Uz Akina Konizija na dodjeli nagrada British Hairdressing Awards, po prvi se put pojavila i Christel Lundqvist i odmah trijumfirala u kategoriji za najboljeg britanskog tehničara za boje. Takav brzi uspjeh, kako i sama kaže, u mnogočemu duguje timu Hob Salons, ali i svojoj strasti za ovaj posao. Kao jedan od ključnih edukatora Hob Salonsa, bila je logičan izbor za naš razgovor.

Christel-Lundqvist1Možete li opisati svoj profesionalni razvoj? Kako ste odlučili početi raditi s bojama?

S bojama sam odlučila početi raditi ubrzo nakon prakse jer me je to zaista uzbuđivalo i inspiriralo. Kao mladi tehničar za boje željela sam napredovati. Shvativši da je London frizerska meka, osjetila sam da je ključni korak za mene preseliti se tamo. Radeći u različitim renomiranim frizerskim kompanijama u Londonu napredovala sam i razvijala svoje vještine, no pomalo sam se usmjeravala i prema edukacijskom poslu. Nakon dvije i pol godine rada kao trener – tehničar za Wella Professionals, postala sam glavni tehniča za boje u Hob akademiji. To se pokazalo kao izvrstan potez jer mi je omogućeno da se prijavim na natjecanje za Britanskog tehničara za boje. I tako sam uz veliku podršku tvrtke i uz svoje frizersko znanje, osvojila tu prestižnu titulu već prve godine natjecanja.

Kakva je razlika između samostalnog rada i onog u timu? Koliko timski rad olakšava stvaranje frizerske kolekcije?

Stvaranje uspješne kolekcije velikim dijelom ovisi o jakom timu koji pomaže u ostvarivanju vaše vizije. Kao dio tima možete razmjenjivati ideje i dobiti timsku potporu, dok radeći samostalno na raspolaganju imate samo svoju snagu i svoju kreativnost. Konačno, osjećam da je za stvaranje pobjedničke kolekcije ključan timski napor koji obuhvaća sve, od stylinga do fotografije i make-upa.

Tko i kako donosi odluku o boji kose?

Za stvaranje uspješne kolekcije potrebna je jasna vizija o onome što se želi stvoriti. Nakon definiranja teme i ciljeva, morate intenzivno istraživati kako biste razvili ideje, ali isto tako i raditi na izgradnji pozitivne atmosfere koja pomaže i potiče kreativnost. Iz svega toga stvara se paleta boja, zaokružuje se tema i sve se povezuje u viziju. Završnu odluku o bojama donosim ja, no naravno da prethodno trebam imati pristanak svih modela.

Je li užitak dijeliti svoje znanje i poslovnu filozofiju s drugima?

Svakako, čast mi je podijeliti ono što znam s drugim frizerima. To omogućuje moj daljnji kreativni napredak, moj razvoj kao tehničarke za boje, ali i kao edukatora.

Što je najvažnije za rad s bojama? Je li važnije biti educiran ili kreativan i originalan?

Najbitnija stvar u tom poslu je dobro poznavanje osnovne teorije o bojama, te podataka o proizvodima s kojima radite. Takvo temeljito poznavanje boja i proizvoda je ključno i ono omogućuje rad izvan okvira i veću inovativnost, te oslobađa kreativne vještine i dopušta da pouzdano pomičemo granice boja.

intervju-Hob-team

HOB SALONS – Najbolji britanski umjetnički tim

A što je s inspiracijom za Vašu pobjedničku kolekciju?

Moja najveća inspiracija za tu kolekciju bio je francuski umjetnik Pierre Bonnard sa svojom teorijom podjele tonova na svijetle i tamne, te teorijom o kontrastu boja.

Je li u Vašem poslu prisutan stres i kako se opuštate u slobodno vrijeme?

Mnogi su elementi mojeg posla i često imam manični raspored: tu su posjeti salonima, tečajevi u zemlji i inozemstvu, tečajevi u Hob akademiji, te različite prezentacije i seminari. Sve to u kombinaciji s brojnim drugim obavezama kao što su fotografska snimanja, intervjui za časopise i planiranje tečajeva, znači da sam konstantno u pokretu, no to je raznolikost mog posla koju volim. Kako bih se opustila redovno idem na pilates i uživam u šetnjama kojima razbistrim misli.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK