Program

Program festivala

Pripremili smo vam vrhunski frizerski program te mnoštvo frizerskih edukacija jer upravo edukacija frizera je primarni cilj našeg festivala. Podršku festivalu dali su brojni frizerski timovi i edukatori koji će nastupiti na ovogodišnjim festivalskim pozornicama.

Velika dvorana

Subota 7.4.2018.

Stručni seminari – 1. dan
16:00 – 17:00 SALON PREMIUM: Salon Premium Show

Proslavimo ljepotu, umjetnost i ritam, koji žive u svakom od nas, kao i kosu, koju koristimo kao platno kako bismo se najbolje kreativno izrazili. Pozivamo vas da nam se pridružite na spektakularnom otvorenju Hairstyle Newsa 2018 jer Toni Plančić predstavlja svoju novu kreativnu kolekciju Elven Tree Of Life, koja će vas ponovno ostaviti bez daha.

Salon Premium: Toni Plančić

17:00 – 18:00 KEUNE: True Beauty Show

True Beauty Show donosi premijeru avangardne kolekcije Keune – Beyond True Beauty pod nazivom Lost in Perfection, posvećene umjetničkom izražavanju u kojem ne postoje granice. Show donosi i najnoviju cool i trendi kolekciju Street Salon s novom limitiranom serijom nijansi. Barber Marko Šimunović ekskluzivno predstavlja novu mušku Keune kolekciju 1922 by J. M. Keune.

Keune tim: Ilham Mestour – Global Creative Artistic Director & Marriet Gakes – Global Color Director s međunarodnim edukatorima Keune akademije

18:00 – 19:00 INDOLA PROFESSIONAL: Kolekcija SMART STREET STYLE

Andy Smith, kreativni direktor kolekcije Smart Street Style i globalni Indola Professional ambasador, održat će seminar na kojem će prezentirati njihovu najnoviju kolekciju za proljeće/ljeto 2018. godine. Osjetite strast koja pokreće ovoga priznatog stručnjaka i zavirite u svijet beskrajne inspiracije koja kreira najnovije ulične trendove.

Indola Professional tim: Andy Smith – globalni Indola Ambassador
Matea Bilić – Indola Hrvatska edukator

19:00 – 19:30 Pauza

19:30 - 19:50 KANSO: Kolekcija UNFIXED

Kolekcija Unfixed inspirirana je punk-supkulturom 70-ih godina 20. stoljeća, koja je svojim stavom i modom šokirala svijet. Kroz oblike i boje stvaramo fuziju tadašnjeg izričaja bunta i mode te suvremenog dizajna kose.

Kanso tim: Ivan Jagarčec, Marina Bukovac Jagarčec i Jelena Peršić Trninić

19:50 - 20:10 MANDALA: Kolekcija KOLAŽ

Kolekcija Kolaž rezultat je unutarnjih promišljanja, emocija te osobnog razvoja i rasta u obliku kreativnog izričaja. Svaku cjelinu možemo podijeliti na različite segmente i od prvotne slike stvoriti nove kombinacije.

Mandala tim: Vlasta Menges i Darko Purić

20:10 - 20:30 MI HAIR ACADEMY: Kolekcija LUCY R.

Lucy R. je moderna, samosvjesna djevojka koja se izdvaja iz mase, zrači, sjaji i privlači poglede. Ona ima zdravu, sjajnu i prekrasno obojenu kosu, čiji je oblik prilagođen samo njoj! Zašto baš Lucy R.? Otkrit ćemo vam tajnu…

MI HAIR Academy tim: Iva Vrdoljak, Maja Sokolić Katić, Martina i Igor Čerkez

20:30 - 20:50 POLYBOY BARBERSHOP: Kolekcija FUTURE MEN

Kolekcija Future Men spoj je tradicionalnog i modernog muškarca koja naglašava njegovu osobnost, kreativnost i stil. Ovom kolekcijom želimo zadržati, ali i proširiti okvire klasičnog barberinga.

Polyboy Barbershop: Marko Šimunović

Hairstyle News Party
21:30 - 02:00 HAIRSTYLE NEWS PARTY - 15 GODINA S FRIZERIMA!

Nedjelja 8.4.2018.

Stručni seminari – 2. dan
10:00 - 11:00 MONTIBELLO: Kolekcije IRIDESCENT i KOLAŽ

Kolekcija Iridescent – Trip to the Light govori o ženama koje su u snažnoj potrazi za definiranjem svog identiteta kroz stvaranje autentičnog stila koji otkriva njihovu individualnu ljepotu. Kolekcija Kolaž predstavlja produkt unutarnjih promišljanja, emocija te osobnog razvoja i rasta u obliku kreativnog izričaja.

Montibello tim:
Jordi Tenas, Jorge Suarez (internacionalni Montibello edukatori), Nikola Blažinčić (kreativni direktor frizerskog salona Hair Concept by Vesna) te Vlasta Menges i Darko Purić (Mandala)

11:00 - 12:00 SUBRINA PROFESSIONAL: Kolekcije DIVINE i HUMAN+

Kolekcija Divine inspirirana je iskonskom, klasičnom ljepotom žene. Senzualnost ženske energije spojena s duhovnošću glavna je odlika suvremene boginje. Kolekcija Human+, napravljena za kalendar 2018. godine, ide u drugu krajnost i predstavlja futurizam. Tehnologija, umjetna inteligencija, putovanje kroz vrijeme glavna su pitanja koja će vas potaknuti da razmišljate o tome što budućnost donosi.

Subrina Professional tim: Sanja Karasman, Boris Dragan i Rok Klemenčič

12:00 - 13:30 SCHWARZKOPF PROFESSIONAL: Kolekcija REINVENTING HAIR

Kolekcija kreirana u suradnji s vodećim svjetskim koloristima rezultirala je stvaranjem četiriju jedinstvenih trendova. Revolucionarne inovacije, pametne formule i nove tehnike duboko su integrirane u svaki look, a sve s jednim ciljem – transformacijom kose. Upustite se u našu 90-minutnu avanturu!

Schwarzkopf Professional tim:
@workteam CEE: Ivana Oletić i Kristijan Petek
@workteam Hrvatska: Joško Tafra, Saša Pušenjak, Ivica Putar, Marko Zirdum, Lidija Štokić i Drago Ivačko

13:30 – 15:00 Pauza

15:00 - 16:00 MIČ STYLING ACADEMY: Kolekcija FILLER

Mič Styling tim ostaje lojalan filozofiji koja ih je sve zajedno okupila: „Želimo rasti i napredovati. Želimo više!“ Ove godine vam donose kolekciju Filler, s puno novih ideja, kako za svakodnevni rad u salonu tako i inspiraciju za posebne dane. Trendovi šišanja idu u 90-te godine i mekane linije. Bojenje kose vraća se tehnikama free hand i prirodnim nijansama.

Mič Styling tim: Borut Novak, Matjaž Okorn, Tomaž Turk, Ivan Durdov i Aska Kajtazović

16:00 - 17:00 ZGAT ACADEMY: Kolekcija PERCEPTION

Kolekcija Perception spaja nadrealne kompozicije s emocijama romantike, tuge i avanture, nastojeći pritom transformirati bolne emocije u nešto predivno. Povezujući se s gledateljem, pokazujemo kako su te emocije univerzalne i da gledatelj nije sam ni u najtmurnijim vremenima. „Postoje stvari ljudima poznate i nepoznate, a između njih su vrata percepcije.“ (A. Huxley)

ZGAT Academy tim:
Mario Mesarić, Ivana Špicer i Caitlin Senna

17:00 - 18:00 FRINGE: Kolekcija ILLUSION OF DREAMS

Illusion of Dreams nastup je zamišljen kao predstava s frizurama u kojoj pokušavamo, kao filozofi modernog doba, publici približiti ideju snova kroz inspiraciju na kosi. San je univerzalno iskustvo, pokretač mašte i pruža nam neograničenu slobodu u kreiranju novih stvari. San je kao nepročitano pismo… Na nama je hoćemo li ga pročitati. Proputujte s nama kroz iluziju i stvarnost naših snova!

Fringe tim:
Dejan Nikolić, Dušan Šovljanski i Dejan Kostić

17:30 – 18:00 PODJELA DIPLOMA

 
 

Mala dvorana 1

Subota 7.4.2018.

BARBERSHOP – Edukacija i druženje

Program pod nazivom Barbershop – edukacija i druženje namijenjen je svima koji žele napredovati u muškom šišanju i barberingu. U sklopu programa održavaju se 3 seminara s po 2 barber-edukatora. Svaki seminar traje 45 minuta s pauzama od 15 minuta između seminara. Sudionici dobivaju akreditacije i narukvice kako bi mogli ulaziti i izlaziti u pauzama seminara.

15:30 – 16:15 Marko Šimunović (POLYBOY BARBERSHOP, Zagreb ) i
Krešimir Španić (BARBERSHOP ŠPANIĆ, Vinkovci)

Marko Šimunović – POLYBOY BARBERSHOP, Zagreb

Predstavljanje tehnika šišanja i pravljenja frizura koje se pojavljuju kroz povijest od 1920. do 1960. godine, kao što su gentleman cut i pompadour. Pokazat će se tri osnovne tehnike šišanja: položeno, slojevito i graduacija.

Krešimir Španić – BARBERSHOP ŠPANIĆ, Vinkovci

Engleska profinjenost u stilu i oblikovanju frizure koju je moguće jednostavno preoblikovati bit će osnova rada. Pokazati ćemo i poveznicu brenda Apothecary 87 s muškim frizurama viđenim u TV seriji Peaky Blinders.

16:30 – 17:15 Matija Ptić (GOSPON FULIR, Zagreb) i
Siniša Šunjić (XXL FRIZER ZA MUŠKARCE, Split)

Matija Ptić – GOSPON FULIR, Zagreb

Takozvana frizura drop fade, s neurednom tjemenom sekcijom srednje dužine. Druženje će biti interaktivno, dotaknut ćemo se tematike korekcije cijena, narudžbe termina te nedolazaka i neotkazivanja termina.

Siniša Šunjić – XXL FRIZER ZA MUŠKARCE, Split

Bezvremenska frizura flattop, koja je stekla popularnost u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća, omiljena je među vojnicima i sportašima. Biti će prikazane baza i osnove znanja šišanja kratke muške frizure.

17:30 – 18:15 Sandra Zajec (COOKIE THE BARBER, Zagreb) i
Marko Stanzl (SALON, Zagreb)

Sandra Zajec – COOKIE THE BARBER, Zagreb

Barbers SPA – tretmani i kod nas polako nalaze svoje tržište. Važnost cjelokupnog rituala brijanja uz kvalitetnu njegu brade modernih muškaraca ponovno će spojiti minulu tradiciju s najnovijim svjetskim trendovima.

Marko Stanzl – SALON, Zagreb

Predstavit će se klasično muško šišanje iz 20-ih godina prošlog stoljeća. Govorit ćemo o „zvrku“, o tome zašto je bitan rast kose, o određivanju linije vodilje kako bismo osigurali liniju koja prati oblik glave i daje nam idealni oblik frizure.

CIJENA AKREDITACIJE: 500,00 kn (400,00 kn + PDV)

Rezervacija

Mala dvorana 1

Subota 7.4.2018.

Poslovni seminar
19:00 – 21:00 ALAN AUSTIN SMITH: Usklađivanje cijena i iskustva u frizerskim salonima
Seminar je namijenjen svima vama koji želite da se vaše vrijeme i frizerske usluge adekvatno i financijski cijene.

U kompetitivnu svijetu frizerske branše uvijek će biti onih koji će nuditi popuste kako bi opstali na tržištu. Kada se to počne događati, potrebne su vam dvije stvari da biste ostali konkurentni. Prva je hrabrost, koja će vam omogućiti da ne slijedite druge na tom nepopularnom putovanju, koje može završiti samo loše.

Druga je pobrinuti se da iskustvo koje klijent ima u vašem salonu odgovara cijeni koju plaća. U svakom poslu postoje različita tržišta. Jednom kada odlučite koje je vaše ciljano tržište, tada cijena neće nikada predstavljati problem – vrijednost je ključna. Vaša će ciljana skupina platiti vašu cijenu ako joj se ono što dobiva isplati – to je ono što čini usklađenost vrijednosti i cijene s doživljenim iskustvom u salonu.

U ovom će seminaru Alan Austin-Smith predstaviti kako postaviti cijene i kontrolirati troškove kako biste bili sigurni da ste profitabilni. Zatim će prikazati kako stvoriti i mjeriti iskustvo klijenta koje odgovara cijeni koju on plaća. Nakraju će vas upoznati s upravljačkim smjernicama (Fantastic Salon Drivers), odnosno s trima mjerilima koja su ključna za vaše poslovanje.

Seminar će se održati na engleskom jeziku.

Alan Austin-Smith, The Fantastic Hairdresser Company, London, UK
Autor knjiga Fantastični frizer i Fantastični šef

Cijena ulaznice: 400,00 kn (320,00kn + PDV)

Rezervacija

Mala dvorana 1

Nedjelja 8.4.2018.

Look&Learn seminari
D1 10:00 – 11:15 KEMON: Kolekcija K-NOW #1 - ETERNITY NOW

Svoj dugogodišnji projekt The Italian Touch od ove godine Kemon nadograđuje i razvija pod novim imenom – K-NOW. Predstavit ćemo kolekciju #1 – Eternity Now, koja se razvija u dva smjera. Prvi smjer kolekcije jest Fluid: fluidnost spolova, generacija, stavova. Fluidnost kao sloboda lutanja unutar proširenih društvenih granica i dosezanja ograničenja koja su još nedavno predstavljala provokaciju. Drugi smjer, Trip, vraća nas u svijet u kojem je multietničko temelj povezanosti s drugima i s onim što nas okružuje. Riječ je o mješavini globalnog/lokalnog, života na društvenim mrežama/stvarnog života, digitalnog/analognog.

Kemon Hrvatska tim: Aldijana Šabić i Kristina Klopan
Kemon Slovenija tim: Tomaž Piškur i Boštjan Kepic

Cijena ulaznice: 300,00 kn (240,00kn + PDV)

Za informacije o ovom seminaru i rezervaciju ulaznica kontaktirajte:
DM Oprema d.o.o. Rijeka, tel: 051/734-223

D2 12:00 – 13:15 MIČ STYLING: Kolekcija FILLER - užitak za klijente!

Trendovi u našoj akademiji ove godine idu prema 90-im godinama prošlog stoljeća, kada je i započela naša priča. Predstavit ćemo kolekciju Filler, s lijepim, vrlo nosivim linijama, koje klijenti izuzetno vole. Mi frizeri ponekad u svojoj kreativnosti volimo ići u ekstreme, pa zaboravimo na svakodnevne i nosive tehnike, koje nam donose financijsku uspješnost. Zbog toga smo ove godine u akademiji Mič Styling odlučili svojim klijentima pokloniti pravi užitak, pa smo razvili tehnike koje su komercijalno uspješne. Nemamo više toliko oštrih linija, nego smo ih omekšali. Bojenje kose vraća se tehnikama free hand i prirodnim nijansama.

Mič Styling Academy tim:
Tomaž Turk, Ivan Durdov, Matjaž Okorn, Aska Kajtazović i Borut Novak

Cijena ulaznice: 300,00 kn (240,00kn + PDV)

Rezervacija
D3 14:15 – 15:30 SCHWARZKOPF PROFESSIONAL: Kolekcija REINVENTING HAIR

Schwarzkopf Professional u novoj kolekciji REinventing Hair spaja prošlost i sadašnjost, šarenilo i otkačenost, zaigranost i multikulturalnost kroz 4 trenda: Random Rebel, Real Me, Beyond Borders i #RoyalTakeOver. Sjajni edukatori će, korak po korak, prikazati kako 4 dinamična trenda pretvoriti u lookove koji će zadovoljiti potrebe svih vaših klijentica. Osim toga budite prvi koji će ekskluzivno doznati tajne novog lansiranja iz kreativnog laboratorija Schwarzkopf Professionala.

Schwarzkopf Professional tim:
@workteam CEE: Ivana Oletić i Kristijan Petek
@workteam Hrvatska: Joško Tafra, Saša Pušenjak, Ivica Putar, Marko Zirdum, Lidija Štokić i Drago Ivačko

Cijena ulaznice: 300,00 kn (240,00kn + PDV)

Rezervacija
D4 16:00 – 17:15 CADIVEU - BRASILIAN ECO KERATIN: Kolekcija MINERAL COLORS & MASTER CUT

Pokazat ćemo vam kako je s brazilskim eko keratinom Cadiveu u samo nekoliko jednostavnih koraka moguće obnoviti oštećenu kosu, vratiti joj sjaj i podatnost te prekrasnu svilenkastu teksturu uz gladak i postojan ravan efekt. Sigurni smo da će vaše klijentice biti oduševljene ovakvim tretmanom u vašem salonu. Kolekcijom Mineral Colors edukatorice će predstaviti predivne pastelne nijanse koje se mogu kombinirati u svakoj tehnici i biti sjajna inspiracija te frizerski alat za sve modne trendove, dok će vam Vladimir Vergaš predstaviti i jedno master cut šišanje iz svoje posljednje kolekcije.

Cadiveu Professional-edukator: Vladimir Vergaš
Edukacijski tim Hrvatska: Marina Benčić & Ivana Bjelonić

Cijena ulaznice: 250,00 kn (200,00kn + PDV)

Za informacije o ovom seminaru i rezervaciju ulaznica kontaktirajte:
Trend Line, tel: 098/805-337

Mala dvorana 2

Nedjelja 8.4.2018.

Look&Learn seminari
E1 10:00 – 11:15 IDEA ACADEMY: Kolekcija EXTREME

U novoj kolekciji Extreme inspirirani smo tehnologijom koja nas okružuje i brzim načinom života, gdje preciznom geometrijom stvaramo ravnotežu ekstremnosti i ženstvenosti, teksture, oblika i volumena. Kombinacijom intenzivnih i pastelnih boja te oslikanih silueta naglašavamo željene detalje. Oblik i različite forme kose mogu biti umjetnička djela i sastavni dio modnog svijeta kroz širok spektar simetričnih i asimetričnih krojeva i raznovrsnost teksture. Nastojanje je da se individualnim pristupom i učinkom izrazi sva naša unutarnja kreativnost. Seminar je prilagođen vašim specifičnim potrebama, uključujući detaljnu demonstraciju na modelima – „korak po korak“ šišanja, bojenja i oblikovanja kose.

Idea Academy tim: Ivana Bajsić Vejzagić, Vladimir Vukobrat, Boštjan Jagrinec, Jasna Košćak, Gordana Muslolin Komušar i Klaudija Vrbanec

Cijena ulaznice: 300,00 kn (240,00kn + PDV)

Rezervacija
E2 12:00 – 13:15 BARBER MARKO ŠIMUNOVIĆ: Kolekcija 1922 by J. M. KEUNE

Proizvedeno za muškarce. Prožeto poviješću. Izgrađeno prema snovima. Kolekcija za hrabre i odvažne muškarce diljem svijeta. Nova linija 1922 by J. M. Keune ciljno je razvijen asortiman proizvoda za njegu, styling i brijanje, kreiran za zadovoljavanje potreba današnjeg modernog muškarca. Pokazat ćemo vam kako napraviti trendovska šišanja za muškarce, oblikovati bezvremenske muške brade, a naučit ćete i sve o muškoj liniji proizvoda.

Steknite temeljito znanje o našem novom asortimanu proizvoda, utemeljenom na našoj kampanji 1922 by J. M. Keune.

Polyboy Barbershop: Marko Šimunović

Cijena ulaznice: 250,00 kn (200,00kn + PDV)

Rezervacija
E3 14:00 – 15:15 STEVO HAIR ACADEMY: Kolekcija IDENTITY & PUNK COUTURE

Prikazane su linije kolekcije Identity komercijalne i samim time primjenjive u svakodnevnom salonskom radu. Identitet je bitan za svaku osobu – njezina frizura, odjeća, obuća, šminka, torbica, nakit, cjelokupan izgled. Identitet boje i oblika šišanja kose kroz ovu se kolekciju ogleda u minimalističkim linijama, stepenasto ošišanoj kosi i asimetriji. Boje su većinom jednobojne, s dodatkom efekta sjene ili su multicolor, gdje se više nijansi prepliće i prelijeva iz jedne u drugu.

Punk Couture naziv je konačnih formi prezentacije visoke punk-mode u kosi. Utjecaji punk-frizura iz ovoga najprogresivnijega i najkreativnijega modnog pokreta prošlog stoljeća vidljivi su u trendovima kose sve do danas, pa smo zato izabrali ovu tematiku.

@Stevo Hair Academy tim: Stevo Pavlović, Helena Pintarić i asistenti

Cijena ulaznice: 300,00 kn (240,00kn + PDV)

Rezervacija
Poslovni seminar
E4 16:00 – 17:15 GET SOCIAL WITH KEUNE: Poslovno-edukativni seminar s interaktivnim sadržajem

Keune u suradnji s Arbonom – specijaliziranom digitalnom agencijom s velikim iskustvom u planiranju i implementaciji internetskih kampanja – pomoći će vam u porastu vaše online prisutnosti kroz digitalni marketing. Želimo da putem dobro isplaniranih strategija dođete do svojih klijenata i povežete se s njima. Želimo biti partner u izgradnji vašeg posla u online svijetu i kvalitetan partner za uspješno poslovanje, koje će kontinuirano davati vjetar u leđa vašem poslovanju!

Uz tim Arbona-stručnjaka svoja će iskustva s vama podijeliti i vodeći influenceri frizerske industrije u regiji: Antonio Draženović – AD Hair, HR; Mario Gurabić – Fashion by MG, BIH i Džimi Zemljič – Hairmaster, SLO.

Cijena ulaznice: 250,00 kn (200,00kn + PDV)

Rezervacija

Pratite nas na društvenim mrežama