PROGRAM 17. HAIRSTYLE NEWS FESTIVALA

Program festivala


Pripremili smo vam vrhunski frizerski program te mnoštvo frizerskih edukacija jer upravo edukacija frizera je primarni cilj našeg festivala. Podršku festivalu dali su brojni frizerski timovi i edukatori koji će nastupiti na ovogodišnjim festivalskim pozornicama.

Klikom na naziv seminara saznajte sve pojedinosti o seminaru.

Velika dvorana

Subota 28.03.2020.

Program stručnih i poslovnih seminara – 1. dan

16:00 – 17:00 OKRUGLI STOL – #JASAMFRIZER: Budućnost obrazovanja frizera

Obrazovanje frizera – temelj i ulaznica u svijet rada – kako ono danas izgleda i koje su mu perspektive, odgovara li potrebama tržišta rada, kolika je važnost praktične nastave i uloge mentora u tom procesu, teme su to o kojima će se razgovarati na ovom okruglom stolu, a na kojem će sudjelovati predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencije za strukovno obrazovanje odraslih te predstavnici gospodarstva i škola.

17:00 – 17:45 KANSO: Kolekcija TRAPPED
Kreativnost je prekrasna magija koja se nalazi u svima nama. Pronalazeći načine smirivanja uma, kreativnost se javlja sama, a najvažniji aspekt njezinog oslobađanja je igra. Prihvaćajući zaigranost u tome što radimo pravila se počinju rušiti, a kreativnost se oslobađa. Kosa je materijal s bezbroj mogućnosti, a Kanso tim će vam dočarati jednu od njih.

Kanso tim: Ivan Jagarčec, Marina Bukovac Jagarčec, Jelena Peršić Trninić, Tanja Vlahović

17:45 – 18:30 STEVO PAVLOVIĆ za Stevo Hair Academy: Kolekcija OBSESSION
Precizna šišanja i izrazite kontrastne kombinacije pastelnih boja s ciljem postizanja izgleda koji će buditi žudnju klijentica – odlike su kolekcije Obsession. Stevo Pavlović otkriva iskonsku snagu majstorstva reza u rekreiranju nekih od najomiljenijih proljetnih trendova. Iz prve ruke moći ćete saznati brojne savjete za unapređivanje svojih vještina javnog nastupa, a sve kako biste potom mogli iskazati jedinstvenost svog frizerskog potpisa.

Stevo Hair Academy: Stevo Pavlović

18:30 – 19:00 Pauza

19:00 – 20:00 KEMON: Kolekcija K-NOW 5

Očaravajući detalji nosivih i modnih trendi frizura, balayage i druge koloracijske inovacije te maštoviti načini stiliziranja frizura okosnice su najnovije Kemonove kolekcije K-Now 5. Kemon tim čuvara talijanskog glamura predstavit će premijerno čak 2 kolekcije s različitim modnim pričama koje će probuditi kreativnost posjetitelja seminara i učiniti ih ultimativnim stručnjacima za ljepotu i stil svojih klijentica.

Kemon tim: Davide Carlucci, Marzo Orazi

20:00 – 20:45 L’ORÉAL PROFESSIONNEL: GLOW CULTURE SHOW

Sjaj kose s potpisom majstora francuskog šika – Vassil Atanassov, HCF Bugarska art direktor, predstavit će za L’Oréal Professionnel Glow Culture Show posvećen ovom najnovijem kolorističkom trendu. Otkrijte tajne zavodljivih i besprijekorno ležernih dnevnih i večernjih lookova i iznenadite se kreativnim šišanjem i stiliziranjem kose inspiriranim uličnim stilovima južnokorejskih modnih kameleonki ili bolje rečeno trendseterica iz Seoula.

L’Oréal Professionnel: Vassil Atanassov

21:15 – 02:00 HAIRSTYLE NEWS PARTY: Ujedinjeni u stvaranju ljepote!
PARTY ZA SUDIONIKE HAIRSTYLE NEWS FESTIVALA

Kupovinom akreditacije za seminare koji se održavaju u subotu na poklon dobivate i ulaznicu za Hairstyle News Party!

Nakon cjelodnevne edukacije moći ćete uživati i u izabranoj ponudi hrane Show-cooking by Spoon koja će vam dati snagu za vaše plesne korake.

Za opuštenu atmosferu i isto takvo druženje pobrinut će se vrhunski glazbenici: DJ Luca Montecchi, vokalist i bubnjar Manuel Lupen, violinist Boris Time te saksofonist Tony T.

Uživajte sa kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima. Pokažite svoje najbolje plesne pokrete i opustite se na zabavi s najljepšim frizurama u gradu.

Nedjelja 29.03.2020.

Program stručnih i poslovnih seminara – 2. dan

10:00 – 11:00 OKRUGLI STOL – #JASAMFRIZER: Razgovor uspješnih frizera i vlasnika frizerskih salona o izazovima u frizerstvu

Aleksandra Oparov, Evelin Benković, Teuta Mesaroš i Željko Samardžija u iskrenom će razgovoru predstaviti izazove s kojima se oni kao vlasnici velikih salona najčešće susreću. Kako voditi veliki tim zaposlenika? Kako pristupiti problemu nedostatka frizera? Kako održati strast u poslu? Kako zapravo izgleda njihov prosječan radni dan? Kako definiraju uspjeh i kako njihov salon funkcionira kada idu na godišnji? Koliko je važna edukacija zaposlenika? Koje su vještine potrebne da bi upravljali velikim salonom? Što ih motivira u poslu i kako motivirati zaposlenike? Poslušajte njihove priče i otkrijte kako radom na sebi i edukacijom postići onu odlučujuću razliku.

11:00 – 12:00 KEUNE: COLOR&STYLE Trend Report

Od srca i s velikom strašću prema kosi, Master edukatori Keune Akademije pod vodstvom Marriet Gakes, globalne direktorice Keune koloracije, u ovom će vam seminaru podijeliti svoja iskustva i pokazati kako osloboditi kreativnost te vas potaknuti da se usudite eksperimentirati s uzbudljivim novim trendovima u bojanju i stiliziranju kose.

Keune Akademija tim: Marriet Gakes, Tanja Kuštović, Tea Martina Kraševac Furlan, Ante Šimundić, Marija Ašenbrener Gelenčir

12:00 – 13:00 SUBRINA PROFESSIONAL: Kolekcija GEN Z

Kolekcija je posvećena mladima s kojima dolaze i promjene u svijetu, oni su iznimno digitalno pismeni i za njih se trendovi mijenjaju iznimno brzo. Prihvaćanje različitosti i podupiranje mladih glavni je moto kolekcije, a za publiku pripremamo i veliko iznenađenje – premijerno predstavljanje kolorističke kolekcije i inovativne koloracijske tehnike stvaranja piksel efekata u kosi.

Subrina Professional Academy tim: Sanja Karasman, Boris Dragan, Rok Klemenčič

13:00 – 15:00 Pauza

15:00 – 15:30 HAYDEN CASSIDY HAIR: TRENDOVI U MUŠKOM FRIZERSTVU ZA 2020.

Vrući trendovi iz svijeta muškog frizerstva – Hayden Cassidy, mlada i ambiciozna kreatorica muških trendova svoj će premijerni nastup u Hrvatskoj posvetiti razotkrivanju muških trendova iz Londona i Berlina! Uz demonstraciju muških modela iz njezinog look&learn seminara saznat ćete kako u potpunosti iskoristiti vlastiti potencijal te klijente iznenaditi novim idejama, prije nego što oni iznenade vas!

Hayden Cassidy Hair: Hayden Cassidy

15:30 – 16:15 MIČ STYLING ACADEMY: Kolekcija HUNNIC

Bezgrešni profesionalizam, tehnički sofisticirana šišanja, glamurozne punđe te nadahnjujuće bojanje uvijek nas iznova impresioniraju. Frizure iz kolekcije Hunnic bazirane su na ikonskim stilovima s kraja 80-ih i ranih 90-ih godina. Kolekciju predstavljaju edukatori čiji rad odlikuje njihova ustrajnost, suradnja, kreativnost te bezgranična i bezvremenska inspiracija.

Mič Styling Art tim: Tomaž Turk, Ivan Durdov, Matjaž Okorn, Aska Kajtazovič, Borut Novak

16:15 – 17:00 ZGAT ACADEMY: Kolekcija COMBO

Premijera kolekcije Combo najnoviji je projekt ZGAT tima inspiriran fotografijama Stephena McMennamya i njegovim vještim umjetničkim kombiniranjem inače nespojivih svakodnevnih predmeta, a sve kako bi stvorio očaravajuće i nadrealne kompozicije. Neki radovi izazivaju instantnu reakciju već na prvi pogled, dok je kod nekih zbog suptilnosti kompozicije potreban i dodatan pogled kako bi se primijetilo da nešto s njom nije sasvim uobičajeno.

ZGAT Academy tim: Mario Mesarić, Ivana Špicer

17:00 – 17:30 FRINGE & METOD: SPIRIT OF FRIENDSHIP

Tim Fringe će s Metodom Tasičem predstaviti svoju viziju suradnje i pravog frizerskog prijateljstva! “Publika koja dolazi na Hairstyle News izuzetno je obrazovana po pitanju frizerske struke. Stoga želimo u našoj fuziji različitih stilova i frizerskih potpisa prikazati prijateljstvo koje se rađa u kolegijalnoj atmosferi i dijeljenju ljubavi prema kosi.”

Fringe tim: Dušan Šovljanski, Dejan Kostić, Dejan Nikolić i gost Metod Tasič

Ulaznice možete kupiti za oba dana (subota i nedjelja) ili pojedinačne dane (subota ili nedjelja). Broj mjesta je ograničen.

