Fotografije: British Hairdressing Awards


Najblještaviji događaj u frizerskom kalendaru Velike Britanije dodjela je Britanskih frizerskih nagrada, a ta je večer za pamćenje održana u velikoj dvorani hotela Grosvenor House, gdje se okupilo više od 1700 frizera. Titulu Britanskog frizera godine već drugu godinu zaredom osvojila je Sally Brooks, a tu su i pobjednici u 9 regionalnih i 6 specijaliziranih kategorija.


“Frizerske kreacije Sally Brooks odišu srećom – njezine frizure slave prirodan pokret kose i iako su naizgled možda jednostavne, stručno oko zna koliko znanja i marljivog rada stoji iza ovakvih besprijekornih kreacija. Njezina kolekcija predstavlja savršeni spoj nosivih i komercijalnijih frizura, a u njima možemo pronaći puno pažljivo izabranih, tehnički zahtjevnih detalja, koji bude žudnju kako kod frizera tako i kod klijentica,” kazala je prilikom proglašenja Britanskog frizera godine, Jayne Lewis-Orr, izvršna direktorica časopisa Hairdressers Journal International.

Britanske frizerske nagrade imaju posebno mjesto u britanskom frizerstvu. Čak 300 000 Britanaca radi u frizerskoj industriji, koja godišnje zarađuje više od 60 milijardi kuna. Sudjelovanje na ovom natjecanju velika je čast za brojne frizere, a visoki kriteriji selekcije i ocjenjivanja osiguravaju konstantan razvoj frizerske industrije. Uz tradiciju, koja traje već više od 30 godina, britanske frizerske nagrade poznate su i po tome što se kandidati ocjenjuju isključivo na temelju fotografija koje demonstriraju njihov talent i vještine. Sve radove ocjenjuju mnogobrojni članovi žirija, redom iskusni i uvaženi frizerski stručnjaci, a rezultate ocjenjivanja analizira neovisna revizorska tvrtka.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK