Pravila zaštite privatnosti

1. Opće informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti opisuju koje vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način ih obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Kvarner Kongresi, Zagreb, OIB 89422029199 (pravni predstavnik Hairstyle News-a) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja web stranice www.hairstyle-news.hr u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679, Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN42/2018 i drugi propisi).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu. Ovim pravilima se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice te se obavezujemo pružati zaštitu njihovim osobnim podacima koje nam pružaju putem web stranice.

Ova pravila opisuju vrste podatke koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu ili se registrirate za neku od naših usluga te objašnjavaju kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Pravila također opisuju izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

2. Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Kao posjetitelj niste obvezni dati svoje osobne podatke da biste koristili ovu web stranicu. Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi kao što su vaše ime ili neki drugi osobni podaci. Osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu knjiga, obrazac za primanje newslettera, obrazac za dobivanje besplatnog časopisa, obrazac za narudžbu ulaznica za seminare, obrazac za izlagače na festivalu) te time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Takve informacije mogu sadržavati: naziv tvrtke, ime i prezime, poštansku adresu, OIB, e-mail adresu, broj telefona i mobitela.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhu radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik.

Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u legitimne i zakonom propisane svrhe.

3. Zadržavanje korisničkih podataka

Pohranjujemo osobne podatke naručitelja naših proizvoda i usluga te primatelja besplatnog časopisa i newslettera na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija odnosno do zaprimanja zahtjeva za brisanje podataka.

Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

4. Dodatne okolnosti u kojima ćemo vaše informacije podijeliti s ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo vaše podatke

Za obradu osobnih podataka koristimo i usluge drugih osoba koji obrađuju osobne podatke isključivo u skladu s našim uputama i za legitimne svrhe.

U vezi s izvršavanjem vaših narudžbi uključeni su i naši partneri koji obrađuju vaše podatke u legitimne svrhe:

 • Računovodstvo
  Podijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine. Naš računovodstveni servis – Obrt za knjigovodstvene usluge Sveza, Rijeka
 • Web administratori portala
  Pristup podacima koji se prikupljaju kroz kontakt obrasce na portalu imaju i naši web administratori portala – Obrt za usluge Azimuth, Rijeka
 • Dostavljačka služba
  Za potrebe dostave naručenih proizvoda vaše podatke dostavljamo i dostavljačkoj službi. Hrvatska pošta d.d., Zagreb. Uvjeti njihove zaštite privatnosti su dostupni ovdje:
  https://www.posta.hr/hr/pomoc-i-podrska/zastita-privatnosti/6436

5. Anonimni podaci i uporaba kolačića (cookies)

Na našoj web stranici automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge. Prikupljene informacije su anonimne i ne uključuju vaše osobne podatke.

Na temelju vašeg pristanka na korištenje kolačića i drugih tehnologija, za vrijeme vašeg korištenja web stranice, anonimno se prikupljaju informacije (koje ne uključuju vaše privatne podatke) zbog analitike posjećenosti stranice i marketinških aktivnosti od strane:

 • Google Inc.
  Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  Google Ireland Limited (registracijski broj: 368047), sa sjedištem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Uvjeti njihove zaštite privatnosti su dostupni ovdje: https://policies.google.com/technologies/ads
 • Facebook Inc.
  Facebook Pixel – omogućuje nam da sve one koji putem naših Facebook sadržaja dođu na portal Hairsyle News, kasnije obavijestimo o zanimljivim sadržajima ili informiramo o posebnim ponudama za usluge koje pružamo.
  Facebook Ireland Limited, se sjedištem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska. Uvjeti njihove zaštite privatnosti su dostupni ovdje: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy

6. Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naši korisnici u svakom trenutku mogu zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke koji se odnose na vas
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas na dpo@hairstyle-news.hr.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

7. Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Za sve osobne podatke koje ste nam dali obavezujemo se poštivati njihovu povjerljivost i pridržavati se pravila o privatnosti.

Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na osobe kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano se educiramo o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

Treće strane kojima se osobni podaci sukladno ovim Uvjetima korištenja prosljeđuju obvezani su za čuvanje prikupljenih podataka ugovorima o povjerljivosti. U svakom slučaju, U pružanju usluga inzistiramo na sigurnosti korisničkih podataka i nastojimo da treće strane kojima se podaci prosljeđuju održavaju istu razinu zaštite korisničkih podataka.

8. Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Obavijest o povredi vam nećemo poslati u slučaju:

 • ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
 • ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
 • ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

9. Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)

10. Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ova Pravila privatnosti.

11. Obavijest o ažuriranju Pravila zaštite privatnosti

Periodično možemo ažurirati naša pravila zaštite privatnosti. Ažuriranja naših Pravila zaštite privatnosti bit će objavljeno na našoj web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.

Zadnje ažurirano: 21.5.2018.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz Pravila o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: dpo@hairstyle-news.hr.