PROGRAM 18. HAIRSTYLE NEWS FESTIVALA

Program edukacija na festivalu


Među prvima se upoznajte s novim trendovima!
Uz jake domaće edukatore i akademije, ove godine dovodimo i posebne goste iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine… U Velikoj dvorani održavat će se edukacijski programi Salon Business Conference, Cut&Style i Colorama, a za muške frizere i barbere pripremamo zasebno događanje Barbershop Arena s edukacijama i izlagačima u Klubu Gervais. Na sajmu vas očekuju brojni izlagači i brendovi s ponudom profesionalnih frizerskih proizvoda i usluga, a u subotu navečer družimo se na velikom partyju povodom 20. rođendana Hairstyle Newsa!

PROGRAM POSLOVNIH I STRUČNIH EDUKACIJA
Velika dvorana Gervais – Salon Business Conference, Cut & Style i Colorama
Aperitiv bar hotela Imperial – Na kavi sa Sophijom Hilton
Klub Gervais – Barbershop Arena

Klikom na naziv saznajte više informacija o pojedinoj edukaciji.

Velika dvorana Gervais

Subota, 25.03.2023.

13:00 – 13:40 OKRUGLI STOL: Što znači voditi uspješan salon u manjem gradu?

Vlasnici salona otkrivaju što čini njihov uspjeh u frizerstvu. Aleksandra Oparov u iskrenom će razgovoru s nekoliko uspješnih frizera predstaviti izazove s kojima se oni kao vlasnici salona u manjim gradovima najčešće susreću. Saznajte odgovore na pitanja: Kakvi su bili njihovi počeci te kako su od malog salona došli do većeg? Boje li se podizanja cijena? Kako pristupaju problemu
nedostatka frizera na tržištu? Kako njeguju odnose s klijentima? Što ih motivira u poslu i kako motiviraju zaposlenike? Koliko je važna edukacija za uspješno poslovanje? Poslušajte njihove priče i otkrijte kako i vi možete unaprijediti svoje salonsko poslovanje te postići onu odlučujuću razliku.

Moderatorica: Aleksandra Oparov i gosti: Ivana Bajsić Vejzagić – Čakovec, Ivica Pavlačić – Karlovac,
Renata Mikuličin Kurkut – Murter, Marija Ašenbrener Gelenčir – Nova Gradiška i Darko Purić – Čakovec

13:45 - 14:15 PREDAVANJE: Što čini uspješan frizerski salon?
Za vođenje uspješnog salona potrebno je mnogo više znanja od šišanja i bojanja kose. Vođenje uspješnog salonskog poslovanja važna je tema za svakog vlasnika, a posebno je popularna u posljednje vrijeme. Rast salonskog poslovanja se bazira na procjeni potencijala, određivanja ciljeva i poduzimanju aktivnosti. Kako izračunati prihod i procijeniti potencijal salona? Kako povećati prihode? Zašto je važno i kako izračunati prosječan račun? Što je profit salona te kako na njega efektivno utjecati? Sve su to samo neka od pitanja na koja svaki vlasnik salona treba saznati odgovore.

Antonio Brtan, Sales Manager L’Oréal Professionnel

14:15 - 15:00 PANEL: Financije u salonskom poslovanju
Financije frizerskog salona važna su tema za svakog vlasnika. U većini slučajeva se ne razmišlja o profitabilnosti salona. Što je bitno kod formiranja cijena i podizanja nivoa usluge, kako to uskladiti? Jesu li kvaliteta usluge i visina cijena direktno povezane? Na koji je način najbolje komunicirati podizanje cijena prema klijentima? Ako zaposlenicima nisu jasni parametri po kojima se pravi obračun plaće javlja se nezadovoljstvo. Kako postaviti plaće da zaposlenici budu zadovoljni, ali i da vlasnik ostvari profit? Sve o salonskim financijama saznajte na ovom panelu.

Moderatorica: Aleksandra Oparov i gosti: Ivica Pavlačić, Ana Slamič, Mitja Sojer i Ivana Mišić Lokar

15:00 - 15:45 PREDAVANJE: Psihologija u salonskom poslovanju - Tko šiša stres!
Za sve postoji alat pa tako i za stres. U ovom izazovnom vremenu postoje situacije koje su izrazito stresne i problemi za koje ponekad ne vidimo rješenje. Zašto neki doživljavaju stres, a neki ne? Kako se nositi s negativnostima koje nas okružuju? Kako smanjiti stres i naučiti rješavati probleme? Kako komunicirati s nezadovoljnim klijentima? Kako se obraniti od negativnih komentara na društvenim mrežama? Smijemo li i kako naplatiti propušteni termin? Kako komunicirati s praktikantima? Odgovore na ta pitanja dobit ćete na ovom predavanju i panel razgovoru s Aleksandrom Oparov.

Maja Vučić, prof. Psihologije

15:45 - 16:15 PANEL: Što znači biti stilist kose / Session Hair Stylist?
Session Hair Stylist ili stilist kose je frizer specijaliziran za oblikovanje kose za posebna događanja. U dogovoru s produkcijskim timom oni kreiraju izgled kose za televizijske emisije, glazbene spotove, modne revije i časopise, filmove ili reklamne kampanje. Od Mije Majhena, našeg istaknutog stiliste kose, saznajte odgovore na pitanja: Što sve čini njegov posao? Koje vještine su važne za uspješan rad stiliste kose? Kakva su njegova iskustva u radu kod nas, a kako sa Sam McKnightom i Eugene Souleimanom u modnim metropolama Londonu, Parizu i Milanu?

Moderatorica: Aleksandra Oparov i gost: Mijo Majhen

16:15 – 18:00 Pauza

18:00 - 18:40 iNOA HAUTE COIFFURE FRANÇAISE SHOW
Prošlo je 14 godina od dolaska iNOA boje koja je u potpunosti promijenila profesionalno tržište svojom inovativnom formulom bez amonijaka, obogaćenom s čak 60% ulja. U znaku renovacije iNOAe, Vassil Atanassov, jedan od najvećih artista iz regije, predstavlja novu iNOA boju. Inspiriran iNOA renovacijom, Vassil će prikazati svoju viziju ponovnog rođenja iNOAe kroz inspiracijski iNOA Haute Coiffure Française show.

L’Oréal Professionnel Paris, Vassil Atanassov

18:40 - 19:05 KANSO ACADEMIA
Kanso tim sinonim je za najvišu kvalitetu i stručnost kada je riječ o frizerstvu. Promišljenim i cjelovitim pristupom frizerskoj profesiji, iz godine u godinu postavljaju ljestvicu sve više, objedinivši sve potrebne elemente: estetiku, profesionalizam, individualizirani pristup svakom nastupu.

Kanso Academia tim

19:05 - 20:05 PREDAVANJE: Generacijski menadžment - Kako upravljati osobama različite dobi?
Postoji komunikacijski problem u salonskom poslovanju diljem svijeta zbog jedne jednostavne stvari, nove generacije ne gledaju na radno mjesto na isti način kao njihovi stariji kolege. Svakodnevno rukovodimo osobama različitih generacija s vrlo raznolikim uvjerenjima i osobnostima te od njih očekujemo da iz dana u dan zajedno surađuju unutar ista četiri zida. S obzirom na to kako su problemi s mentalnim zdravljem sve prisutniji na radnom mjestu zbog pada gospodarstva i posljedica pandemije COVID-19, sada je više nego ikad važno promotriti komunikaciju između različitih generacija u našim timovima. Kako ćemo dalje? Kakva je budućnost frizerskog radnog mjesta?

Sophia Hilton, Not Another Salon, London (UK)

Nedjelja, 26.03.2023.

11:00 - 11:40 V17 BY SEAD NUNIĆ
Bleach and tone is the way to go! Kolorist Sead Nunić otkriva veganske Liquid Jewlz demi tonere australskog brenda Leyton House. Priprema i zaštita kose – nezaobilazni K18 kelator, mist i maska. Atraktivan nastup upotpunit će kolega Vladimir Aralica iz Beograda, zaljubljenik u precizno šišanje.

V17 by Sead Nunić tim: Sead Nunić i gost Vladimir Aralica

11:45 - 12:10 ARTEGO
Anita Loboda, u srcu i duši koloristica, predstavit će vam brzu i korisnu salonsku tehniku bojanja koja je učinkovita pri svakom bojanju u kombinaciji s različitim bojama, kontrastima i nijansama. Nastup će upotpuniti Vesna Rumin koja će s vama podijeliti magiju šišanja i snagu detalja kojima ćete oduševiti svakog klijenta. Dođite po inspiraciju u svijet Artego Care for Beauty.

Artego tim: Anita Loboda i Vesna Rumin

12:10 - 12:35 IM.ACADEMY
IM.academy predstavit će svoj jedinstven stil pristupa oblicima, šišanju i razmišljanju o kosi. Kombinacija logike i emocija je nešto što ih izdvaja i čini prepoznatljivima u regiji i svijetu. Cilj njihovih edukacija je inspirirati i potaknuti frizere na kreiranje vlastitog stvaranja.

IM.academy tim: Mario Mesarić, Ivana Špicer i Ivan Glavaški

12:35 - 13:15 MIČ STYLING
Akademija Mič Styling premijerno će predstaviti svoju kolekciju – Wisdom. Sposobnost donošenja dobrih odluka na temelju iskustva, znanja i razumjevanija, pokazuju našu mudrost i jedinstvenost. Mudrost u promišljanju, radu i stvaranju stepenica je do sreće i slobode. Podijelit ćemo iskustvo i mudrost koje smo kroz godine postigli. Uživajte s nama!

Mič Styling Art tim: Tomaž Turk, Matjaž Okorn, Matej Prinčič, Borut Novak, Manó Kolarič i Aska Kajtazović

13:15 – 15:00 Pauza

15:00 - 15:40 MONTIBELLO
Botanica Montibello predstavlja vam proljetno ljetne trendove i tonove koji su inspirirani prirodom i ljepotom botaničkog vrta. Tonovi Rosé, Peach i Golden Sandy donose prirodnost, živost i svježinu u kosu vaših klijentica! Influenceri, slavne osobe i umjetnici iz svijeta već su prepoznali ovaj trend! Jeste li spremni!?

Montibello tim: Jordi Tenas i Montse Rodriguez

15:40 - 16:20 EUGENE PERMA
Francuski trendovi i inspiracija za proljeće/ljeto 2023. predstavljeni tehnikama i tonovima boja koje Francuskinje obožavaju! Nove nijanse boja, izrada balayagea uživo te trikovi za styling inspirirani šarmantnim i avangardnim stilom francuskih frizera koje povezuju strast prema kosi i ljubav prema eleganciji francuskog stila.

Eugene Perma tim: Morgan Ouatta, Maxime Marelli i Ana Nunić

16:20 - 16:45 ID FACTORY HAIR GROUP
Premijerno predstavljanje kolekcije “TULIP 2023”. Cvijet tulipan predstavlja unikatan spoj boja, oblika i tekstura koji se preslikavaju na kosu i prikazuju u najnovijim trendovima bojanja, šišanja i stiliziranja kose. Kroz ovaj seminar će vas inspirirati, motivirati i podijeliti svoje razumijevanje kose uz rad na modelima.

ID Factory Hair Group tim: Dejan Nikolić, Živa Pajnić i Aljaž Piletić

16:45 - 17:10 HAIRSTYLE NEWS 20 GODINA S FRIZERIMA!
Zajedničko fotografiranje svih sudionika Festivala za uspomenu i dugo sjećanje!

Sudionici edukacija u cijeni ulaznica dobivaju i diplome o sudjelovanju.

Kupi ulaznice

Hotel Imperial – Aperitiv bar

Subota, 25.03.2023.

NA KAVI SA SOPHIJOM HILTON

16:00 - 17:30 Društveni mediji za salone i kako se istaknuti u masi
Istaknuti se iz gužve u digitalnom prostoru ovih se dana čini nemogućim zadatkom. Svijet se toliko promijenio u posljednjih nekoliko godina da je teško sve to pratiti. Sophia Hilton će vam pokazati kako je kombinacija tradicionalnog i digitalnog marketinga jedini put naprijed u 2023. – i kako to točno učiniti.

U Aperitiv baru hotela Imperial Sophia Hilton će se predstaviti s temom digitalnog marketinga za frizerske salone. U opuštenom druženju na kavi sa Sophijom Hilton, ona će s vama podijeliti korisne i praktične informacije te dati savjete koji vam mogu pomoći da se istaknete u digitalnom svijetu!

Sudionici edukacija u cijeni ulaznica dobivaju i diplome o sudjelovanju.

Kupi ulaznice

Klub Gervais

Subota, 25.03.2023.

Stručna edukacija: BARBERSHOP ARENA

14:00 - 14:45 OKRUGLI STOL: BUDUĆNOST BARBERINGA
Barbering nije samo prolazni trend, postao je svakodnevnica za gotovo većinu muškaraca. Moderne brijačnice su se pojavile unazad 10-ak godina i obnovile svijest muškaraca o tome koliko je važno izgledati dobro te se svakodnevno osjećati ugodno. Unazad nekoliko godina tržište muške ljepote sve je veće pa se shodno tome otvara i sve veći broj barbershopova. Današnji muškarci vrlo dobro znaju što žele, prate aktualne trendove i tehnologiju te preuzimaju ono što najviše odgovara njihovim osobnim interesima.

Kroz razgovor o temama iz svijeta muškog frizerstva saznajte odgovore na razna pitanja. Koji su izazovi s kojima se susreću vlasnici brijačnica? Kako motivirati djelatnike? Kako održati uhodan posao u brijačnici? Kako se ponijeti kod neotkazivanja termina? Aplikacije za naručivanje, da ili ne? Kako pristupati problemu nedostatka muških frizera na tržištu? Kako uključiti mlade koji super šišaju, a naučili su preko YouTube kanala?

Matija Ptić i gosti: Ivan Durdov Duda – Split, Edis Osmanović – Ljubljana i Alen Demirović – Sarajevo

15:00 - 15:40 FULIR BARBERSHOP
Fulirov pogled na stil s naglaskom na inspiraciju streetstyle kulturom i evolucijom stilova od uvinutog brka do moderne fudbalerke. Cilj nastupa je na praktičan, edukativan i zabavan način inspirirati te motivirati kolege savjetima i trikovima. Na četiri modela uživo ćemo vam pokazati različite tehnike šišanja.

Fulir Barbershop tim: Matija Ptić, Marino Bilić, Edi Zahirević i Petar Burić

16:00 - 17:30 HAYDEN CASSIDY HAIR - Barbering: Sve je u detaljima!
Usredotočenost na sitne detalje koji zaista pomažu podići vaša šišanja na višu razinu, ključan su faktor da se istaknete kao profesionalac. Hayden Cassidy s vama će podijeliti tajne korištenja pravog alata za određene radnje u procesu šišanja. Naučite razliku između oštrica mašinica za šišanje, kada koju trebate koristiti te zašto je važno odabrati onu pravu.

Svojih 90 minuta na pozornici posvetit će detaljnim demonstracijama tehnika, a sve u cilju postizanja savršenih oblika. Hayden će s vama podijeliti i svoje široko znanje o muškom frizerstvu, a posebnu će pažnju posvetiti dijeljenju savjeta kojima ćete moći ostvariti lojalnu klijentelu.

Za prijevod će se pobrinuti Matija Ptić (Fulir Barbershop, Zagreb), a publika će moći postavljati i pitanja kako bi seminar bio što interaktivniji.

Hayden Cassidy, Hayden Cassidy Hair, London UK

18:00 - 18:40 POLYBOY ACADEMY
U Polyboy Barbershopu spajaju stilove frizura od 1920-ih do 1950-ih godina s modernim geometrijskim tehnikama šišanja. Prepoznatljivi su po izuzetnoj čistoći, temeljitosti i preciznosti u radu. I ove godine dosljedni su očuvanju klasike pa će vas ponovno uroniti u prvu polovicu dvadesetog stoljeća.

Polyboy Academy tim: Marko Šimunović, Saša Pupić i Dominik Udovičić

19:00 - 19:30 SALON
Frizerstvo je kao moda. Sve se vrti i vraća u ciklusima, kao i naši klijent koji su neiscrpan izvor naše kreativnosti koja nas motivira svaki radni dan. Predstavit će se moderno šišanje koje je prije par mjeseci bilo Man Bun frizura. U ovoj verziji kosa je duža sa strane te ošišana na elegantnu mekanu formu. Brada je duža i prati oblik lica.

Salon, Barber Shop & Ladies’ Hair: Marko Stanzl

iNOA HAIRSTYLE NEWS PARTY
22:00 – 02:00 Party za sve sudionike Hairstyle News festivala
Veselimo se druženju s vama na još jednoj subotnjoj zabavi Hairstyle Newsa!

Kupnjom ulaznice za edukacije koji se održavaju u subotu na poklon dobivate i ulaznicu za Hairstyle News Party.

Uživajte s kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima. Pokažite svoje najbolje plesne pokrete i opustite se na zabavi s najljepšim frizurama u gradu.

Nedjelja, 26.03.2023.

Stručna edukacija: BARBERSHOP ARENA

11:00 - 11:45 OKRUGLI STOL - BRADATA AUKCIJA: JUČER, DANAS, SUTRA!
Bradata aukcija je netipična splitska humanitarna akcija i dio globalne akcije Movember. Prati je neizmjeran entuzijazam Splićana pa su tako na posljednjem izdanju sakupili više od 336.000 kuna što ju je pozicioniralo među najuspješnije individualno organizirane humanitarne akcije u državi.

Ove godine u završnici ovog humanitarnog događanja nastupilo je više od 40 barbera i barberica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Organizatori Marko Sučić i Siniša Šunjić ističu kako je glavni cilj ove akcije edukacija šire publike i podizanje svijesti o raznim oblicima karcinoma kod muškaraca. Imaju puno planova i za širenje ove humanitarne akcije na nacionalnom, regionalnom pa čak i svjetskom nivou.

Kako je nastala Bradata aukcija? Zašto je ona savršen spoj humanitarne akcije, povezivanja lokalne zajednice i promocije barberinga? Koji su im planovi za budućnost? Na koji način se možete uključiti u ovu humanitarnu akciju? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga saznajte na ovom okruglom stolu.

Moderatori: organizatori Bradate aukcije Marko Sučić & Siniša Šunjić i gosti: Tonkica Sinovčić (u ime Županijske lige protiv raka), Goran Milaković (suorganizator i domaćin) i Laura Visković (marketing).

12:00 - 12:40 BARBERSHOP RITUAL
Vizija i vještina šišanja obogaćene dobrom energijom garancija su Rituala koji ne prolazi. Ako nije najbolje, nije Ritual. Ritualova ovogodišnja kolekcija predstavlja najbolje od oba svijeta. Svijet klasike pomiješan s modrnim trendovima. Na pozornici ćete moći vidjeti kako spojiti naš lokalni mentalitet s globalnim trendovima.

Barbershop Ritual tim: Nedjeljko Lešina i Ante Šolić

13:00 - 13:40 BRIVSKA AKADEMIJA
Svaki frizer ima cilj otvoriti svoj salon, da salon dobro radi i kad se to dogodi onda stanu. Radeći u salonu svaki dan im postaje isti, sve mušterije su iste i polako zastanu u svojoj sigurnoj zoni. Gubi se fokus za napretkom jer misle da su zadovoljni s time. Predstavit ćemo kako se izbaciti iz zone komfora te kako vratiti strast prema šišanju i zašto nam je stalno potrebno novo znanje.

Brivska Akademija: Edis Osmanović

14:00 - 14:40 DEPOT
Nadahnut britanskom elegancijom stilistički tim Depot nudi klasičnu i bezvremensku kolekciju Timeless Essence. Novi gospodin inspiriran je suptilnim kicoškim izgledom. Modu mudro i po svom ukusu prilagođava svom stilu dok ne postigne željeni izgled. On
jako obraća pažnju na detalje naglašavajući umjetnost zavođenja i muževnu eleganciju.

Depot tim: Siniša Šunjić, Krešimir Španić, Benjamin Oručević i Luka Oven

15:00 - 15:40 TONINO BARBIERI
Toni je freestyle brico i ljubitelj klasično-modernog barberinga, a ono što ga izdvaja je vještina sa škarama i britvom. Zajedno s kolegama Lucijom, Twanom i Moisesom čini osječki brijački kvartet koji spaja frizersko-brijačke tehnike Hrvatske, Iraka i Brazila. Vješti, educirani te spretni pokazat će vam kako uzdići razinu brijanja i šišanja na novu razinu.

Tonino Barbieri tim: Toni Vlaškovac, Lucija Sitar, Twana Rasul i Moises Luiz Correa

16:00 - 16:40 IVAN DUDA EDUCATION
Ivan Durdov Duda, vlasnik Ivan Duda Education i Mič Styling salona u Splitu, povodom proslave 20-godišnje karijere predstavit će vam nove trendove u dizajnu muških frizura za 2023. godinu. Podijelit će s vama inspiraciju te iskustvo u isticanju i njegovanju muške mode u unisex salonima.

Ivan Duda Education: Ivan Durdov Duda

16:40 – 17:30 Druženje, fotografiranje i podjela diploma

Sudionici edukacija u cijeni ulaznica dobivaju i diplome o sudjelovanju.

Kupi ulaznice

Među prvima otkrijte najnovije trendove i lookove! Broj mjesta je ograničen. Vidimo se za…

dana
0
-19
-3
sati
0
-3
minuta
-1
-7
sekundi
-3
-4
Kupi ulaznice