Fotografije: Ivana Kaurloto


Moderna vremena nose u sebi malo nostalgije. Primjer toga su muški klijenti koji ponovno traže prostore i vješte ruke koje će im omogućiti da prigrle uglađenost i investiranje u vlastiti izgled. Prezentacija moderna i samouvjerena muškarca najčešće polazi upravo od izbora frizure. Na velika vrata posljednjih su godina ušetale i brade i njihovo stiliziranje. Kako biste svojim muškim klijentima omogućili najbolji tretman, savjetovali ih i osigurali im izgled koji žele i koji će ih prezentirati u najboljem svjetlu, Hairstyle News Festival organizira poseban seminar look&learn na temu barberinga. Za potrebe njegove realizacije čak šest vrhunskih majstora specijaliziranih za to područje rada uputit će vas u svoje trikove, pokazati vam načine rada i proširiti vaše vidike. Svakako iskoristite ovu priliku.

Podijeljeni u tri bloka, predstavnici barberinga zauzet će Malu dvoranu 1 u subotu 7. travnja s početkom u 15:30 sati, a seminar će otvoriti Marko Šimović (Polyboy) te Krešimir Španić (Barbershop Španić). Marko Šimunović predstavit će tehnike šišanja i stilove frizura koje su vladale muškim frizerskim trendovima u periodima od 1920. do 1960. godine prošlog stoljeća poput stilova gentelmen cut i pompadour. Inspiriran uspješnom serijom Peaky Blinders, koja je najavila povratak vladavine klasičnoga engleskog stila, Krešimir Španić predstavit će upravo one tehnike koje jednostavnim trikovima majstora svakom klijentu mogu dati upravo tu englesku profinjenost.

Po završetku prvog 45-minutnog seminara, a nakon kratke pauze, scenu će zauzeti Matija Ptić (Gospon Fulir), koji će vas pak odvesti na zapad, na američki kontinent, referirajući se na stil drop fade. Njegov edukativno-motivacijski trening prezentirat će oblikovanje toga trenda popularnog u latino- i afro-pristupu kosi, s neurednim tjemenom i srednjom dužinom. Siniša Šunjić, vlasnik splitske brijačnice Barbershop XXL, predstavit će flattop. Ta bezvremenska frizura najavljena je i kao trend 2018. godine, a desetljećima je omiljen izbor vojnika i sportaša. Kako bi sve dodatno začinio, Šunjić će se osvrnuti i na osnove iz šišanja kratke muške kose.

Posljednji termin, od 17:30, zauzeli su Sandra Zajec (Cookie The Barber) te Marko Stanzl (Salon). Sandra Zajec predstavnica je SPA-berberinga, koji muškim klijentima omogućava jedinstveno iskustvo za tijelo i um. Sukladno tome Zajec će se osvrnuti na prepoznavanje problematike različitih tipova kože, postupke priprema lica, načine brijanja te tretiranja kože i brade poslije tretmana. Time će ukazati i na novitete pri proširenju frizerske ponude. Marko Stanzl predstavit će uglađene stilove specifične za 20-e godine 20. stoljeća, s posebnim fokusom na zvrk. Zašto je rast kose bitna komponenta koju trebate proučiti te kako odrediti adekvatnu liniju vodilju koja prati oblik glave i daje idealan oblik same frizure neka su od pitanja na koja će on odgovoriti.

Predstavnici na seminaru pozivaju vas na interaktivno sudjelovanje. Postavljajte pitanja, komentirajte i saznajte sve što do sada niste imali priliku vidjeti iz prve ruke na ovom praktičnom i nadasve nadahnjujućem seminaru look&learn.


U sklopu Barbershop – Edukacija i druženje | 1. dan

Subota, 7. 4. 2018. 15:30 – 18:15  

Ulaznice


Program pod nazivom Barbershop – edukacija i druženje namijenjen je svima koji žele napredovati u muškom šišanju i barberingu. U sklopu prorama održavaju se 3 seminara s po 2 barber-edukatora. Svaki seminar traje 45 minuta s pauzama od 15 minuta između seminara. Sudionici dobivaju akreditacije i narukvice kako bi mogli ulaziti i izlatiti u pauzama seminara. 

15:30 – 16:15 Marko Šimunović (Polyboy Barbershop) i Krešimir Španić (Barbershop Španić)
16:30 – 17:15
Matija Ptić (Gospon Fulir) i Siniša Šunjić (XXL Frizer za muškarce)
17:30 – 18:15
Sandra Zajec (Cookie The Barber) i Marko Stanzl (Salon)


Dobro došli u Zagreb! Dobro nam došli na Hairstyle News!

 

Informacije o održavanju Festivala možete pratiti na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram te na internetskom portalu www.hairstyle-news.hr. Vidimo se u Zagrebu!

Za vaše poslovne kalendare:

HAIRSTYLE NEWS 2018
7. i 8. 4. 2018. – Plaza Event Centar (nekadašnji Hypo Event Centar), Zagreb 

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK