Fotografije: Pixabay; Marko Stanzl; Luka Smuk


Zahvaljujući raznolikosti trendova u svijetu muške mode, sve je veća raznolikost proizvoda i alata, a vrelo inspiracije sve je bogatije pa stoga ne čudi da je frizure moguće kreirati za klijente posve različitih stilova. I premda moderni muškarci često nisu u fokusu kao što su to pripadnice ljepšeg spola, oni ipak vrlo dobro znaju što žele, prate aktualne trendove i tehnologiju te tako preuzimaju one dijelove koji najviše odgovaraju njihovim osobnim interesima.

Ovom prilikom porazgovarali smo sa 3 barbera današnjice koji svojom fuzijom suvremenih muških frizura i klasičnih barbering tehnika stvaraju stil suvremenog muškarca. Uživajte u njihovim jedinstvenim pogledima na barbering, saznajte koje su usluge i muške frizure najtraženije u njihovim brijačnicama i usavršite svoje znanje uz njihove stručne savjete.


Što čini uspješnu konzultaciju s klijentom?

Cilj svake konzultacije s klijentom je saznati što on voli, a što ne i je li spreman na promjene. To vrijeme moramo iskoristiti kako bi se što bolje upoznali sa željama klijenta, a i kako bi procijenili njegov stil i pronašli pravi način za personaliziranje frizerskog stila upravo tom klijentu. Ipak, ono što klijenti najviše cijene i što ih čini lojalnima jest mogućnost da ih dobro pripremimo za svakodnevno stiliziranje frizure. Naime, konzultaciju moramo iskoristiti i za predstavljanje profesionalnih proizvoda kojima klijenti mogu sami stilizirati frizuru, pokazati im prednosti tih proizvoda i nekoliko trikova za nanošenje na kosu. Na taj način klijent osjeća kako je dobio cjelokupnu uslugu jer ne samo da smo time pokazali svoje majstorstvo šišanja i brijanja, već smo klijente također podučili kako kosu i bradu održavati kako bi svakog dana izgledali savršeno.

Marko Stanzl, Salon

Koji oblik brade ili brkova najviše volite raditi i zašto?

Najviše volim kada od brade koja nije jako gusta kreiram oblik kojim zapravo izgleda gušće i punije te tako iznenadim i samog sebe i klijenta dobivenim izgledom. Za razliku od gustih brada kod kojih imam potpunu slobodu i koje mi pružaju maksimum kreativnog izražavanja, brade koje nisu guste pravi su izazov. Osim toga, uvijek sam sretan kada dobijem priliku urediti dugu bradu jer ona djeluje zaista impozantno i prema njoj se odnosim s najvećim poštovanjem obzirom da znam kako takvu bradu sam klijent doživljava veoma emotivno. S oblicima brada volim se neograničeno igrati i jako sam sretan što moju brijačnicu posjećuje velik broj muškaraca čije su brade raznih vrsta, oblika, dužine i boja.

• Kockasti oblik brade više pristaje visokim muškarcima uskog, duguljastog lica.

Obliji oblik lica prati uža brada sa strane, s tendencijom trokuta ili špica od brade kako bi lice klijenta što više nastojali vizualno izdužiti.

Kratke brade su također zanimljive jer se tada igram raznim nastavcima pa se tako postižu lijepe i postepene sjene, slično kao kod šišanja.

Brkovi su mi uvijek velika strast i igra. Oni predstavljaju centralni dio glave i brade pa mi stoga daju mogućnost izrade raznih oblika i dužina, od piramidalnih, preko oblih, do uskih odnosno tankih, iznad usne, na usni, ispod usne itd.

Koje su usluge najtraženije u vašoj brijačnici?

U mojoj brijačnici najtraženije su usluge šišanja, uređivanja brada, masaže lica, masaže lica s cijelokupnim spa tretmanom koji onda uključuje i vrući, a na kraju i hladni ručnik, usluge depilacije neželjnih dlačica u ušima, nosu, vratu i na obrazima.

Masaža glave je također jako zastupljena, budući da je cilj da se klijenti u vremenu dok su u Salonu apsolutno opuste i prepuste u naše ruke kako bi u potpunosti uživali.

Kod šišanja postoje razne vrste, od klasičnih gentlemanskih, niskih i visokih fadeova, rockabillija, french crota pa do raznih kombinacija navedenih stilova pri čemu se više njih spaja unutar jednog šišanja, a naglasak je uvijek na tome da se frizura kasnije može transformirati na više načina kako bi klijent u samo jednom šišanju zapravo dobio više stilova.

Brijanje glave i samo brijanje predstavljaju našu svakodnevnicu. Dosta klijenata dolazi nam na pranje kose, masažu i fen frizuru za razne prigode, a ponekad dolaze i samo zbog spa rituala jer se nakon njega osjećaju preporođeno i zadovoljno.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK