Fotografija: Pantone


Vrijeme je da se oprostimo od nijansi breskve koje su dominirale modnim trendovima u 2019. godini! Naime Pantone stručnjaci za iduću su godinu izabrali Classic Blue, plavu boju koja će najbolje predstaviti godinu pred nama i ono čemu ljudi teže. Ova će boja uskoro obilježiti svijet ljepote i mode, a na Instagramu će #classicblue uskoro postati jedan od najtraženijih hashtagova!

Pantone stručnjaci Classic Blue opisuju kao staloženu nijansu koja zrači važnim vrijednostima današnjice poput stabilnosti, povjerenja, iskrenosti i smirenosti. Nadalje, kako objašnjavaju, nije riječ o svijetlo plavoj boji, već o intenzivnijoj nijansi koja bi svojom ljepotom mogla predstavljati snažan temelj vremenima ispunjenim najrazličitijim poslovnim i osobnim izazovima. 

Koje hashtagove koristiti za potpisivanje vaših frizerskih kreacija u nijansi Classic Blue boje? Službeni Pantone hashtagovi za ovogodišnju boju godine su #classicblue, #pantone i #COY2020.

#classicblue – klasičnija nijansa za mirniji i samopouzdaniji ulazak u novo desetljeće

“Classic Blue boja izražava staloženost i samopouzdanje, vrijednosti koje u današnje doba traže svi. Svojim tamno plavim nijansama inspiriranim beskrajnom ljepotom noćnog neba nakon zalaska sunca, Classic Blue nas poziva da oslobodimo naš duh i razmišljanje te u vrijeme kada se tehnologija razvija brzinom svjetla te tako mijenja našu rutinu pronađemo osjećaj kontinuiteta i sigurnosti u jednoj od najklasičnijih elegantnih boja,” kazali su prilikom otkrivanja nijansi godine Pantone stručnjaci.

Asocirajući na iskrenost, autentičnost i slobodu, ova nas boja svojim savršenim plavim nijansama borovnice svakako mami da budemo kreativni u svom radu. U svijetu ljepote i frizure, klasična Classic Blue boja svojom će dubinom za mnoge utjeloviti želju za modernim izrazom, a klijentice će sa svojim izabranim nijansama zračiti samopouzdanjem i neodoljivim trendi izgledima.

View this post on Instagram

#Pantone2020

A post shared by PANTONE (@pantone) on

O Pantone institutu za boje

Pantone Institute predstavlja jedan od najpoznatijih svjetskih autoriteta kada je riječ o trendi bojama. Njihova istraživanja i izbori nijansi često utječu na porast najrazličitijih trendova u brojnim kreativnim industrijama – u svijetu umjetnosti, interijera, mode, grafičkog dizajna, pa i u frizerstvu. Pantone boja godine počela se birati prije 20 godina, a prva izabrana nijansa bila je također plava, naziva Celurean i tada je predstavljala uzbuđenje ulaska u novo tisućljeće. 

Više o ovogodišnjoj boji godine možete pročitati na njihovoj službenoj stranici.

Predstavljamo galeriju frizura najrazličitijih nijansi ovogodišnje Pantone boje godine! Za više trendova posjetite Hairstyle News galeriju!

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK