L'Oreal Professionnel webinar sa koloristicom Min Kim
Fotografije: Min Kim arhiva i Instagram

Za sve frizere ljubitelje boja i koloristike donosimo informacije o vrhunskoj frizersko-edukacijskoj poslastici. U organizaciji L’Oreal Professionnela uskoro će se održati poseban webinar za koloriste s temom French Balayage/Glossing i poznatom američkom koloristicom i edukatoricom Min Kim. Look&learn webinar će se održati u utorak 5. 10. 2021. godine od 17 do 18 sati. A nakon uvodne edukacije, isti dan od 18:30 do 20:00 sati, održat će se i hands-on webinar za sve koloriste koji žele još bolje iskoristiti ovu priliku kako bi iz prve ruke saznali što više korisnih i primjenjivih savjeta i trikova u bojanju kose. Više informacija o mogućnostima sudjelovanja na ovim webinarima pronađite na kraju članka!

LPP Kolorstica Min Kim - predivni radovi - French Balayage & Glossing

Predivni radovi Min Kim – French Glossing & Balayage

Min Kim je slavna njujorška koloristica i vrhunska edukatorica za balayage. Ona je međunarodna edukatorica za L’Oréal Professional Paris i stalni majstor specijalist za bojanje kose u salonu Butterfly Studio u New Yorku. Specijalizirana je za korekciju boja i oslikavanje prirodnih boja koje meko i graciozno izrastaju s balayageom. Njezina pažnja prema detaljima, prirodno oko za boje i neizmjerna strast prema frizerskoj struci razlozi su zašto je ona omiljena koloristica slavnih osoba kojoj klijentice vjeruju i iznimno je tražena beauty influencerica u cijelom svijetu. Iskoristili smo ovu priliku da za naše frizere napravimo intervju s Min Kim kako bi saznali malo više o njoj i njezinom radu.

Što je potaknulo vašu strast prema bojanju kose?

Preciznost i kreativnost kod bojanja kose oduvijek su privlačili moju analitičku i umjetničku stranu. Prvo što primijetim uvijek je boja, bilo da se radi o kosi, ambijentu koji me okružuje, prirodi … uvijek su boje i teksture ono što prvo primjećujem!

LPP Kolorstica Min Kim s modelom

Kako se osjećate kao uzor kolegama koloristima?

Budući da sam majka, biti uzor mi dolazi prirodno i znam kako je nekome biti uzor. To mi je i velika odgovornost koju ne shvaćam olako. Davanje smjernica i inspiracije način je da pomognem svojim kolegama i pokušam poboljšati njihove živote, a u konačnici i unaprijediti našu struku.

Gdje pronalazite inspiraciju za svoj rad?

Inspiraciju zaista pronalazim posvuda, bilo da se radi o šetnji ulicama, na putovanjima ili boravku u prirodi ili uživanju u hrani… Boje su uvijek atraktivne i živopisne, one nas transformiraju i odražavaju različite osobnosti u različitim situacijama.

Što je za vas dobra frizura?

Dobra frizura čini da se osoba osjeća bolje nego što je mogla zamisliti. Ona podiže samopouzdanje, popravlja raspoloženje, transformira nas, na neki način pruža nam utočište.

Što čini dobrog koloristu?

To je kolorist koji zna saslušati, obraća pozornost, ne boji se isprobati nove stvari i dosljedan je u svom radu.

Koji je vaš najbolji savjet kod usluga bojanja kose?

Kada pričamo o bojanju kose, ali i drugim uslugama u salonima, moj savjet kolegama bio bi da kao frizeri moramo zaslužiti povjerenje svake klijentice koja sjedne na našu stolicu. Tako stječemo pravo stvarati sve ono što mislimo da je za njih najbolje. Naravno da onda njihovo povjerenje moramo i opravdati i ispuniti njihova očekivanja.

Koje je najvažnije pitanje tijekom konzultacije s klijenticom koja želi uslugu bojanja kose?

Tijekom konzultacija postoji nekoliko ključnih pitanja na koja moramo odgovoriti. A to su: što se želi postići s bojanjem kose, što je sve rađeno na kosi tj. povijest bojanja i što će klijentica moći realno održavati nakon izvršene usluge.

LPP Kolorstica Min Kim s modelima

Što vas je potaknulo da počnete raditi kao edukator?

Kao imigrant, dakle netko tko je trebao preseliti i ponovo izgraditi cijeli svoj život, ali i netko tko je vrlo vizualan i razumije važnost cjeloživotnog obrazovanja, prirodna mi je bila ta tranzicija, ta želja da pomognem kolegama u njihovom osobnom i profesionalnom rastu.

Kako odlučujete koja je tehnika bojanja najbolja za bojanje kose vaših klijentica?

Uzimam u obzir njihov budžet, koliko su spremni održavati boju naknadnim uslugama, stil života, ali i teksturu kose kako bi znala koje usluge njihova kosa može podnijeti.

Koju tehniku koristite i kako radite podjelu kose na tamnim bazama (od 1 do 3) kada je kosa jako tamna i puna crvenih podtonova?

Tehnika i podjela kose na sekcije ovise o željenom cilju i obliku frizure neovisno o baznoj boji. Za brinete koje žele manje topline odabir proizvoda je jako važan i može se postići bilo folijama ili French balayageom, a uvijek završavam French gloss-om za neutraliziranje crvenih podtonova.

Koloristica Min Kim s klijenticom

Što radite kada vam dođe klijentica sa sijedim izrastom, a želi pramenove napravljene dosta visoko uz korijen? Postoji li mogućnost da se te obje radnje naprave odjednom?

Možete učiniti oboje istodobno ako je cilj ići visoko s pramenovima. Ako žele pramenove koji kreću od tjemena ili izrasta ove usluge se mogu i razdvojiti. Ako su klijentice u žurbi, no žele izgledati sređeno, onda najprije riješim izrast, a onda nakon tjedna ili dva se posvetim izradi pramenova.

U 2. epizodi Run Le Hair Showa, koji se održao prije nekoliko dana, nastupa i Min Kim! Cijeli video možete pogledati na kraju članka!

Koliko naplaćujete uslugu bojanja kose balayage i kako određujete cijenu – po satu rada ili količini upotrijebljenog materijala?

Bilo da se radi o bojanju samo polovice glave ili djelomični balayage moje cijene počinju od 500 USD, a cijela glava od 600 USD. Cijena je određena oblikom njihovog šišanja i onim što željeni stil zahtijeva da ga se postigne. Naravno dosta klijentica želi samo nekoliko balayage pramenova kojima stalno osvježavamo prirodnu boju kose. No, i njima jednom godišnje preporučujem balayage po cijeloj glavi.

Kakve savjete i trikove naši frizeri mogu očekivati od vašeg webinara?

Na webinaru ću dati savjete o tome kako učinkovito raditi uz postizanje vrhunskih profesionalnih rezultata s naglaskom na njihovoj primjeni u salonu. Sa sudionicima webinara ću podijeliti i saznanja koje sam naučila iz vlastitog iskustva u svom radu, a koja su mi pomogla u mom rastu i uspjehu.


Ne propustite ovu priliku stručne edukacije s beauty influencericom i miljenicom američkih celebrityja! Saznajte sve o najtraženijim nijansama iz prve ruke.

PROGRAM EDUKACIJA

  1. DIO – LOOK&LEARN WEBINAR
  • Tema: French Balayage/Glossing
  • Kada: utorak 5.10.2021. od 17 do 18 sati
  • Cijena: 350,00 kn ili gratis uz komercijalnu akciju mjeseca

Sudionici će se upoznati s 2 tehnike French Balayage & Glossing uz detaljno objašnjenje artistice Min Kim uz prijevod na hrvatski jezik.
Sudionici ovog seminara dobivaju potvrde o sudjelovanju.

  1. DIO – HANDS-ON WEBINAR
  • Tema: French Balayage/Glossing (rad na lutkama sa Min Kim iz akademije)
  • Kada: utorak 5.10.2021. od 18:30 do 20 sati
  • Cijena: 750,00 kn

Sudionici će imati mogućnosti raditi na lutkama prema uputama Min Kim te isprobati predložene tehnike French Balayage & Glossing. Obavezno je da sudionici budu fizički prisutni u L’Oreal Akademiji u Zagrebu (Zavrtnica 17) gdje će biti osigurana vrhunska tehnička oprema te će na taj način Min Kim moći pratiti rad svih sudionika. U Akademiji će biti prisutan L’Oreal Pro tim za potporu tijekom rada.
Sudionici ovog seminara dobivaju diplome o sudjelovanju.

Požurite s prijavama, broj mjesta je ograničen! Webinari će se održati uz prevođenje, a za prijave javite se prodajnim predstavnicima Cabello d.o.o. (091 6311 920) ili Kalelarga d.o.o. (021 533 842 ili 021 572 214).


Kako prisustvovati webinaru:

  • Za gledanje na mobilnom uređaju, obavezno je prethodno instaliranje aplikacije. Za Apple mobitele ovdje, a za Android mobitele ovdje.
  • Za gledanje na laptopu ili stolnom računalu nije potrebno instalirati aplikaciju. Nakon što kliknete na link, idite dalje na „Continue on this browser“. Nakon toga upišite vaše ime i kliknite na „Jogin now“.

Za sve dodatne informacije i upite možete se javiti i na Instagram profil L’OrealPro Education Hrvatska.


I za kraj, jedna poslastica za sve frizerske profesionalce!

U ovom video pogledajte kako Peggy Frey, Charlie Le Mindu i Min Kim u 2. epizodi RUN LE HAIR SHOW-a, pod nazivom “COLOR. COLOR. COLOR.”, razgovaraju o najaktualnijim frizerskim trendovima i bojama, od Balayage Glama preko Avangarde do najmodernih šišanja! Udobno se smjestite i uživajte! Vidimo se na webinaru sa Min Kim!

Za više informacija i najnovije objave pratite na:

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK