Program educiranja

Fotografije: Shutterstock


Započnite novu godinu novim programom educiranja vaših zaposlenika. On uključuje plan za usavršavanje tehničkih vještina i kompetencija frizera na području šišanja, bojenja, stiliziranja i njege kose. Osim toga, ovaj program uključuje i učenje o tehnikama komunikacije s klijentima, sudjelovanja u timu i učinkovitog upravljanja vremenom.


1. Napišite koje su vaše prednosti, a koji nedostaci. Napravite poslovni osvrt na 2018. godinu i istaknite pojedinačne kvalitete vaših zaposlenika, kako one dobre tako i one koje trebaju usavršavanje. Prostora za poboljšanje uvijek ima.

2.  Početkom nove godine napravite sastanak sa svojim zaposlenicima. Upitajte ih o njihovim osobnim željama za edukaciju. Koja su područja njihovog rada u kojima bi oni željeli biti bolji? Saznajte sve o njihovim  ciljevima u novoj godini i razmislite kakvu im podršku možete ponuditi na njihovom putu prema uspjehu. Ovisno o izabranim područjima usavršavanja, osmislite usluge koje ćete svojim klijentima moći ponuditi nakon usvojenih novih vještina.

Program educiranja

3. Nakon što istaknete kvalitete zaposlenika i definirate ovogodišnje poslovne ciljeve salona, započnite stvarati plan edukacija za 2019. godinu. U njemu trebate definirati područja koja želite usavršiti, a zaposlenicima predstaviti njihove dužnosti i obaveze.

4. Osmišljavanje programa edukacija tek je prvi korak na putu prema ostvarenju cilja. U dogovoru s vašim zaposlenicima trebate definirati i raspored za educiranje koji odgovara svima. Ne zaboravite da su pritom vlasnici salona, odnosno voditelji poslovanja svojim zaposlenicima dužni biti uzor u pridržavanju rasporeda.

5.  Iznimno je važno da u salonu svakodnevno stvarate pozitivnu atmosferu koja promiče vrijednosti educiranja, uspjeha i stalnog unapređivanja. Nađite načina da vaši zaposlenici svoje ciljeve nikad ne izgube iz vida i promatrajte kako se njihov rad nakon svake edukacije poboljšava.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK