Foto: Urša Premik photography

Razgovarao: Denis Pucelj


Koliko vam je važno sudjelovanje na ljubljanskom Tjednu mode?

Sudjelovanje na ljubljanskom Tjednu mode donosi nam kreativno osvježenje, ugodnu suradnju, pozitivno ozračje te mogućnost rada s vrhunskim slovenskim modnima dizajnerima, modelima i vizažistima. Ti nas kreativci nadahnu dahom ljepote i zato svaki frizer iz našeg tima živi za taj modni događaj.

Foto: Urša Premik photography

Foto: Urša Premik photography

Kako biste opisali suradnju s modnima dizajnerima?

Sve započinje kreativnim sastankom na kojem mi predlažemo frizure, a dizajneri nam prezentiraju idejna rješenja za odjeću. Usuglasimo frizure, zajedno pogledamo kolekcije i tehničke mogućnosti brzog presvlačenja.

U sljedećoj fazi usklađujemo frizure s odjevnim stylingom poštujući, što je više moguće, izvorne želje i vizije. Modne dizajnere koji imaju srodan modni izričaj grupiramo te osmišljavamo polazni stil koji se prilagođava modnim kolekcijama. Ove smo godine imali 20 ženskih i 10 muških modela. Ženske smo modele podijelili u dvije grupe s dva stila koji su se mijenjali i nadopunjavali.

Zbog vremenskog ograničenja sve promjene moraju biti pažljivo isplanirane jer modeli imaju samo 7 minuta za promjenu stylinga. U tom kratkom vremenu mijenjaju se odjeća, frizura i šminka. Jedina razlika kod muških modela je ta što je njih manje i grupirani su u dvije grupe od pet modela.

LJFW_1_DAN_13_04_2016_Foto_by_Urša_Premik_Photography_9865 copy

Foto: Urša Premik photography

Što je sve potrebno za uspješno predstavljanje kolekcija?

Modne revije na ljubljanskom Tjednu mode su počinjale u 19.30 sati, što znači da je frizerski tim u prostor za pripremu dolazio već u 14 sati i radio do 21 – 22 sata navečer. Svakog smo dana pripremali pet različitih stylinga, imali smo po 30 modela i ključne stavke su bile brzina i organiziranost.

Zbog prostornih ograničenja morali smo paziti i na broj frizera u timu; zato su dobro planiranje i dobar timski rad od iznimnog značenja za uspješnu reviju. U prostoru za pripremu započinjemo s pripremom kose i feniranjem, a potom radimo kovrče, ravnamo kosu ili je podižemo.

U završnoj se fazi glavni stilisti brinu za konačni izgled modela. Pred sam izlazak na modnu pistu tu su još dva frizera, tzv. čuvara, koji još jednom provjeravaju izgled svakog modela kako bi sve bilo apsolutno savršeno.

Za to su vrijeme ostali članovi tima zaduženi za brze promjene stylinga i korekcije zbog presvlačenja, te pripremanje modela za sljedeću kolekciju.

I na ovogodišnjem Tjednu mode za kreativni dizajn bili su zaduženi: Tomaž Turk i Matjaž Šiška, za besprijekornu izvedbu tu su bili: Urška Lovšin, Manó Kolarič i Aska Kajtazović, a Blaž Aucin se brinuo za muške frizure. Svakako moramo spomenuti i naše predivne asistente, a to su: Alenka Čampa, Matej Lavrinšek, Mille Paananen, Andreja Slana, Nastja Matić i Ajda Bistan.

Ljubljanski Tjedan mode u brojkama:

– 4 dana
– 31 sat
– 23 slovenska i inozemna dizajnera
– 26 različitih modnih revija
– 12 frizera
– 23 stylinga
– nebrojeni sati vježbe i priprema + neizmjerno zadovoljstvo

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK