ALAN AUSTIN-SMITH

Fotografija: Ivana Kaurloto

On je učenik legendarnog Vidala Sassoona, a u frizerski je posao ušao slučajno. Zaljubio se u kreativnost posla i predivne ljude te na kraju s frizerima ostao cijeli život. Njegovo ime je Alan Austin-Smith i danas je jedan od najutjecajnijih svjetskih savjetnika za razvoj poslovanja u frizerskim salonima. Uz to on je izvrstan govornik i motivator. Nakon velikog uspjeha prvog prijevoda Fantastičnog frizera na hrvatski jezik, ove smo godine na hrvatski jezik preveli i njegovu drugu knjigu – Fantastični šef. Njezini savjeti mogu pomoći svakom vlasniku frizerskog salona, ali i svakom frizeru koji želi biti aktivan član salonskog tima.

Donosimo vam 10 činjenica o Alanu Austinu-Smithu koje pokazuju veličinu njegovog stručnog i marketinškog znanja.

Alan Austin-Smith

Fotografija: Luka Smuk

1. Alan Austin-Smith je karijeru započeo 70-ih godina prošlog stoljeća u Vidal Sassoonu, 8 godina je radio za L’Oreal, da bi napokon pokrenuo vlastiti edukacijski posao specijaliziran za podršku poslovanju salona.

2. Alan Austin-Smith je osnivač i voditelj londonske poslovne akademije The Fantastic Hairdresser (Fantastični frizer) koja se bavi edukacijom frizera koji žele poboljšati poslovanje svojih salona.

3. On je poslovni savjetnik, motivator i autor tri knjige: The Fantastic Hairdresser (Fantastični frizer), The Fantastic Boss (Fantastični šef) i The Fantastic Salon (Fantastični salon) te jedan od najutjecajnijih britanskih savjetnika za razvoj poslovanja u frizerskim salonima.

Alan Austin-Smith

Fotografija: Luka Smuk

4. Rad svih na Fantastic Hairdresser akademiji temelji se na filozofiji koju zovu „Pravilo 50%“. Oni smatraju da u 50% nečega što frizera čini fantastičnim nije samo ono što frizer zna raditi sa škarama i češljem, već da se tu radi i o nekim drugim vještinama. Tih frizerskih drugih 50% čine: komunikacijske sposobnosti, oduševljenje klijenta, samomotivacija, poslovni stav i imidž itd.

5. Alan Austin-Smith vjeruje da, ako želite učiti, možete naučiti bilo što, pa i upravljačke sposobnosti te da je najveća prepreka učenju ego. Na Hairstyle News festivalu nastupio je već 5 puta i tijekom tih godina njegove je seminare vidjelo više od 2500 polaznika.

Alan Austin-Smith

Fotografija: Luka Smuk

7. Više stotina frizera iz Hrvatske i regije kupilo je knjigu Fantastični frizer i koriste njezine poslovne savjete za usavršavanje poslovanja u salonima.

8. Fantastični šef je druga knjiga Alana Austina-Smitha na hrvatskom jeziku. Namijenjena je svim vlasnicima salona, voditeljima poslovanja u salonima te motiviranim frizerskim zaposlenicima koji žele biti aktivni dio salonskog tima.

Narudžba knjige Fantastični frizer

9. Alan Austin-Smith je zaslužan za viši nivo profesionalizacije britanskih salona. Tijekom posljednjih 10 godina 60% britanskih frizerskih salona unaprijedilo svoje poslovanje sljedeći njegove poslovne savjete.

10. Alan Austin-Smith se posljednjih godina dobro upoznao s problematikom hrvatske frizerske scene. Vjerujemo da njegovi savjeti, koji su koristili legendarnima frizerima kao što su Trevor Sorbie i Anthony Mascolo, mogu koristiti i svakom hrvatskom frizeru.

Narudžba knjige Fantastični šef