Barber AkademijaFotografije: Akademija


The Old School akademiju osnovali su u Rotterdamu svjetski poznati brijači Leen i Bartus. Oni su 2010. godine otvorili brijačnicu Schorem, a nakon njezinog velikog svjetskog uspjeha uslijedilo je i otvaranje njihove akademije The Old School. Schorem je u brijačkom svijetu sinonim za očuvanje tradicije. Brijačko iskustvo započinje već na ulaznim vratima brijačnice na kojima stoji natpis: Ovo je mjesto samo za muškarce! Brijačnica Schorem je jedna od rijetkih u svijetu koja klijente ne naručuje, već ispred brijačnice možete vidjeti muškarce koji i po nekoliko sati čekaju kako bi mogli uživati u uslugama Schoremovih brijača. U edukacijama na The Old School akademiji, koje su posvećene širenju brijačke tradicije i filozofije, sudjeluju polaznici iz svih dijelova svijeta. Leen i Bartus su među rijetkim nizozemskim klasično brijački školovanim brijačima. Njihovo bogato znanje i iskustvo omogućuju sudionicima seminara da postanu najbolji u svojim državama. O svom iskustvu u Schoremovoj The Old School akademiji ekskluzivno za Hairstyle News progovorili su članovi novoosnovane hrvatske brijačke akademije s jednostavnim i odvažnim imenom Akademija.

9 DANA U BRIJAČKOJ METROPOLI ROTTERDAMU

Ana Živko, Krešimir Španić i Siniša Šunjić su nakon višemjesečnog planiranja napokon posjetili poznatu brijačku akademiju Schorem u Rotterdamu, metropoli za sve brijače koji žele održati brijačku tradiciju. O svojim iskustvima u Rotterdamu, u brijačnici Schorem te u The Old School akademiji napisali su za Hairstyle News ekskluzivnu reportažu.

‘Rotterdam je brijačka metropola – ono što je Rim za povjesničare, Pariz za modne znalce, Las Vegas za obožavatelje igara na sreću, San Francisco za tehnologijske stručnjake, to je Rotterdam za brijače.

Htjeli smo se vratiti brijačkoj tradiciji i zato smo izabrali edukaciju na prestižnoj Schoremovoj akademiji – The Old School, poznatoj po nastojanjima očuvanja brijačke tradicije. Naravno da nam je bilo teško uskladiti termin edukacije, ali smo u mjesecima prije odlaska u Rotterdam odradili i nekoliko zajedničkih seminara, shvatili da izvrsno funkcioniramo kao tim te da moramo pronaći vrijeme za željenu edukaciju.

Kultni Schorem jednostavno odiše brijačkom kulturom i ljubavlju prema tradiciji našeg zanata. Odlučili smo se najprije upoznati s njihovim uslugama te smo za ulaz u brijačnicu čekali u redu više od 2 sata. Nekima se to može činiti ludim, ali nama nije bilo teško jer smo znali da je to dio iskustva. Edukatori i brijači su veoma zauzeti i nude vrlo kvalitetne usluge vrijedne čekanja u dugim redovima.

Edukacija se održavala u The Old School akademiji. Za razliku od edukacija u klasičnim brijačkim akademijama, Schoremovi edukatori zahtijevaju od svih sudionika da rade s klijentima njihove brijačnice. Modelima na kojima se radi naplaćuje se usluga, ali morate im napraviti ono što oni žele.

Vođenje The Old School akademije povjereno je Nelisu, jednom od rijetkih klasično obrazovanih nizozemskih brijača, a svi drugi suradnici naučili su tehnike brijanja u njihovoj akademiji. Veoma su ponosni na svoju tradiciju i uspjehe brijačnice Schorem. Svi edukatori žele da sudionici budu uistinu ponosni na svoj zanat i da svoj posao rade stručno i sa strašću. Strogoća i forma edukacije nepoznati su pojmovi za Schoremovce; oni smatraju da ljudi najviše i najbolje uče zabavljajući se.

Koliko god edukatori bili opušteni, njihova vrhunska tehnička znanja i perfekcionizam su očiti. Imali smo sreću da je naš edukator bio Bertus, jedan od vlasnika i osnivača akademije, koji je inače često na turnejama na najvećim svjetskim brijačkim događanjima. Iskreno je komentirao naš rad i ukazivao nam na detalje kako bismo postali bolji brijači.

Edukacija u Schoremovoj akademiji ispunila je sva naša očekivanja. Oduševilo nas je njihovo inzistiranje na dosljednosti rada i poštovanju brijačke tradicije, što njihovu akademiju smješta među najbolje u svijetu. Devet dana u Rotterdamu brzo je prošlo, a mi smo baš svaki trenutak našeg boravka posvetili struci. I u slobodno vrijeme smo obilazili druge roterdamske brijačnice i brijačke trgovine te smo se u Hrvatsku vratili ispunjeni kreativnom energijom i znanjem koje će nas voditi na našem daljnjem profesionalnom i osobnom putu.’


Pročitajte i:

SCHOREM Rotterdamski punkeri obnavljaju brijačku tradiciju


NOVA AKADEMIJA ZA BRICE

Frizerstvo u Hrvatskoj i regiji od ove je godine bogatije za još jednu novu brijačku akademiju jednostavnog i odvažnog imena Akademija. Misija te nove akademije je promoviranje brijačke kulture i ljubavi prema tradiciji te a rmacija brijačnica u suvremenom hrvatskom frizerstvu.

Akademija tim čine: Ana Živko, Matija Ptić, Krešimir Španić i Siniša Šunjić, a tu je i pomoć tima iz sva 4 salona (New Order, Gospon Fulir, Barbershop Španić i XXL): Marino Bilić, Duje Tukić, Bruno Gajić, Josipa Drinovac, Dragica Kuntić, Marija Smolčić i Toni Vlaškovac.

BARBER AKADEMIJA -_-35

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK