas muči boja dresa u kojem ćete nastupati. Dakle, za uspjeh je ključno da odredite prioritete!

Zaboravite i izjave brižnih klijentica ili maminih prijateljica tipa: „Ti si tako dobra frizerka i moraš otvoriti svoj salon“ jer biti frizer/radnik i posjedovati vlastiti salon je različito kao dan i noć. Svima vama koji se spremate na veliki korak otvaranja vlastitog posla savjetujem da krenete od najvažnijeg, a što je to saznat ćete u tekstu koji slijedi.

Savjeti za buduće vlasnike salona, kao i za one koji to već jesu! 

Pravilo broj 1: Lista klijenata

Svi uspješni poduzetnici doći će i nesvjesno do zaključka (oni najbolji su toga itekako svjesni) da se profit nalazi u listi potencijalnih klijenata te partnera koji pridonosi širenju poslovanja. Listu klijenata trebate razvijati, njegovati, graditi i analizirati svakoga dana. Dobra lista klijenata mora sadržavati sve detalje o nekom klijentu/partneru; ne samo njegovo ime, prezime i broj telefona, već i datume rođenja djece, roditelja, čime se bavi, što voli, je li povučen ili razgovorljiv, želi li biti zapažen itd. Takva će vam lista biti veoma korisna i omogućit će vam da klijentu uvijek pružite najbolju uslugu zbog koje će se on neprekidno vraćati baš u vaš salon.

Danas vam dobra lista omogućuje kontakt s klijentima i nakon što oni napuste salon. Klijenti vam mogu biti dostupni putem SMS poruka, e-maila, pošte, blogova, društvenih mreža, vlastitih aplikacija na pametnim telefonima, kao i putem dobrog starog telefonskog razgovora. Koristite sve to kako vaše klijente ne bi privukli konkurentski saloni.

Klijente koje imamo moramo „maziti i paziti“, no što je s potencijalnim novim klijentima? Kako povećati listu i privući nove klijente?

Postoji mnogo načina, svi su dobri i treba ih kombinirati, no možda je najefikasnija on-line potraga. Posredstvom svoje web ili Facebook stranice ponudite novim klijentima nagrade za prvi dolazak, kupone ako dovedu novog klijenta, objavljujte savjete za održavanje kose, zanimljive video uratke o njezi kose i sl. Možda možete početi pisati kolumnu (makar i bez naknade) jer tako postajete autoritet i stječete povjerenje potencijalnih klijenata koje želite dovesti u salon. I ne zaboravite tražiti podatke od svakog novog klijenta te ih nagradite i nekom sitnicom (uzorak šampona/ poklon bon za prijateljicu i sl). Baza podataka klijenata treba biti na vašem kompjutoru i treba biti dio salonskog programa koji pruža mnoge mogućnosti za upravljanje listama.

Dobra baza klijenata je, uz vaše znanje i suradnike, vaš najvrjedniji imetak!

Pratite nas, uskoro očekujte i nove savjete!

Pravilo broj 1: Lista klijenata

Pravilo broj 2: Prestani biti „samo“ frizer!

Pravilo broj 3: Vaš USP ili kakav je zapravo vaš salon?

Pravilo broj 4: Zaboravite „branding“ – dobar poster u salonu neće vam dovesti novog klijenta

Pravilo broj 5: Budite netko, budite aktivni, budite posvuda!

Pravilo broj 6: Što je zapravo marketing?

Pravilo broj 7: Marketing je proces

Pravilo broj 8: Budite sigurni u sebe i svoj rad!

Pravilo broj 9: Budite precizni u komunikaciji!

Više poslovnih savjeta


Pozivam vas da novosti na temu kako pobijediti strahove i osloboditi svoje potencijale pratite i dalje na novoj stranici FB Krenite dalje bez straha i na već poznatoj Imaj uspješan salon na kojoj ćemo objavljivati članke i savjete na tu temu te datume budućih Radionica kojima se izuzetno radujem.

Sudjelujte i u anketi BIZFRIZ vezanoj za nove poslovne edukacije. S pomoću vašog mišljenja možemo još bolje odgovarati na vaša konkretna pitanja, vezana uz poslovanje salona.

Krenite dalje bez straha i vjerujte da zaslužujete uspjeh.

Sanja Varlaj
Savjetovanje uslužnih djelatnosti i edukacija
email: svarlaj@gmail.com i imajuspjesansalon@gmail.com
FB Imaj uspješan salon
FB Kreni dalje bez straha