PIŠE:

Sanja Varlaj, dipl. oec, NLP Practitioner i business coach
Savjetovanje uslužnih djelatnosti i edukacija
Kontakt: imajuspjesansalon@gmail.com | Facebook: Imaj uspješan salon

 

 

 

 

 

 

 

SVIM TIM - POSLOVNI SAVJETI STANDARDI

Osim svih divnih frizura, kreativnih bojenja te preciznih i tehnički savršenih šišanja, unutar frizerskog salona važna je kvalitetna i optimalna organizacija posla. Koliko god je važan vaš “zanatski” odnosno stručni dio posla, koji čine usluge što ih svakodnevno pružate svojim klijentima, jednako su toliko važna detaljno i dosljedno postavljena pravila i standardi rada i ponašanja unutar salona.

SVIM TIM

Prilikom otvaranja frizerskog salona vlasnica/vlasnik ima viziju, sliku i maštovitu ideju o samo svom, posebnom i baš takvom salonu. I to je divno. Prostor kao takav treba urediti, izabrati boje, logo salona, namještaj, brand i istaknuti usluge koje će se pružati u salonu.

Kad izgradite idealnu sliku svojeg salona – jedinstvenog na tržištu, a u koji će dolaziti klijenti privučeni upravo takvim salonom, neophodno je postaviti standarde rada. Često se dogodi da vlasnica/vlasnik salona sve pripremi, organizira uređenje, zaposli dobre frizere i počne raditi. Na početku, na tek nekoliko sastanka sa zaposlenicima, ističe što je najvažnije za dobro funkcioniranje salona. No, nakon nekog vremena, unatoč jasno postavljenim zahtjevima, ne vidi se da su učinkoviti. Pravila se katkad zaborave, kao da nisu ni bila postavljena, a vođenje salona postaje problem.

Upravo su pravila kojih se želimo pridržavati u svom salonu, dio neophodnih standarda pojedinog salona. Za postavljanje standarda u poslovanju frizerskog salona nikada nije kasno. Važno je sastaviti popis željenih standarda i na pravilan ih način oblikovati kao pravilnik za djelatnike. To će biti standard poslovanja salona.

POSLOVNI SAVJETI SVIM TIM 2017 2
Za to je potrebno profesionalno uobličiti tekst, i to za svaki salon individualno, te odvojiti njegov pravilnik i standarde poslovanja. Osim svih divnih frizura, kreativnih bojenja te preciznih i tehnički savršenih šišanja, unutar frizerskog salona važna je kvalitetna i optimalna organizacija posla. Koliko god je važan vaš “zanatski” odnosno stručni dio posla, koji čine usluge što ih svakodnevno pružate svojim klijentima, jednako su toliko važna detaljno i dosljedno postavljena pravila i standardi rada i ponašanja unutar salona.

Vlasnica/vlasnik salona postavlja svoj standard usluga koje nudi klijentima, svoj standard izgleda salona, glazbe unutar salona, časopisa koji se čitaju, načina komunikacije s klijentima, izgleda zaposlenika, neverbalne komunikacije… Standard jednog salona čini i kvaliteta određene usluge. Primjerice, feniranje će u vašem salonu biti izvedeno na točno određen način, upravo po standardu vašeg salona, pa ćete po njemu postati prepoznatljivi.

Kao što, uostalom, i sami prepoznajemo vrhunski restoran gdje se priprema neki kulinarski specijalitet, a radi čije ga kvalitete i posebnosti i posjećujemo.

SVIM TIM 2

Kad postavite svoj standard, vaši će zaposlenici osjećati ponos što rade u vašem salonu. U skladu s tim i usluge će biti pružene na kvalitetnijem i višem nivou. Vaš će salon postati ugledan i prestižan. Bit će prepoznati kao mjesto gdje vlada red i klijent dobiva uslugu koju, na svoje i naše zadovoljstvo, očekuje i plaća.

I ne zaboravite: u frizerski salon klijenti dolaze po pažnju, ljepotu, njegu, brigu i maženje, ukratko – po luksuz!


Pročitajte i:

SVIM TIM [1. dio] Kako motivirati zaposlenike i zadržati ih u salonu?
SVIM TIM [2. dio] Kako motivirati zaposlenike i zadržati ih u salonu?
SVIM TIM [3.dio] Kako motivirati zaposlenike i zadržati ih u salonu?


 

Ostale SVIM tim savjete pratite na Hairstyle News portalu.

Sanja Varlaj za SVIM tim


Pozivam vas da novosti na temu kako pobijediti strahove i osloboditi svoje potencijale pratite i dalje na stranici FB Imaj uspješan salon na kojoj ćemo objavljivati članke i savjete na tu temu te datume budućih Radionica kojima se izuzetno radujem.

Krenite dalje bez straha i vjerujte da zaslužujete uspjeh.

Sanja Varlaj
Savjetovanje uslužnih djelatnosti i edukacija
email: svarlaj@gmail.com i imajuspjesansalon@gmail.com
FB Imaj uspješan salon

SVIM TIM
Sanja Varlaj & Ivana Mišić Lokar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •