„Nakon 25 godina rada zahvaljujemo se svim frizerima koji nas prate, koji s nama stvaraju i koji unaprjeđuju frizersku struku. Zahvaljujemo se i svojim vjernim klijentima koji nam omogućuju da naše ideje zažive tamo gdje ih želimo vidjeti – na ulicama. Hvala vam svima i obećajemo da najbolje tek dolazi!“ Mič Styling umjetnički tim

Fotografije: MIČ Styling
Razgovarao: Denis Pucelj


Umjetnički tim Mič Styling akademije je dobar primjer tima koji podiže nivo frizerskog zanimanja. Oni već više od 20 godina od sebe, svoje publike i kolega očekuju samo najbolje. Članovi tima znaju da je frizerstvo vještina koja se mora stalno usavršavati i da sam talent nije dovoljan. Mnogobrojni treninzi te sati provedeni u istraživanjima i razgovorima čine njihov tim uvijek spremnim za buduće izazove.

Ove godine Mič Styling obilježava već 25 godina od otvaranja prvog salona. Iza njih su godine zavidnih dostignuća i inovativnih kolekcija. Godine 1997. otvorili su u Ljubljani veliki frizerski salon s akademijom i predstavili svoj prvi kreativni tim koji su činili mladi frizeri. Od tada do danas oni su postali profesionalni tim suradnika koji nesebično dijele svoje znanje frizerskim kolegama. Mič Styling akademija redovito organizira dobro posjećene stručne seminare i tečajeve, njihov rad možemo vidjeti na brojnim modnim revijama, a njihovo tehnički savršeno šišanje prepoznajemo na ulicama. Oni smatraju da je frizerstvo misija, a frizeri su odgovorni za dobar osjećaj svojih klijenata. Godine 2013. otvorili su, u suradnji s američkim frizerskim brandom Paul Mitchell, i srednju frizersku školu.

15_SFF_0154 copy

Hairstyle News je, prigodom spomenute godišnjice, odlučio članovima Mič Styling umjetničkog tima postaviti pitanje o njihovim najdražim radovima. Izborom fotografija iz njihovih kolekcija možete ponešto saznati o njihovoj poslovnoj filozofiji, osjetiti njihovu kreativnost te steći interes i za njihove buduće radove. Oni sami kažu: „Adrenalin koji osjetiš na pozornici nagrada je za težak rad, sate učenja i priprema. Ali taj ushit brzo prođe i zato treba stalno gledati unaprijed, tražiti nove izazove, graditi nove trendove. Nužno je neprekidno rasti i razvijati se.“

Povodom 25. godišnjice otvaranja prvog Mič Styling salona, članovi umjetničkog tima Mič Styling akademije nam govore o svojim najdražima frizurama.


MATEJ PRINČIČ

KOLEKCIJA FLAIR, 2013.

matej-princic copy

Ova fotografija je meni savršena i ona predstavlja moju filozofiju šišanja: keep it simple. Inspiracija je za mene uvijek stvar trenutnog impulsa i najvažnije mi je da ostanem vjeran sebi, svom stilu i tehnici. Kod šišanja volim raditi s prirodnim volumenom kose. Ne volim feniranje, već želim da svaka moja frizura funkcionira bez četke, da slijedi moj princip jednostavnosti, ali i da bude formirana. Iako sam zagovornik minimalizma, od sebe uvijek zahtijevam maksimalni trud i savršeni rezultat. Moda i trendovi se brzo mijenjaju, tako da nitko ne zna kako ćemo ovu frizuru gledati za 10 godina, ali u ovom trenutku tvrdim da je ljepota ove frizure svevremenska.

IMG_1449colorcmyk copy

 


MANÓ KOLARIČ

KOLEKCIJA EPIC, 2006.

mano-kolaric copy

Visina, elegancija, glatko češljanje, bezvremenost – to su riječi kojima bih opisao kreaciju koju sam napravio prije 10 godina. Koristio sam tehnike za spajanje kose s unaprijed pripremljenom konstrukcijom. Ova frizura je ekstravagantno elegantna i uvijek aktualna te odražava moju frizersku filozofiju. Inspiraciju pronalazim u klasičnoj eleganciji koju prilagođavam svojim klijentima, njihovim osobnostima i stilovima, kao i trenutku u kojem se nalazimo. Kad smo pripremali kolekciju Epic, puno sam vremena radio izvan salona (snimanja, modne revije) i tamo sam često morao nadići samog sebe te se ponekad snalaziti bez prikladnih alata. Ovu frizuru sam prvi put napravio na terenskom snimanju u šumi gdje sam pronašao materijale za izradu konstrukcije, koristio sam žicu i granu, a za dobivanje volumena sredinu frizure sam ispunio lišćem.

B0277P 0103


BORUT NOVAK

KOLEKCIJA CHILLOUT, 2001.

borut-novak1 copy

Na što pomislite kad vidite ovu frizuru i biste li pogodili da je napravljena još 2001. godine? I sam sam bio iznenađen kada sam shvatio da je od kreacije kolekcije Chillout prošlo već 15 godina. U tome ja vidim poantu stvaranja – vječnost i svevremenost. Ne volim se opterećivat modom i trendovima, već stvaram iz sebe. Ljepota je veoma osobna, tako da u svojoj esenciji ona ne može biti vremenski ograničena i uokvirena u suhoparno redefiniranje trendova. Moju frizersku filozofiju obilježavaju: definiranost i urednost čistih linija šišanja koje su upotpunjene pažljivo izabranim obojenim detaljima. Kod ljepote ne prihvaćam kompromise i čast mi je da je djevojka na fotografiji još uvijek moja klijentica.

IMG_1021 copy


ASKA KAJTAZOVIĆ

KOLEKCIJA KRisTAL, 2016.

aska-kajtazovic copy

Inspiracija su mi bili kristali i njihova igra svjetla koja već godinama potiče maštu. Kreativni cilj je bio napraviti novi izgled blond kose, izgled koji se razlikuje od klasične jednodimenzionalne boje. Željeli smo nešto drugačije, nešto što će zavoljet nova, drugačija i modno otvorenija generacija. Izabranu frizuru sam prvi put predstavila na Slovenskom frizerskom festivalu. Naš kreativni direktor nam je dao jasne upute: „Temeljito se upoznajte s estetikom sedamdesetih godina i nemojte mi dolaziti s pletenicama ili kovrčama.“

Na fotografiji možete vidjeti detalj za kojeg sam inspiraciju pronašla istražujući hipi generaciju. Željela sam otkriti kako slobodan duh tog vremena može djelovati u sadašnjosti, a možda i u budućnosti. Tu frizuru sam napravila korištenjem mrežaste ženske čarape, kroz njezine sam rupice izvlačila pramen po pramen kose i pritom stvarala različite teksture. Tako sam stvorila modernu interpretaciju nostalgičnih hipi traka. Ova tehnički izuzetno zahtjevna frizura zrači lakoćom i savršeno predstavlja filozofiju Mič Stylinga jer nadilazi klasično i slavi različitosti.

_MG_4997-2 copy


MATJAŽ OKORN

KOLEKCIJA PARALLELS, 2009.

matjaz-okorn copy

Nježnost, čistoća, pasteli – na ovoj fotografiji možete vidjeti korištenje tehnike prijelaza tonova koji se spajaju u bezgraničnu cjelinu. Mislim da upravo to najbolje prikazuje moju poslovnu filozofiju koja glasi: better than natural. Moj najdraži izazov oduvijek je postizanje prirodnih tonova kose. Za to je potrebno mnogo truda, znanja i usklađivanja boja kako bi frizura izgledala potpuno prirodno. Ovu fotografiju sam izabrao jer su tehnika bojanja i konačni rezultat bezvremenski i svevremenski. Njezina aktualnost očita je i tome da danas možemo dodati nove boje, a frizura će i dalje biti moderna. Prirodni tonovi kolekcije Parallels nastali su kao odgovor na želje klijenata koji su u svom izgledu željeli slijediti princip manje je više. Mislim da smo s ovom kolekcijom redefinirali minimalizam i pokazali značenje pojma prirodni izgled. Ova je frizura istovremeno tako priroda i tako glamurozna.

kolekcijaMS09-29 copy


TOMAŽ TURK

KOLEKCIJA PRIMITIVES, 2008.

tomaz-turk copy

Ova je bezvremenska frizura iz kolekcije Primitives (2008. godina) kada smo se počeli igrati s izrastima koji su danas u trendu. Obožavam troslojnu tehniku šišanja, a kvalitetu ove frizure prepoznali su i moji klijenti kojima je ona dugo bila omiljeni izbor. Jedina „mana“ ove frizure je ta što ona s ovakvim šišanjem zaista dugo ostaje u dobrom stanju i klijente nećete opet brzo vidjeti u svojoj stolici. J Tehnički model je poprilično agresivno ošišan, na jednoj strani i izbrijan, a opet frizura je harmonična jer je šišanje omekšano s preljevima nježnih tonova. Djevojci na fotografiji ime je Pika, ona je bila moja muza čak 15 godina i u tom periodu isprobala je puno različitih stilova. Sviđa mi se što na fotografiji možete vidjeti promišljenost i smirenost njezinog lica. Imam prelijepe uspomene na tu fotografiju jer upravo ona mi je omogućila da sam 2008. godine postao finalistom natjecanja Visionary Awards na Alternative Hair Showu u Londonu.

0E8Z0109 copy


 

KOLEKCIJA TILT, 1998. – prva Mič Styling kolekcija

Članovi Mič Styling umjetničkog tima se prigodom svoje godišnjice na trenutak vraćaju na početak svog rada i s ponosom vam predstavljaju svoju prvu kolekciju Tilt – stvorenu kao parodiju glamura, uzvišenosti i elegancije. Taj, tada mlad frizerski tim, želio se izraziti na nov način te je predstavio kolekciju punu smjelih boja i neogeometrijskih linija što je u njihov salon privuklo mnoge klijente. Od tada do danas oni su ostali vjerni svojoj frizerskoj filozofiji koja ih je povezala: „Želimo rasti i napredovati; uvijek želimo i možemo više!“

Screen Shot 2016-07-19 at 17.19.00

 

 

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK