Angelo Seminara - kolaz

Razgovarao: Denis Pucelj
Fotografije: Angelo Seminara; British Hairdressing Awards; Andrew O’Toole


Kakav je osjećaj po četvrti put biti britanskim frizerom godine?

Nevjerojatan, zaista sam uzbuđen što četvrti put u rukama držim nagradu British Hairdresser of the Year. Osjećaj je izvanredan, veoma sam na tome zahvalan jer su time dugi i teški dani usavršavanja i truda urodili uspjehom. Standardi tehničke izvedbe i kreativnosti mojih ovogodišnjih nominiranih kolega frizera bili su izuzetno visoki, stoga sam počašćen što je moj rad cijenjen i priznat te što sam nagrađen.

Možete li nam objasniti kako ste stvorili pobjedničku kolekciju?

Uvijek sam originalan i nikada ništa ne kopiram. Radim tako da uvijek pomičem granice te oblikujem kosu u iznenađujuće oblike zapanjujućih boja i tekstura. Volim stvarati lijepe, avangardne, ali i nosive stilove, a pritom koristim mješavinu tehnika i vještina kako bi rezultat bio jedinstven i vizionarski.

Angelo Seminara

Angelo Seminara – po četvrti put najbolji britanski frizer

Što vas nadahnjuje?

Tajanstvena majka priroda je oduvijek moj pouzdan izvor inspiracije koji izaziva strahopoštovanje.

Što je za vas najvažnije pri stvaranju kultne fotografije?

Fotografija mora istovremeno biti besprijekorna i originalna, udovoljavati oku, umu, tijelu i duši.

Kako definirate ljepotu?

Kao buđenje nevjerojatno uzbudljive i ženstvene slike začete u mojoj mašti, a koja je oživljena korištenjem naprednih vještina i revolucionarnih tehnika. Ljepota mora uzbuditi um i zagolicati osjetila.

Koliko su za razvoj frizera važni edukacija i iskustvo?

Edukacija i iskustvo su neophodni da bismo realizirali svoj potencijal. Frizer najprije mora ovladati pravilima kako bi ih potom imao hrabrosti kršiti. Samo tako može se razviti kreativnost i otkrivati uvijek nešto novo.

Angelo Seminara British Hairdressing Awards 2016

Pobjednička kolekcija


Pročitajte i:

ANGELO SEMINARA Kolekcija British Hairdressing Awards 2016


Što biste voljeli da frizerska zajednica najviše cijeni u vašem radu?

Nadam se da sam mnogim frizerima prenio svoje temeljno uvjerenje da su najvažniji  frizerski standardi, disciplina i izvrsnost. Nikad ne treba prihvaćati kompromise, ni pristajati biti drugi; uvijek treba težiti savršenstvu. Volim misliti da sam pobudio znatiželju kolega profesionalaca koji gledajući moj rad pomisle – kako je to Angelo postigao?

Razmišljate li već o sljedećoj dodjeli nagrada British Hairdressing Awards?

Da, uvijek razmišljam izvan okvira i pitam se kako stvoriti nešto zadivljujuće, nešto što se smatra nemogućim. Volim stvarati nešto novo i originalno što godi mojim očima, umu, tijelu i duši.