Razgovarao: Denis Pucelj
Fotografije: 
Luka Smuk; Tomislav Huha


Prilikom 15. godišnjice Hairstyle News festivala smo se u Uredništvu odlučili s par pitanja obratiti direktoru i organizatoru festivala Hairstyle News. Pozivamo vas da pročitate kratak intervju s našim direktorom, a, naravno, nadamo se i da ćete zajedno s nama proslaviti visoki jubilej Festivala!

Ove godine Hairstyle News slavi jubilarnu 15. godišnjicu postojanja! Kako doživljavate ovaj jubilej?

Osobno sam prezadovoljan uspjehom Hairstyle Newsa. To je za mene velik profesionalni i, naravno, osobni uspjeh, a u prvom se redu trebamo zahvaliti frizerima koji vole to što radimo. Zbog njih Festival iz godine u godinu raste. Prije 15 godina s mnogo sam se entuzijazma uključio u svijet frizerstva želeći pomoći u razvoju hrvatske frizerske scene. Započeli smo 2004. godine u Opatiji, onda smo se 2013. godine, za desetu godišnjicu festivala, preselili u Rovinj, nakon toga smo dvije godine bili u Rijeci, a sad smo, evo, već treću godinu doma, u Zagrebu. Iznimno sam ponosan što se Festival s vremenom razvijao i rastao, a u svakom je gradu bio i važan dio lokalne zajednice. Vjerujem da smo u svim ovim godinama izgradili dobar odnos s frizerima, da nam vjeruju i cijene naš trud i predan rad. Često kažem kako je Hairstyle News moje „dijete“. Veći dio svog života posvetio sam njemu, spreman sam i na sljedećih 15 godina!

Hairstyle News jedno je od najvažnijih frizerskih događanja u našoj regiji. Što je, po vašem mišljenju, ključ uspjeha Festivala?

U prvom redu, rekao bih, jedan je od ključnih sastojaka za ovaj uspjeh moja tvrdoglavost u želji za stalnim napretku – uvijek sam insistirao na tome da Festival svake godine bude bolji, da frizerima ponudimo mogućnost edukacije i upoznavanja s najnovijim trendovima, a akademijama tehnički savršene uvjete za najbolje predstavljanje njihova rada. Ova riječ glavna je za uspjeh Hairstyle Newsa – suradnja. Naime potrebno je slušati frizere, blisko surađivati s brendovima i akademijama, a pritom sam i kao direktor Festivala dužan da se okružujem samo najboljim suradnicima, onima koji sa mnom dijele istu misiju, a to je stalni napredak i razvijanje frizerske struke.

Započeli ste prije 15 godina. Kako ocjenjujete razvoj frizerske scene svih tih godina?

Kada pogledam unatrag, neizmjerno sam ponosan na doprinos Hairstyle Newsa hrvatskoj frizerskoj sceni. On omogućuje kvalitetno okupljanje frizera, frizerskih akademija i frizerskih tvrtki s ciljem razmjene informacija, edukacije i inspiracije. S projektom sam započeo 2003. godine, kad još nije bilo društvenih mreža, a čak ni mobitel nije imao svatko. Presretan sam što sam u tim godinama s vlasnicima i distributerima frizerskih brendova uspio stvoriti osobite odnose, od kojih većina traje i danas. Zajedno smo istraživali kako možemo unaprijediti frizersku struku u Hrvatskoj. Dijelili smo puno smijeha, a ponekad i suza, jer zaista se nije lako pozicionirati i opstati na našem tržištu. I bogatiji sam zbog svih tih iskustava – sve to me svake godine, kad počnem razmišljati o novom festivalu, veseli i inspirira da budemo samo još bolji. 
Isto tako ponosan sam što danas u Hrvatskoj postoji tako puno akademija i edukatora. Prije 15 godina u edukativnom smislu naša je frizerska scena bila nerazvijena, uglavnom su strani edukatori održavali seminare. Danas je Hairstyle News dobra platforma za predstavljanje radova domaćih edukatora, za njihovo upoznavanje s frizerima i međusobno dijeljenje iskustava. Današnji edukatori nekadašnji su mladi posjetitelji Festivala, od kojih su neki dolazili još kao učenici, a nekima je Festival bio i prilika za prve nastupe ispred publike. Neki od njih danas su globalno uspjeli i nastupaju diljem svijeta! U svoje nastupe i akademije ulažu jako puno truda i rada. I zbog toga sam neizmjerno ponosan na sve njih. Zajedno je s njima i Hairstyle News rastao i napredovao.

Veliko mi je zadovoljstvo i to da će većina domaćih edukatora nastupati i na pozornicama jubilarnoga petnaestog festivala Hairstyle News. Oni već sada počinju osmišljavati i kreativno pripremati svoje nastupe. Bit će to pravi vatromet motivacije i inspiracije za sve posjetitelje.

Kroz cijeli projekt Hairstyle News i brojni su vlasnici salona shvatili da uz cjeloživotnu stručnu edukaciju moraju sve više razvijati i svoje poslovne sposobnosti. Na taj se način razvija i cijela frizerska scena. Velik broj frizera koji posjećuju Festival uspjeli su sa svojim salonima napraviti uspješne poslovne priče u gradovima diljem Hrvatske i regije. Zahvalan sam i njima što svojim radom zajedno s nama u javnosti šire dobro ime frizerske struke!

Imate sreću što uz sebe imate mali tim suradnika, koji s vama dijeli tu misiju Festivala i svake se godine trudi da Festival bude što bolji. Što biste voljeli poručiti njima?

Bez njih bi Festival ostao na papiru, u mojim snovima, a ja ne bih mogao već 15 godina raditi ono što zaista volim. Zahvaljujem i odajem počast svim bivšim i sadašnjim suradnicima – hvala za sav vaš trud, marljivost i konstantnu želju za tim da Festival bude što bolji, a da ste i vi uvijek bolji nego što ste bili jučer. I hvala vama što me trpite i u najvećem stresu – znam da vam ponekad nije lako! 🙂 A zahvaljujem, naravno, i našoj festivalskoj ekipi – hvala što neumorno radite i pomažete da frizerima napravimo prelijep ugođaj na festivalu Hairstyle News.

Što možemo očekivati od Hairstyle Newsa u sljedećih 15 godina?

U Hairstyle Newsu polako, ali sigurno širimo svoje aktivnosti i vjerujem da će svaka od njih pronaći svoje mjesto kod frizera. Proteklih smo godina pokrenuli svoj informativni web-portal za frizere, a tu su i društvene mreže, gdje dnevno pratimo radove frizera, biblioteku stručnih knjiga za poslovno usavršavanje i osobni razvoj, a od sljedeće godine pokrećemo i internetski oglasnik za frizere. Ponosan sam na sve ove projekte. A najvažnije u svemu tome je da su frizeri zadovoljni s našim aktivnostima. Na Festivalu im želimo ponuditi prostor gdje mogu biti svoji među svojima, buditi svoju kreativnost i jednostavno pustiti da uživaju u svojoj ljubavi prema frizerstvu. To će biti i sljedećih 15 godina glavni cilj. Kada razmišljam, kako u poslovnom tako i u privatnom životu, o značenju zajednice, uvijek dođem na to da povezani u zajednicu možemo biti samo bolji. U to sam vjerovao prvih 15 godina, a u to ću vjerovati i ubuduće.

Hairstyle News 2017

Tijekom narednih mjeseci informacije o održavanju 15. izdanja festivala Hairstyle News možete pratiti na našoj Facebook stranici te na internetskom portalu hairstyle-news.hr. Informirat ćemo vas o seminarima, izlagačima, predavačima i posebnim događanjima na idućem festivalu, a krajem 2. mjeseca 2018. godine na vaše adrese poslat ćemo i najavni katalog s točnim programom svih festivalskih događanja. Vidimo se u Zagrebu!


Pročitajte i:

HAIRSTYLE NEWS 2017 Više od 1800 frizera i drugih frizerskih stručnjaka na Hairstyle News festivalu u Zagrebu

HAIRSTYLE NEWS 2018 Proslavite s nama – vrijeme je za 15. izdanje Hairstyle News festivala

 


Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK