Fotografije: Kanso


Ponekad treba ostaviti i malo zagonetnosti. To vrlo dobro znaju na zagrebačkoj akademiji Kanso, koja će na Velikoj pozornici Hairstyle News Festivala predstaviti kolekciju naziva Unifixed.

Tim edukatora akademije Kanso, koji čine Ivan Jagarčec, Marina Bukovac Jagarčec i Jelena Peršić Trninić, ipak je otkrio nekoliko zanimljivih detalja izdvajajući kako inspiraciju nalaze u trendovima koji su definirali postojanje velikih supkultura poput punk-revolucije, koja je nastupila 70-ih godina prošlog stoljeća. „Emocija se javlja u svakom obliku i boji kose koja predstavlja karakter individue“, naglašavaju dodajući kako je kroz povijest jasno vidljiv utjecaj oblika i boja, koji se reflektira na kolektivnu povijest.

U svojim počecima punk je jasno izražavao revolt, a očitovao se upravo kroz glazbeni i modni svijet, u kojemu su ključan element bile upravo originalne stilizirane frizure, jedinstvene po svojoj tehničkoj izvedbi oblika i hrabrih boja.

Premda o samoj kolekciji tim nije želio otkrivati previše detalja, iz ove predodžbe lako je pretpostaviti da nas očekuje kombinacija smionih i atraktivnih modela koji nagovještavaju Kansovu viziju suvremenog doba i individualca unutar njega. Uz majstorske vještine i neosporno vladanje geometrijskom formom, po kojima su edukatori prepoznatljivi, očekuje nas prava zagonetna poslastica.


U sklopu Stručnih i poslovnih seminara | 1. dan

Subota, 7. 4. 2018. 19:30 – 19:50  

Ulaznice


Kanso tim:

Ivan Jagarčec, Marina Bukovac Jagarčec i Jelena Peršić TrninićDobro došli u Zagreb! Dobro nam došli na Hairstyle News!

 

Informacije o održavanju Festivala možete pratiti na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram te na internetskom portalu www.hairstyle-news.hr. Vidimo se u Zagrebu!

Za vaše poslovne kalendare:

HAIRSTYLE NEWS 2018
7. i 8. 4. 2018. – Plaza Event Centar (nekadašnji Hypo Event Centar), Zagreb 

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK