Kako pronaći nove naučnike? Kako osigurati da u vašim frizerskim salonima rade motivirani naučnici koji iskreno žele učiti od vas? Predstavljamo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u pronalaženju naučnika na koje ćete biti ponosni.Ponašajte se prema naučnicima kao da su vaši budući zaposlenici.

Naučništvo nije samo poseban edukacijski program nego je i prilika za vas da kao vlasnici salona upoznate mlade frizere i osposobite ih za rad u vašim salonima. Gledajte na naučnike kao na buduće zaposlenike – aktivno provodite vrijeme s njima, uključite ih u aktivnosti svojih salona i otvoreno razgovarajte s njima o njihovim ciljevima i planovima za karijeru. Predstavite im sve karijerne mogućnosti koje pružate i pojasnite što mogu očekivati u pojedinačnoj fazi svoga poslovnog razvoja u vašim salonima.

Budite aktivni na društvenim mrežama.

Želite u svoje salone privući nove naučnike? Potražite ih na društvenim mrežama! Na društvene mreže stavljajte redovite obavijesti o tome da tražite naučnike i istaknite način mogućih prijava. Budite aktivni na društvenim mrežama – stalno objavljujte svoje frizerske radove i s pratiteljima dijelite vrijednosti koje čine uspjeh vašeg salona. Na vama je da svojim nastupom na društvenim mrežama inspirirate mlade učenike i tako ih motivirate da vas zamole za mentorstvo.

Istaknite dužnosti, posebnosti i pogodnosti koje pružate mladim frizerima.

Koja su vaša očekivanja od naučnika? Što zahtijevate od svakog člana svoga tima? Imate li u svojim salonima posebne interne edukacije koje vode pojedinačni članovi vašega tima? Nudite li naučnicima mogućnost posjećivanja edukacija s vašim timom? Dijelite li sa svojima naučnicima vlastita poslovna iskustva i dajete li im savjete za dobar početak karijere? Jasnim predstavljanjem dužnosti svakog naučnika dobit ćete prijave učenika koji se prepoznaju u tom opisu i spremni su poštovati vaša pravila. Predstavljanjem posebnosti i pogodnosti koje im pružate dodatno ćete im dati do znanja da cijenite njihovo vrijeme i njihovo povjerenje u vas te da im želite pomoći na njihovu karijernom putu.


Pročitajte i:

NAUČNICI Koje osobine vlasnici frizerskih salona cijene kod naučnika

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK