PIŠE:

Sanja Varlaj, dipl. oec, NLP Practitioner i business coach
Savjetovanje uslužnih djelatnosti i edukacija
Kontakt: imajuspjesansalon@gmail.com | Facebook: Imaj uspješan salon

Screen Shot 2016-01-19 at 14.01.00
Savjeti za buduće vlasnike salona, kao i za one koji to već jesu! 

Pravilo broj 3: Vaš USP ili kakav je zapravo vaš salon?

Konačno smo došli i do marketinga. Engleska kratica USP u slobodnom prijevodu glasi – što je to posebno u mom salonu? Po čemu je moj salon poseban i različiti od drugih? Po čemu je moj salon prepoznatljiv? Ovo su osnove marketinga i morate znati odgovoriti na ta pitanja te vaš salon mora biti prepoznatljiv poput svakog dobrog branda ili proizvoda.

Ne očekujem da vam logo kreiraju i ime salona osmišljavaju poznati i skupi dizajneri, no ono mora biti jasno, lako pamtljivo i po mogućnosti kratko.

Više od imena vaše buduće klijente zanima ono što vi nudite; oni žele odgovor na pitanje: „Zašto bih ja išla baš u taj salon pored svih ostalih u gradu?” Odgovor ne može biti samo to da dobro radite jer dobro rade i mnogi drugi.

Znam da ovo nije jednostavno, no vaš salon mora imati „ono nešto“ po čemu će se razlikovati od svih drugih i čime će privući i zadržati klijente. Analizirajte svoje prednosti i nedostatke, kao i prednosti i nedostatke vaše konkurencije. Osvijestite kakav salon i kakve klijente želite imati.

Hoćete li biti skupi SPA salon s vrhunskim uslugama koje uključuju i masažu dobrodošlice ili masažu ruku dok se opuštate na bazenu ili salon u kojem će klijenti moći birati između pet frizura, a vrijeme za njihovu izradu bit će pola sata (takav salon postoji u Top Shopu u Londonu).

Sve to čini vaš USP i određuje vaše aktivnosti.

Još jedan savjet za kraj: neka vaš USP bude usmjeren ka klijentima, njihovim željama i potrebama, a usluge koje nudite i nagrade koje ste dobili nisu ključne iako doprinose USP-u.

Pratite nas, uskoro očekujte i nove savjete!

Pravilo broj 1: Lista klijenata

Pravilo broj 2: Prestani biti „samo“ frizer!

Pravilo broj 3: Vaš USP ili kakav je zapravo vaš salon?

Pravilo broj 4: Zaboravite „branding“ – dobar poster u salonu neće vam dovesti novog klijenta

Pravilo broj 5: Budite netko, budite aktivni, budite posvuda!

Pravilo broj 6: Što je zapravo marketing?

Pravilo broj 7: Marketing je proces

Pravilo broj 8: Budite sigurni u sebe i svoj rad!

Pravilo broj 9: Budite precizni u komunikaciji!

Više poslovnih savjeta


Pozivam vas da novosti o tome kako pobijediti strahove i osloboditi svoje poslovne potencijale pratite na novoj facebook stranici: „Krenite dalje bez straha“, kao i na već poznatoj stranici: „Imaj uspješan salon“ na kojima ćemo objavljivati članke i savjete te datume budućih radionica kojima se izuzetno radujem.

Sudjelujte i u anketi BIZFRIZ vezanoj za nove poslovne edukacije. S pomoću vašog mišljenja možemo još bolje odgovarati na vaša konkretna pitanja, vezana uz poslovanje salona.

Krenite dalje bez straha i vjerujte da zaslužujete uspjeh!

Sanja Varlaj
Savjetovanje uslužnih djelatnosti i edukacija
email: svarlaj@gmail.com i imajuspjesansalon@gmail.com
FB Imaj uspješan salon
FB Kreni dalje bez straha