Fotografije: Zvonimir Ferina

Zagrebačka frizerka, pionirka hrvatskog barberinga, vlasnica frizerskog salona i barber shopa Cookie i žena koja je vlastitom ambicijom i vizijom vratila trend brijačnica u Hrvatskoj, predstavila je najnoviju kolekciju frizura za muškarce pod imenom “Ordinary Men”.

Inspirirana omiljenom modnom markom Celine, Sandra Zajec inspiraciju za kolekciju dobila je gledajući njihove modne fotografije na kojima se ne ističe samo dizajn odjeće, već kompletan styling i gdje su detalji kose modela u prvom planu. Željela je kreirati kolekciju za muškarce koja će se doslovno izbrisati granice tradicionalnog barberinga, modernog barberinga i retro stila.

Ideja o kolekciji nastala je nakon što je u salonu, poslije šišanja, za promociju na društvenim kanalima snimila tri klijenta koji su izgledali kao potencijalno sjajni modeli. Oduvijek ju je zanimala visoka moda i odmah je počela razmišljati kako u salonima često imamo priliku vidjeti muškarce i mladiće sa zanimljivim osobnim stilom i koji se uz dobar styling vrlo lagano mogu transformirati u prave fashion modele.

Izbor muških frizura danas raznovrsniji je nego ikad, a fade frizure najtraženije su. U “Ordinary Men” kolekciji korištene su tri osnovne tehnike fadea: buzz, mid i tapper fade. Za korištene tehnike potrebno je vješto znanje rukovanje alatom, dobro oko, preciznost te razumijevanje fizionomije glave. Riječ je o najzahtjevnijim od svih fade tehnika i Sandra ih kao edukator često predstavlja na svojim edukacijama.

Poznata kao iskusna frizerka, barberica te uspješna poduzetnica i vlasnica salona Cookie koji od samog otvaranja već 17 godina uspješno radi na adresi u zagrebačkoj Kajzerici, Sandra je oduvijek pokazivala apetit da se profesionalno razvija, ali isto tako i da svojim znanjem i iskustvom pridonese napretku i promociji frizerske i barbering struke u Hrvatskoj. Cilj joj je kroz svoj rad pomicati granice ne samo u struci, već i u modnoj industriji te mladim barberima prenijeti nove vještine kroz frizerske i barbering edukacije kojima se sve više bavi u proteklih nekoliko godina.

Barbering nešto što, unatoč svojim vrlo tradicionalnim korijenima, ima potencijal za kreativnost, fluidnost i razvoj. S ciljem da takav mindset i svoje znanje podijeli s kolegama, sve više se posvećuje stručnim barbering edukacijama sa željom da educira, mijenjajući pritom perspektivu i svijest o barbering te dižući barbering na jednu sasvim novu razinu na kojoj se kreativnost i vještine isprepliću.

Uz podršku Keune Akademije, s kojom je nedavno ostvarila poslovnu suradnju, i uz umjetničku podršku renomiranog fotografa Zvonimira Ferine, Sandra Zajec potpisuje zaista upečatljivu kolekciju modernih tehnika šišanja i urbanog stylinga, na čijim fotografijama detalji dominiraju u impresivnom skladu proturječja svakodnevnog i izvanrednog.

Frizure | Sandra Zajec
Styling | Sandra Zajec
Fotografije | Zvonimir Ferina

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK