Fotografije: Unsplash


Sezona gripe i prehlade može uzrokovati mnogo problema za poslovanje salona i frizera. Predstavljamo 5 navika koja osiguravaju da frizeri ove zime ostanu zdravi u službi ljepote.


Perite ruke redovito

Pranje ruku vodom i sapunom, i to najmanje 20 sekundi, najbolji je saveznik za ubijanje bakterija. Pri pranju ruku osobito treba paziti na prostor između prstiju, vrhove prstiju, kao i područje ispod noktiju i palac.

Pridržavajte se izbalansirane prehrane

Hrana koju je preporučljivo konzumirati za jačanje imuniteta: cjelovite žitarice, limuni, naranče, mandarine, svježi i kiseli kupus, špinat, zelena salata, fermentirani mliječni proizvodi poput jogurta i kefira te začini poput hrena, đumbira i ginsenga.


Cijepite se protiv gripe

Cjepiva nisu 100 posto učinkovita zaštita, no svakako su dobar način prevencije u borbi protiv gripe. Cijepljenje se provodi svake sezone u razdoblju od listopada do kraja siječnja, vrhunca sezone gripa i prehlada.

Svakodnevno perite bocu s vodom

Piti vodu iz bočice koju svuda nosite sa sobom jest ekonomično, no ne zaboravite da ona stalno dolazi u kontakt s raznim površinama punim bakterija te je stoga takvu bočicu potrebno svakodnevno dezinficiranti sredstvom za pranje suđa, kako iznutra tako i izvana.

Dok se ne izliječite, ostanite doma

Gripa je vrlo zarazna, a istraživanja dokazuju da se prenosi i disanjem. Upravo zato, ljudi koji osjećaju simptome nalik gripi trebali bi ostati kod kuće još najmanje 24 sata nakon nestanka simptoma. Iako tablete za spuštanje tjelesne temperature djeluju brzo i učinkovito, to nikako ne znači da je time prestala mogućnost prijenosa virusa gripe.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK