PROGRAM 17. HAIRSTYLE NEWS FESTIVALA

Program festivala


Pripremili smo vrhunski program poslovnih edukacija te mnoštvo stručnih edukacija jer upravo edukacija frizera je primarni cilj našeg Festivala. U subotu se održavaju poslovni edukacijski programi s predavanjima, panelima i okruglim stolovima pod nazivom Salon Business Conference. A u nedjelju se održavaju stručni edukacijski programi pod nazivima: Cut & Style, Colorama i Barbershop Arena. Svi edukacijski programi se održavaju u Velikoj dvorani na 1. katu Centra Gervais u Opatiji.

U poslovnom dijelu edukacijskog programa sudjeluju eminentni stručnjaci, vlasnici frizerskih salona te predstavnici institucija relevantnih za frizersku struku. U stručnom dijelu edukacijskog programa nastupit će najpoznatije regionalne frizerske zvijezde kako bi svoja znanja i umijeća prenijeli na frizere željne novih znanja.

Klikom na naziv saznajte više informacija o pojedinoj edukaciji.

Subota 14.05.2022.

Poslovna edukacija: Salon Business Conference

13:00 – 13:30 PREDAVANJE - Prilagodba poslovanja frizerskih salona za uvođenje eura u Hrvatskoj

Cilj predavanja je pružanje svih korisnih informacija o potrebnim aktivnostima i prilagodbama koje vlasnike salona očekuju u procesu zamjene hrvatske kune eurom kako bi uz dobru te pravovremenu pripremu utjecaj promjene na njihovo poslovanje bio minimalan.

Saznajte koje vas sve promjene očekuju, kako će zamjena kuna eurima utjecati na knjigovodstveni sustav poslovnog subjekta, sve o potrebi prilagodbe informacijskih sustava za fiskalizaciju računa, uvođenju etičkog kodeksa za neopravdano podizanje cijena, informiranju i osposobljavanju djelatnika u frizerskim salonima, razdoblju obveznog dvojnog iskazivanja cijena u cjenicima, zamjeni novčanica i kovanica, važnim datumima koje morate pratiti, kao i druge korisne informacije kako biste sve napravili na vrijeme.

Predavači: Lucija Sušić i Anda Kostijal, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH

13:30 – 14:10 OKRUGLI STOL - Podizanje kvalitete salonskih usluga te slijedom toga i povećanja prihoda salona
Vlasnicima salona postavljanje cjenika i njegovo redovno ažuriranje može biti vrlo težak i izazovan zadatak, ali to je važan i neizostavan korak za održavanje uspješnosti salonskog poslovanja. Razgovarat ćemo i o uvođenju eura u Hrvatskoj, inflaciji i kako se nositi s njom, unapređenju salonske ponude te podizanju standarda i kvalitete salonske ponude.

Čini li vam se da je prošlo puno vremena otkako ste sebi i svojim djelatnicima dali povišicu i da zaslužujete više? Ne idu vam prihodi kao prije jer je sve skuplje osim vaših usluga? Jeste li pregorjeli i došli do točke frustracije što morate provoditi toliko vremena i svog talenta, a zauzvrat ne dobivate financijsko zadovoljstvo? Ako ste na bilo koje od ovih pitanja pomislili “da, to sam ja“, onda će vam prisustvovanje ovom okruglom stolu biti iznimno korisno.

Moderator: Aleksandra Oparov i gosti: Ivica Pavlačić, Ivan Jagarčec, Ivana Mišić Lokar, Mitja Sojer i Amir Bečirević

14:10 – 14:40 Pauza

14:40 – 15:00 PREDAVANJE - Kako se svakodnevno motivirati u radu i postaviti biznis mindset?
Za uspješno poslovanje u frizerskoj profesiji nužno je imati pozitivan biznis mindset. Kako ga stvoriti i njegovati pokazujemo kroz metode, primjere i savjete. Cilj ovog predavanja je inspirirati, motivirati i osnažiti vas za stvaranje i svakodnevni rad u vašim salonima.

Predavač: Tomislav Pancirov, konzultant za digitalne komunikacije i brendiranje

15:00 – 15:20 PREDAVANJE - Kako izgraditi osobni i poslovni brend?

Na koje vrijednosti treba paziti u gradnji brenda i kako svatko može imati moćan osobni brend, bilo da je vlasnik salona ili zaposlenik. Što brend znači te kako biste ga trebali graditi u odnosu s klijentima. Koliko svjesna gradnja brenda znači za uspješno poslovanje, a kako nam nesvjesno ponašanje može naštetiti razvoju brenda? Brend svi imamo, radili na njemu ili ne.

Predavač: Tomislav Pancirov, konzultant za digitalne komunikacije i brendiranje

15:20 – 15:40 PREDAVANJE - Instagram i TikTok Društvene mreže za uspjeh

Stvaranje sadržaja ne mora biti komplicirano! Kako jednostavno kreirati sadržaj za veliki doseg i snažno povezivanje s klijentima vidjet ćete kroz konkretne primjere. Kroz predstavljanje najnovijih trendova ovih platformi te uz savjete za snimanje video sadržaja pokazat ćemo vam mogućnosti za rast vašeg brenda.

Predavač: Tomislav Pancirov, konzultant za digitalne komunikacije i brendiranje

15:40 – 15:55 PREDAVANJE - Kako je K18 pokrenuo revoluciju u svijetu njege kose?
Pridružite nam se na putovanju kroz dinamičan svijet kose. Uporište K18 je u znanosti, a ne u kozmetologiji. Inspirira nas biomimetika, znanstveni pristup koji proučava strukture i funkcije bioloških sustava i te modele koristi u tehnologiji. Zahvaljujući tom patentu 4 minute su dovoljne da otputujemo u nadublje slojeve kose i vratimo joj do 91% izvorne snage i do 94% izvorne elastičnosti. Odvojite 15 minuta, zajedno ćemo poljuljati mitove o kosi i preispitati vaše znanje.

Predavanje će biti spoj multimedije, tranformacije uživo i interesantne znanstvene infografike. Na vašim mjestima će vas čekati jedan QR kod koji vam omogućuje upis u K18 školu znanosti. Tamo vas čeka 9 zanimljivih lekcija kako biste i nakon predavanja još više produbili vaše spoznaje o kosi.

Predavači: K18 Team

15:55 – 16:10 PREDAVANJE - SalonLab Analizator i Fibre Clinix
Salonski tretmani omogućuju veći profit vašem poslovanju! SalonLab pametni analizator omogućuje vam da povećate svoju stručnost kao autoriteta za kosu uz bolje identificiranje specifičnih potreba vaših klijenata prikupljanjem i analizom biometrijskih podataka o stanju njihove kose. SalonLab Analizator omogućava vam detaljan uvid u podatke o oštećenju kose što klijentu daje novo i jedinstveno salonsko iskustvo.

Nakon analize kose klijent će dobiti personaliziranu Fibre Clinix preporuku za tretman u salonu i za njegu kod kuće. Fiber Clinix je najnapredniji, najmoćniji i najprilagođeniji Schwarzkopf Professional proizvod s obnavljajućim performansama. Do 10x jača kosa, obnavlja strukturu vlasi do 60 dana uz potpuno zatvaranje poroznosti kose pomoću trostruke bonding i C21 tehnologije.

Predavači: Jasna Peričić i Marija Huha

16:10 – 17:00 Pauza

17:00 – 17:30 PANEL - Četverogodišnja škola za frizere
Predstavljanje iskustva stručnih učitelja i poslodavaca kroz tri godine provođenja novog obrazovnog kurikuluma za frizere. Saznajte koje su promjene u novom dualnom modelu obrazovanja nakon praćenja i vrednovanja te revizije eksperimentalnog programa. Kurikulum je modificiran i povećan je broj sati učenja temeljenog na radu. Radi se i na osmišljavanju programa za nadogradnju kroz petu godinu ciljane specijalizacije za pojedine grane frizerstva. Uspjeh novog modela obrazovanja ovisi i o inicijativi poslodavaca i mentora u frizerskim salonima. Pripremimo buduće frizere prije nego uđu u svijet rada jer bez kvalitetnog ulaganja u mlade frizerska struka nestaje. Učinimo svijet boljim mjestom za generacije koje dolaze!

Moderator: Aleksandra Oparov i članice radne skupine za reviziju kurikuluma za kvalifikaciju frizer: Ljiljana Subašić, Suzi Sabolić, Zdenka Mavriček i Elisabetta Fortunato

17:30 – 17:50 PREDAVANJE - ASK e-Academy Nova online platforma za učenje
Potpuno nova i drugačija e-Academy platforma koji radi transformaciju digitalnog učenja u frizerskoj profesiji. Ova interaktivna platforma omogućava vam učenje preko različitih uređaja s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme, a nudi širok opseg znanja u raznim edukacijskim programima.

Predavač: Marija Huha

17:50 – 18:00 PREDAVANJE - Glow Brilliantly with Glossiq!
Glossiq je virtualni asistent koji rješava najčešće izazove industrije ljepote i omogućuje vam da jasnije istaknete svoj salon i svoje usluge kroz module booking, marketplace, magazine i social. Formula za uspjeh Glossiq je GLOSS = glow i IQ = brilliantly. Glow Brilliantly with Glossiq!

Predavač: Amel Bender

18:00 – 18:10 PREDAVANJE - Bezbrižno vodite vaš salon uz program Ikosoft Merlin
Sve više klijenata traži frizerske salone koji nude brzo i praktično online naručivanje. Na taj način klijentima koji posjećuju
vašu web stranicu ili društvene mreže omogućujete jednostavnu rezervaciju termina u stvarnom vremenu, bez poziva salonu što višestruko štedi vaše vrijeme.

Predavač: Ivica Pavlačić

18:10 – 18:40 Pauza

18:40 – 19:10 OKRUGLI STOL - Koliko je važno imati dobru podršku poslovnih partnera u frizerskoj struci?
Živimo u vremenu novih prilagođavanja i shvaćanja kada moramo mijenjati načine našeg razmišljanja i poslovanja. Je li jednostavno mijenjati razmišljanje i način poslovanja? NIJE jednostavno, ali ako si želimo osigurati kvalitetnu budućnost onda je to naš najvažniji zadatak u ovom vremenu. Pozitiva, stvaranje dobre energije te prilagodba i promjena razmišljanja su principi na koje se moramo najviše fokusirati.

Saznajte kako je proteklo razdoblje utjecalo na frizersku struku, što znači imati dobru podršku od poslovnih partnera za vaše uspješno salonsko poslovanje? Na koje sve načine dobavljači kao poslovni partneri mogu pomoći vlasnicima salona?

Moderator: Aleksandra Oparov i gosti: Ivan Jagarčec, Joško Tafra, Sandra Zajec, Ante Šolić, Matevž Firšt i Metod Tasič

19:10 – 20:00 OKRUGLI STOL - Vlasnici salona otkrivaju što čini njihov uspjeh u frizerstvu
Razgovor uspješnih frizera i vlasnika frizerskih salona koji će u iskrenom razgovoru predstaviti izazove s kojima se najčešće susreću. Poslušajte njihove priče i otkrijte kako radom na sebi i edukacijom postići onu odlučujuću razliku. Saznajte odgovore na pitanja kako od malog salona doći do većeg? Kako voditi veliki tim zaposlenika? Kako pristupaju problemu nedostatka frizera na tržištu? Kako održati strast u poslu? Kako definiraju uspjeh i kako njihov salon funkcionira kada idu na godišnji? Koje su vještine potrebne da bi upravljali velikim salonom? Koliko je važna edukacija zaposlenika? Što ih motivira u poslu i kako motivirati zaposlenike?

Moderator: Aleksandra Oparov i gosti: Evelin Benković, Ivana Špicer, Joško Tafra,
Zvonimir Franić i Željko Samardžija

Hairstyle News Party
22:00 – 02:00 Party za sve sudionike Hairstyle News festivala
Veselimo se druženju s vama na još jednoj subotnjoj zabavi Hairstyle Newsa!

Kupnjom ulaznice za edukacije koji se održavaju u subotu na poklon dobivate i pozivnicu za Hairstyle News Party koji će se održati u opatijskom Hemingway Baru.

Uživajte sa kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima. Pokažite svoje najbolje plesne pokrete i opustite se na zabavi s najljepšim frizurama u gradu.

Nedjelja 15.05.2022.

Stručna edukacija: CUT & STYLE

10:00 – 10:20 FEDERICO ADVANCED - Adam Federico
On je četvrta generacija u svojoj obitelji koja se bavi frizerstvom u Sacramentu u Kaliforniji. Smatra kako se u životu moramo neprekidno usavršavati, izlaziti iz svoje zone komfora, ne bojati se nepoznatog i suočavati se s izazovima. Nastupit će s videom u kojem će nam otkriti svoje tajne i pokazati kalifornijske trendove.

10:20 – 10:40 IM.Academy - Ivana Špicer i Mario Mesarić
Dobro nam poznati kreativci koji dolaze iz frizerskih obitelji i čije je prijateljstvo i odrastanje u maloj sredini uvelike utjecalo na njihovu predanost i disciplinu u radu. Razum, trud i znanje u kombinaciji s emocijom i srcem je nešto što njihov rad čini posebnim i prepoznatljivim u regiji i svijetu!

10:40 – 11:00 KANSO ACADEMIA - Ivan Jagarčec i Marina Bukovac Jagarčec
Tim Kanso sinonim je za najvišu kvalitetu i stručnost kada je riječ o edukaciji. Promišljenim i cjelovitim pristupom frizerskoj profesiji, objedinivši estetiku, profesionalizam, individualizirani pristup svakom klijentu i polazniku edukacija, iz godine u
godinu postavljaju ljestvicu više.

11:00 – 11:20 MIČ STYLING - Tomaž Turk i Matej Prinčič
Originalnost, brzina rada, svestranost, vizionarstvo te sofisticiranost u estetici odlikuju Tomaža koji gravitacijskom tehnikom traži balans u šišanju. Matej u svom radu njeguje preciznost i čistoću, vjeruje kako su najvažniji dobri temelji i obožava klasične linije u modernijim i atraktivnijim oblicima.

11:20 – 11:40 THE BACKSTAGE - Darko Purić
Uvijek radoznao i otvoren za izlazak iz zone komfora te visoko motiviran za istraživanje novog i nepoznatog. Estetika i kreativnost su njegovi pokretači. Preispituje informacije i povezuje iskustva s novim te tako proširuje horizonte. Boje i oblici su mu saveznici u svijetu frizerstva i u slikarstvu.

11:40 – 12:00 FRIZERSTVO ANITA LOBODA - Anita Loboda
Obožava dugu kosu kojoj kreativnim bojanjem ponajnovijim modnim smjernicama voli davati multidimenzionalnost jer na taj način usrećuje svoje klijentice, ali i sebe. U frizerstvu je 15 godina i 10 godina vodi svoj salon. Nije joj bilo teško odabrati zanimanje jer je već rano znala da će biti frizerka.

12:00 – 12:30 Pauza

Stručna edukacija: COLORAMA

12:30 – 12:50 MIČ STYLING - Matjaž Okorn i Aska Kajtazović
Matjaž voli reći kako mu je rad s bojama strast i inspiracija. Uživa u kreiranju nježnih osvježavanja ili radikalnih promjena boje kose i obožava dijeliti ideje i znanje jer pozornica je njegov kreativni studio. Aska stvara modne trendove u Sloveniji radeći
na televiziji, editorijalima i modnim časopisima.

12:50 – 13:10 ID FACTORY HAIR GROUP - Dejan Nikolić i Anja Zupanec
Kosa oduvijek predstavlja naš identitet koji se iz kolektivnog pretvara u individualno. New Age tehnike rada na kosi se prilagođavaju i postaju univerzalne. Kolekcija „Insta 2022“ predstavlja suvremeni način života gdje se ruše granice i spaja s univerzalnim shvaćanjem kose i ljudskog identiteta.

13:10 – 13:30 TRIMUŽIJAT TEAM - Ana Krolo i Aldijana Šabić
Predstavljanje kolekcije pod nazivom Business Collection koju je za Kemon osmislio Mauro Galzignato i koja sadrži moderne prijedloge u skladu s potrebama žena koje traže poboljšanu estetiku. Ova kolekcija sinonim je za savršenu ravnotežu između praktičnosti, personalizacije i aktualnosti.

13:30 – 13:50 HAIR VISION - Ana i Sead Nunić
Zaljubljenici u bojanje kose i koloristiku, prepoznatljivi po makeoverima za koje su specijalizirani. Spajajući ljubav prema koloristici s edukacijom demonstrirat će vam jednostavne, nosive i održive tehnike kreativnog bojanja koje naglašavaju prirodnu ženstvenost i spajaju je s new age estetikom.

13:50 – 14:10 LIVING ROOM - Marko Listeš - Marin
Frizerski genijalac i veliki kreativac koji voli reći kako je najveći napredak u radu doživio tek kada je osvijestio kako malo zna i koliko još ima za naučiti. Njegova je filozofija kako je jedino zdrava kosa lijepa kosa, a educiranjem klijenata i iskrenim odnosom s njima postiže najbolje rezultate.

14:10 – 14:30 STUDIO MILA - Ana Čala Višnjić i Mila Višnjić
Studio Mila više od 45 godina istražuje kolorite, oblike i njihovu suptilnu međuigru. Majka i kćer utiru put prepoznatljivo osebujnom izričaju reljefnog šišanja slobodnom rukom i grafičkog bojanja. U suradnji s Alfaparfom predstavit će novu kolekciju retro romantičnih i avangardno skulpturalnih frizura.

14:30 – 15:00 Pauza

Stručna edukacija: BARBERSHOP ARENA

15:00 – 15:20 POLYBOY BARBERSHOP - Marko Šimunović i Saša Pupić
U Polyboy Barbershopu spajaju stilove frizura od 1920-ih do 1950-ih godina s modernim geometrijskim tehnikama šišanja. Prepoznatljivi su po izuzetnoj čistoći, temeljitosti i preciznosti u radu. Ove godine nam predstavljaju svoju najnoviju kolekciju „No school like old school“.

15:20 – 15:40 MIČ STYLING - Manó Kolarič i Tomaž Turk
Manó za sebe voli reći kako je svestran, uporan perfekcionist, voli izazove te teži inovacijama u radu i stalnom osobnom razvoju. Što je frizura viša, to je za njega veći izazov za njezino stvaranje. Zajedno s Tomažem, kreativnim vođom Mič Styling Art tima, predstavit će nam trendove u muškom frizerstvu.

15:40 – 16:00 BRIVNICA BARBER ROOM BY EDIS - Edis Osmanović
Začetnik „new school barberinga“ u Sloveniji. 2014. godine je završio London School of Barbering. Po povratku otvara svoj barbershop, a nakon toga pokreće i vlastiti brend Schumar s proizvodima za njegu brade. Vlasnik je najvećeg barbershopa u Sloveniji te pokreće Brijačku Akademiju.

16:00 – 16:20 DELIJA THE BARBER.EDUCATION - Mirza Delić
Svoj doprinos frizerskoj industriji nesebično daje svaki put kada dobije mogućnost izraziti svoj talent i kreativnost. Njegova najvažnija uloga koju u potpunosti osjeća i živi jeste prenositi svoju filozofiju života i vrijednosti na svaku osobu s kojom radi i koja je dio njegovog putovanja.

16:20 – 16:40 SALON & BRIJAČNICA KA’BRADA & BARBERSHOP ŠPANIĆ
SALON – Marko Stanzl
BRIJAČNICA KA’BRADA – Siniša Šunjić
BARBERSHOP ŠPANIĆ – Krešimir Španić

Ovaj trojac je dobro poznat barberskoj sceni. Marko frizerstvo vidi kao modni izričaj koji se neprestano vrti i vraća u ciklusima. Siniša uz veliku strast i ustrajnost kaže da u brijačnici i nakon 26 godina živi svoj san. Krešimir tradiciju vidi kao temelj za izvrsnost u radu uz stalne edukacije.

16:40 – 17:00 TONINO BARBIERI & LEEKARIJA BARBERSHOP
TONINO BARBIERI – Toni Vlaškovac
LEEKARIJA BARBERSHOP – Domagoj Jukić

Dva mlada vlasnika brijačnica. Toni je freestyle brico i ljubitelj klasično-modernog barberinga, a ono što ga izdvaja je vještina sa škarama i britvom. Domagoj svoju brijačnicu vidi kao mjesto gdje muškarci mogu osjetiti dozu wellnessa uz tretmane šišanja i brijanja klasičnog i modernog barberinga.

Sudionici poslovnih i stručnih edukacija u cijeni ulaznica dobivaju i diplome o sudjelovanju.

Kupi ulaznice

Među prvima otkrijte najnovije trendove i lookove! Broj mjesta je ograničen. Vidimo se za…

dana
0
-26
-7
sati
0
-3
minuta
-4
-2
sekundi
-5
-1
Kupi ulaznice