Kupi ulaznice

Mala dvorana

Nedjelja 29.3.2020.

BARBERSHOP ARENA

11:00 – 12:30 HAYDEN CASSIDY HAIR: MODNE & TRENDI FRIZURE S POTPISOM GLOBALNE MAJSTORICE MUŠKOG FRIZERSTVA I BARBERINGA
Hayden Cassidy, jedno od najtraženijih imena u svijetu muškog frizerstva i barberinga, po prvi put dolazi u Hrvatsku! Na look&learn seminaru predstavit će stilove kojima se proslavila, s posebnim fokusom na najnovije trendove iz Londona i Berlina! “U 2020. godini očekuje se povratak dužih frizura i sve više prihvaćanja prirodnih tekstura u kosi, dok kod kraćih frizura možemo očekivati poveće zanimanje za diskonekcije u kosi, razbarušene šiške i frizure sirovijih linija. No ipak, ovakvi izgledi trebaju i profinjeno izgledati!”

Svojih 90 minuta na pozornici posvetit će detaljnim demonstracijama tehnika sa škarama i brijačem, a sve u cilju postizanja savršenih fade prijelaza i takozvanih tapered oblika (frizura kontrastnih dužina tako da je na vrhu kosa duža, dok je iza graduirano kraća). Osim toga Hayden će s vama podijeliti i svoje široko znanje o muškom frizerstvu, a posebnu će pažnju namijeniti dijeljenju savjeta kojima ćete moći ostvariti lojalnu klijentelu.

Pun inspiracije i motivacije, ovaj je seminar namijenjen svima koji žele unaprijediti svoje znanje o muškim frizurama te iz prve ruke otkriti što stoji iza nebrojenih uspjeha koje diljem svijeta niže ova ambiciozna majstorica zanata. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku za educiranje s Hayden i budite dio njezinog pre- mijernog nastupa u Hrvatskoj, ali i šire!

Hayden Cassidy Hair: Hayden Cassidy

Za prijevod seminara s engleskog na hrvatski pobrinut će se Matija Ptić (Gospon Fulir, Zagreb), a publika će moći postavljati i pitanja kako bi seminar bio što interaktivniji.

12:30 – 13:00 Pauza

13:00 – 14:00 IVAN DUDA EDUCATION: Kolekcija ROHE 2020
Kontrolom unutrašnjeg i vanjskog oblika do novih potencijala – Rohe 2020, najnovija kolekcija Ivana Dude otkriva kako minimalističkim putem doći do najzahtjevnijih oblika i dinamičnosti u dizajnu muških frizura. Očekujte prikaz tehnika baziranih na kombiniranju graduacije i slojevitog šišanja uz veliku pažnju na detalje koji čine ove moderne izglede.

Ivan Duda Education tim: Ivan Duda

14:00 – 14:30 Pauza

14:30 – 15:30 POLYBOY ACADEMY: Nema škole do stare škole
Old school klasični muški stilovi i načini njihovog prilagođavanja današnjim klijentima bit će u fokusu seminara Polyboy Academy. Članovi akademije detaljnim će opisima početnih i naprednih tehnika poput fadeova, “škara preko prstiju” i tehnika primjerenih za poludugu kosu, razotkriti snagu ikonskih izgleda kao što su flattop boogie i pompadour.

Polyboy Academy tim: Marko Šimunović, Saša Pupić

15:30 – 16:00 Pauza

16:00 – 17:30 ISKRENI RAZGOVORI O IZAZOVIMA U MUŠKOM FRIZERSTVU I BARBERINGU
Razgovor o temama iz svijeta muškog frizerstva koje se provlače na društvenim mrežama, a sada napokon ponovno dobivaju svoje mjesto i pod reflektorima na druženju muških frizera i barbera na Hairstyle Newsu! Pitanja publike su dobrodošla kako bi Okrugli stol bio što interaktivniji.

Matija Ptić zajedno s Markom Stanzlom, Ivanom Miškovićem i Stanislavom Bricom Mučićem osvrnut će se na stanje muškog frizerstva i barbershop scene u Hrvatskoj te pokušati doći do odgovora na pitanja kao što su: je li old school barberingu odzvonilo vrijeme, zašto na tržištu nedostaje radne snage, kako njegovati odnose s klijentima i unaprijediti ponude usluga u muškom frizerstvu, kako smanjiti količinu neotkazanih termina klijenata?

Sudionici okruglog stola: Matija Ptić (Gospon Fulir, Zagreb), Marko Stanzl (Salon, Zagreb), Ivan Mišković (Barbershop Mr.Razor, Zadar), Stanislav Brico Mučić (Brijačnica Brico, Čakovec)

U cijeni akreditacije su: 3 Look&Learn seminara, diploma o sudjelovanju na seminarima, prisustvovanje Okruglom stolu i goodiebag s testerima sponzora. Broj mjesta je ograničen.
Kupi ulaznice