Medulla2
U nedjelju 15. 2. 2015. godine u ljubljanskoj Staroj elektrani održalo se jedno neobično frizersko događanje. Samostalno su nastupili: Metod Tasič, Petra Blatnik Maček, Matjaž Šiška, Sanja Karasman i Tomaž Turk te su u dobrotvorne svrhe sakupili 1700 eura. Medulla, koja je i projekt od frizera za frizere, bila je i idealna prigoda za proslavu 10. rođendana časopisa Frizer.

Medulla je najavljena odmjerenim i samozatajnim video spotom koji, osim datuma i imena frizera koji nastupaju, nije mnogo otkrivao o samom događanju. Nitko nije točno znao što će se ni gdje točno dogoditi, no kada je javnost otkrila da će mjesto događanja biti arhitektonski veličanstvena Stara elektrana, interes za Medullu se naglo povećao.

rp_Medulla1-335x493.jpg

Posjetitelji su se te pokladne nedjelje u velikom broju sakupili u Staroj elektrani i nestrpljivo su čekali početak nastupa. Metod Tasič, Petra Blatnik Maček, Matjaž Šiška, Sanja Karasman i Tomaž Turk su ujedinili svoje kreativne snage i ideje te priredili jednosatnu „gozbu“ za oči. Bez ikakvih nepotrebnih verbalnih objašnjenja, jer frizure modela i spretni frizerski prsti su sve govorili sami za sebe, te uz kulisu dinamične glazbe i video projekcija, navedeni su frizeri predstavili svoju viziju frizerske budućnosti.

Dodatni je šarm frizerskim nastupima dalo samo mjesto odvijanja priredbe – Stara elektrana koja je nekada bila Gradska elektrana. Gradska je elektrana započela s radom krajem 19. stoljeća kada se Ljubljana elektrificirala i ona suoznačuje uvođenje nečega novoga i modernog. Isto je tako, prema riječima Nine Nagode urednice časopisa Frizer, „… i Medulla ide korak naprijed i doprinosi razvoju slovenskog frizerstva.“

Idejni začetnik Medulle Tomaž Turk je istakao: „Medulla povezuje frizere koji žele dijeliti svoje ideje. Kreativnost slovenskih frizera je često potvrđivana u inozemstvu na raznim natjecanjima i u časopisima, ali premalo je zapažena i predstavljena široj domaćoj publici te je prostor za samostalno predstavljanje slovenskih frizera ponudila Medulla.“

Druženje kolega iz frizerske struke nastavilo se i nakon stručne prezentacije na zabavi povodom desetog rođendana časopisa Frizer i to uz veliku tortu.

Posebna zahvala sponzorima: Ilirija, Pronega i HairBeauty. Svoju su podršku dali i: Klevi, Novellus, Studio MA, Keune Adria, Nobelcos i ImexTrade. Velika hvala i frizerima koji su nastupali i koji su sami pokrili troškove svog nastupa.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK