Toni Plancic

Fotografije: Toni Plančić; Salon Premium


Salon Premium, kreativni tim frizerskih majstora i kolorista, priprema spektakularni nastup za pamćenje. U njihovom nastupu predstavit će se hrvatsko-slovenski tim edukatora, a seminar je kombinacija look&learn seminara i show nastupa. Na velikoj pozornici nastupiti će sljedeći izvrsni frizeri: Petar Grdović, Metod Tasić, Tina Poljak, Toni Plančić, Josip Lijić i Mia Višić. Sve frizere pozivamo da ne propuste njihov nastup i da svoje mjesto u dvorani zauzme na vrijeme, jer se za njih sprema show koji će inspirirati frizere diljem regije.

U ime Salon Premium tima razgovarali smo s Tonijem Plančićem, vlasnikom frizerskog salona Toni iz Splita i Salon Premium edukatorom.


Još nas samo nekoliko tjedna dijeli od Hairstyle Newsa 2017., kako teku pripreme za vaš nastup?

Jako se veselimo nastupu na ovogodišnjem Hairstyle News festivalu. Na velikoj pozornici nastupamo kao prvi tim i pozivam frizere da su na vrijeme spremni u dvorani. Pripreme za nastup idu dobro. Spremamo vrhunski nastup za koji svi sudionici od edukatora i modela do tehnike i organizatora zahtjeva da daju najbolje što mogu. Naravno imamo još dosta toga za napravit, ali jedva čekamo na nastup!

Salon Premium tim, s kombinacijom look&learn seminara i frizerskog spektakla, otvara ovogodišnji program na velikoj pozornici Hairstyle News festivala. Što spremate za svoj nastup i koje ćete trendove predstaviti posjetiteljima?

Ove godine postavili smo si zadatak oduševiti posjetitelje posebnim showom u kojem se frizeri mogu upoznati s najnovijim trendovima i inspirirati odvažnim frizurama. Pripremamo nastup pun avangardnih frizerskih stilova, a uz pomoć plesnog studia Clique iz Splita obećavamo da će naš nastup ostati u pamćenju posjetitelja još dugo nakon fstivala. Već 5 mjeseci izrađujem kostime i instalacije za glavu. Pozivam posjetitelje Hairstyle News festivala da se pripreme za iznenađenje!

Toni Plancic 15

Na velikoj pozornici Hairstyle News festivala bit će 6 članova vašeg kreativnog tima, među kojima su renomirani hrvatski i slovenski frizerski majstori i koloristi. Kako je raditi zajedno i prezentirati novu kolekciju?

Mi smo uigran tim frizera, poznajemo se veoma dobro, i međusobno se poštujemo. Svi smo izvrsni frizeri i cjenjeni na svom području. Raduje me i što ću ove godine po prvi put raditi zajedno sa slovenskim frizerom Metodom Tasičem. On se naime ove godine pridružio našem timu edukatora i ponosan sam da je u našem društvu još jedan istinski majstor struke.

Što je sve potrebno za osmišljavanje prezentacije na ovako visokoj i zahtjevnoj razini?

Uspjeh ovakvog nastupa zavisi o sposobnosti održavanja balansa raznovrsnih elemenata. Potrebno je puno truda i vremena, a naravno potrebno je i istaknuti dobru organizaciju i podršku, koju nudi Salon Premium.


Pročitajte i:

Stručni seminar na velikoj pozornici – Salon Premium

Ulaznice


Vaš rad je povezan i sa svijetom mode – sudjelujete i na frizerskom festivalu u sklopu splitskog modnog događanja Montura Split Fashion Destination. Kako ocjenjujete sudjelovanja na tim događanjima?

Presretan sam da moj domaći grad ugošćuje ovako odvažne manifestacije. Uspjeh Monture raste iz godine u godinu i frizerima nudi jedno jako dobro i profesionalno iskustvo.

7Toni Plancic

Vlasnik ste frizerskog salona i član Salon Premium edukacijskog tima s kojim održavate seminare. Kako održavate balans između poslovnog i privatnog života?

Imam veliku podršku od supruge i moje kćerke. Kćer mi je i make-up artist, tako da mi pomaže na različitim nastupima.

Tko su vaši frizerski, a tko modni uzori, domaći ili inozemni?

Frizerskih uzora imam previše da bi ih sve nabrojao. U svijetu mode cijenim rad modnog kreatora Thierryja Muglera, a u mladosti sam bio opsjednut punk subkulturom, i Vivienne Westwood, koja je zaslužna za punk modu.

Imate li neki svoj moto?

Moj moto je: «Idem tamo gdje god me moja kreativnost odnese.»

Što biste poručili posjetiteljima Hairstyle News festivala?

Dragi posjetitelji Hairstyle News festivala, posjetite nas u što većem broju. Svi u Salon Premium smo u ovaj nastup uložili puno energije i vremena te vjerujem da smo spremili show visoke kvalitete, koji će otvoriti ovogodišnji Hairstyle News festival.

I za kraj recite nam što je ključno za dobrog frizera?

Dobar frizer treba biti otvoren prema ljudima i prema svemu novome, biti širokih pogleda na svijet, stalno učiti te imati u sebi želju za stalnim napretkom.Dobro došli u Zagreb! Dobro nam došli na Hairstyle News!

Za vaše poslovne kalendare:

HAIRSTYLE NEWS 2017
25. i 26. ožujka 2017. – Plaza Event Centar (nekadašnji Hypo Event Centar),  Zagreb

Informacije i vijesti o održavanju festivala možete pratiti na našem internetskom portalu.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK